Skocz do zawartości

Czym myjecie felgi ?

przemas22

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kupować litrowe Tenzi z alegro za 40 zł, ale byłem w Tesco i wpadł mi do ręki Sonax Extreme Wheel Cleaner. A jak już wpadł to kupiłem ;)

A oto efekt działania:

Sam jestem pełen podziwu. To już drugi (po BSD) produkt Sonaxa który oceniam pozytywnie! :good:

kerryxpeciale kup sobie CAR PRO IRONX i SNB PRICKBORT MAC i jedziesz pędzelkiem i powinno się wszystko ładnie doczyścić ;)

Ok, to do zewnętrznej strony felg właśnie zamawiam.

A czym mam domyć środek felg? Myślałem o szczotce EZ-DETAIL Wheel Motorcycle Brush, ale z jakim środkiem do wnętrza felg ją stosować? Środek był dawno nie myty, ale nie chcę ściągać felg...

Atomizer psika tak, że jest po środku mocniejszy strumień płynu a na około mgiełka. Fakt trochę więcej trzeba się napsikać by całą felgę pokryć, jednak ten mocniejszy strumień trochę zmiękcza (w moim odczuciu) brud.

Wcześniej używałem innego marketowego środka (jakiś Autoland lub coś), teraz to. Kolejne będzie albo Tenzi algo Tuga Gel (został mi polecony że niby dobry :) )

Czy takim SONAXEM lub TUGĄ czyli środkami dedykowanymi do felg można też psiknąć po karoserii? Czy lepiej jakiś IRONX lub IRONOFF? Czy oprócz konsystencji (tuga to chyba bardziej żel) sa to takie same chemicznie płyny?

Czy tuga jest bardziej gesta niz sonax ? Pytam bo kiedys kupilem jakis zel 4nano i byl totalnie beznadziejny szczegolnie z ich atomizerem, plul i nie dalo sie nawet felgi spryskac rownomiernie tylko punktowo. A sonax imo jest idealny, ani za rzadki (nie splywa za szybko) ani za gesty (da sie go normalnie naniesc).

Mam kocówkę Sonaxa i teraz kupiłem polecaną Tugę. Nie ma co ukrywac...chodzi o ekonomię. Bo nawet nowy produkt na rynku (V) jest wg. mnie za drogi na polskie warunki. :)

Co do gęstości to tak z pamięci raczej zbliżona.

Musze kupic dziś coś do felg. Do tej pory używałem Atacka. Czy Sonax Xtreme do felg jest gęstszy ? Oprocz tego wiem ze w Tesco dostane pewnie cos z ArmorAll, moze Turtla. Z czego bede zadowolony, co najmocniejsze ? Bo nic innego nei dostane tutaj

nadać się nada i w odpowiednim stężeniu ładnie umyje, tylko bałbym się za każdym razem myc chromowane czy polerowane felgi przy pomocy APC, do bieżącego/cotygodniowego mycia wystarczy woda z szamponem albo delikatny środek do mycia felg