stawek Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Ok wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 To i ja się wypowiem używałem starego ironXa i był rewelacyjny ale za drogi na codzień potem był prix ok działa domywa cena fajna aż odkryłem tuge w osiedlowym sklepie mam ja tańsza niż prixa a bije go na głowę jest w formie żelowej długo się utrzymuje i bardzo dobrze domywa wydajność jak koledzy wyżej piszą bdb starcza na dłużej niż prix. Serdecznie polecam do codziennego użytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Misza, A nie lepiej do codziennego użytku zakupić ValetPro Blue Gel 5l za 90zł, z czego otrzymamy ok 20l gotowego produktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Blue gel to najwiekszy syf jaki mialem. Sonax i tuga nie wymagaja dotykania felgi zeby pyl z klockow zszedl calkowicie a vp nawet pedzelkowanie nie pomagalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Randall, Blue gel i tuga to dwa różne środki. Blue gel jest kwasem do rozrabiania i to też nie do codziennego użytku. Do codziennego użytku znakomicie sprawuje się VP Bilberry. Tuga to przecież bezkwasowy płyn na lotną rdzę i tego typu zabrudzenia. Rozumiem, że pisząc codzienny użytek myślimy tak samo? Mycie raz w tygodniu nie zapuszczonego auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Ja za każdym razem myję felgi czymś krwawiącym, najczęściej sonaxem i nie widzę potrzeby zabawy w żadne bilberry i inne rzeczy. Felgi mają już 3 lata i nic im się od tego nie dzieje, są w idealnym stanie, połysku itp. Mam mocno pylące klocki i wszelkie blue gele itp to dla mnie półśrodki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Kupiłem przez Allegro felgi i się okazało, że od wewnętrznej strony są tak upaprane smołą, jakby ktoś ćwiczył drifty na świeżo wylanym asfalcie. Całe pokryte niemal jednolitą warstwą smoły. Z zewnątrz są w miarę ok. Jest jakiś środek, który da radę na tak koszmarne zabrudzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Na smołę - Prickbort MAC 124 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adziami Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 co do mycia felg, polecam od shiny monster cleanera, gęsty, w miarę normalny zapach i dobrze domywa, gdy została mi połowa dolałem wody i efekt taki sam przy 50/50 z wodą no i cena dość dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coded Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Testował ktoś Angelwax'a Bilberry? Jak domywanie? I przede wszystkim czy zje mi SV autobahna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 8 Października 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Nierozcienczony moze zjesc, rozcienczony na pewno troszke bedzie podjadal. Do felg zabezpieczonych SV Autobahnem wystarczy szampon i rekawica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo1033 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Co polecacie bardziej do biezacego mycia : Nielsen non acidic aluminium cleaner czy Shiny Garage EF Wheel Cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek326 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Nielsena nie używałem ale EF od SG moge z czystym sumieniem polecić . Felgi jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 a czym ogarniacie klej po ciężarkach? ostatnio porównywałem Sonaxa Extreme Wheel Cleaner z podobnym produktem Tenzi (Prix) . Tenzi jest dużo rzadszy i szybko spływał - Sonax domywał nawet po uprzednim dwukrotnym tryśnięciu prixem. Ponieważ fele były I raz myte od nowości miałem problem ze smołą i opiłkami. Zaczynałem od Sonaxa potem Prick wspomagany punktowo Benzyną Ekstrakcyjną. Zakładałem ze taki zestaw wystarczy ale niestety nie dawał rady. Zmontowałem sobie mocne stężenie Alux-a który poprawiał po poprzednikach. Kolejne felgi zaczynałem właśnie od Aluxa i dobijałem z nich brud Sonaxem i Prick-iem. Na koniec szampon i gdyby nie ten wspomniany wyżej klej z ciężarków byłbym zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 sirtrojan, krążek gumowy na wiertarkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 no i nie wiem czy mnie wkręcasz czy dobrze prawisz : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 sirtrojan, poważnie wpisz w google "gumowy krążek do usuwania kleju" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 12 Października 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 sirtrojan, poważnie wpisz w google "gumowy krążek do usuwania kleju" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 oki dzieki Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Tak ten krążek wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Jeszcze raz muszę napisać - Tuga rządzi ! Najlepszy środek jaki miałem. Wczoraj przyjechał znajomy, Astra GSi wybebeszona w środku, katowana non stop, felgi OZ Racing w stanie agonalnym jeśli chodzi o brud - tyle pyłu z klocków nie widziałem jeszcze nigdy. Od razu mówi mi że tego brudu nic nie ruszy że szkoda psikać. Po umyciu wyglądał tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybex Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Jeszcze raz muszę napisać - Tuga rządzi ! Najlepszy środek jaki miałem. Wczoraj przyjechał znajomy, Astra GSi wybebeszona w środku, katowana non stop, felgi OZ Racing w stanie agonalnym jeśli chodzi o brud - tyle pyłu z klocków nie widziałem jeszcze nigdy. Od razu mówi mi że tego brudu nic nie ruszy że szkoda psikać. Po umyciu wyglądał tak: Bez zdjęć sie nie liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 13 Października 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Lybex, więc usiądź i podziwiaj ;-) Rocznik 1977 i zapewne nigdy nie ogarniane. Dwa podejścia i "pędzelkowanie". ONIEMIAŁEM!!!! picture sharing images ...a co do usuwania kleju po odważnikach to dla mnie niezastąpiony jest taki "skrobak do odważników". Cena ok 20 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybex Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 No to teraz co innego zdjęcia są ! Ja też zakupiłem Tuge wiec zobaczymy jak doczyści moje felgi zimowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 ja za to dziś zmatowiłem koledze polerowany rant w alusach trysnałem aluxem Jutro będę musiał doprowadzić do stanu z przed mojej interwencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi