Skocz do zawartości

Czym myjecie felgi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, tryhp3 napisał(a):

Możesz podgrzać suszarką do włosów i palcem, albo plastikową szpachelką. Pozostałości popsikaj TAR REMOVERem i trochę twardszym pędzelkiem. Używanie ultra miękkich pędzelków do felg efektywne nie jest, zwłaszcza zimą. Czarne felgi na zimę odradzam. Co z tego, że będziesz się z nimi cackał jak piach i sól i tak Ci je załatwią.

Pierwszy właściciel dokonał takiej konfiguracji, czarne felgi są mniejsze.

Opublikowano

Poszukuje polecajki płynów do mycia felg i opon raz w tygodniu do bieżącej pielęgnacji, coś sprawdzonego cena/jakość. Dzięki z góry 🙂 

Opublikowano
Poszukuje polecajki płynów do mycia felg i opon raz w tygodniu do bieżącej pielęgnacji, coś sprawdzonego cena/jakość. Dzięki z góry  

Ja ostatnio męcze płyn Moje Auto x neon pro. Nie jest to mocarz, ale zbiera przyzwoicie nawet na brudnych felgach, do bieżącego mycia bardzo spoko. Jeden produkt do felg i opon, i cenowo jest nie do przebicia - 5l za niecałą stówkę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Lubię to 1
Opublikowano

@Adrian89 jak dla mnie to on dość mocnym zawodnikiem jest. Dobrze mi się nim pracowało. Już po samym zapachu czuć, że siedzą w nim drażniące substancje nie mówiąc, że jak kapło mi na ranę to deczko piekło 😅

Opublikowano
@Adrian89 jak dla mnie to on dość mocnym zawodnikiem jest. Dobrze mi się nim pracowało. Już po samym zapachu czuć, że siedzą w nim drażniące substancje nie mówiąc, że jak kapło mi na ranę to deczko piekło

Może rzeczywiście źle to ująłem zawodnik jest dość mocny - miałem na myśli, że są mocniejsi ale jak wspomniałem radzi sobie nawet z brudnymi felgami plusem jest też na pewno, że jest rozrabialny i można go ładować z pianownicy. Chociaż tutaj z mojej strony porada. Do pianownicy trzeba go dobrze pożenić bo marolexa 3000 mi przytkał 1:1. Pomimo nabitego ciśnienia ledwo siurał i po próbach czyszczenia nic się nie zmieniało a po dolaniu monotlenku diwodoru problem zniknął. Być może przypadek, choć nie sądzę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Cena/jakość to pewnie jakiś koncentrat, najlepiej w opakowaniu 5L.

Shiny Garage EF Wheel Cleaner

ExceDe Ultimate Wheel Cleaner

Obydwa myją podobnie, mają inhibitory korozji. Pierwszego już chyba SG nie ma w ofercie a jeśli chodzi o drugi to już ExceDe nie ma nawet strony internetowej, ale obydwa da się jeszcze łatwo kupić.
Zasadowymi produktami tego typu można też myć opony.

Opublikowano

@tryhp3  z excede nie ma problemu, a SG wszędzie niedostępny, chyba że masz wiedzę gdzie jest, bo to mój ulubiony produkt do kół🙂

Opublikowano

@meniorjednak sie nie pochwale.Dostałem telefon że nie mają produktu i wrzucili mi zamiennie produkt Clantle🤷🏻

• Lubię to 1