kerryxpeciale Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 A ten P21-S Felgen –Reiniger też będzie się nadał do tych moich zabrudzeń? Poradzi sobie z nimi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8szymon8 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Miałem kupować litrowe Tenzi z alegro za 40 zł, ale byłem w Tesco i wpadł mi do ręki Sonax Extreme Wheel Cleaner. A jak już wpadł to kupiłem A oto efekt działania: Sam jestem pełen podziwu. To już drugi (po BSD) produkt Sonaxa który oceniam pozytywnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerryxpeciale Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 kerryxpeciale kup sobie CAR PRO IRONX i SNB PRICKBORT MAC i jedziesz pędzelkiem i powinno się wszystko ładnie doczyścić Ok, to do zewnętrznej strony felg właśnie zamawiam. A czym mam domyć środek felg? Myślałem o szczotce EZ-DETAIL Wheel Motorcycle Brush, ale z jakim środkiem do wnętrza felg ją stosować? Środek był dawno nie myty, ale nie chcę ściągać felg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r00t Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 A oto efekt działania: Test Sonax Extreme Wheel Cleaner Atomizer taki kiepski, czy Ty tak obficie polewałeś? A czym mam domyć środek felg?Tym samym co z zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Atomizer taki kiepski, czy Ty tak obficie polewałeś? Ten atomizer zawsze w nich jest taki kiepski, powinno się przelać do innej butelki i wtedy dopiero to ma sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8szymon8 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Atomizer psika tak, że jest po środku mocniejszy strumień płynu a na około mgiełka. Fakt trochę więcej trzeba się napsikać by całą felgę pokryć, jednak ten mocniejszy strumień trochę zmiękcza (w moim odczuciu) brud. Wcześniej używałem innego marketowego środka (jakiś Autoland lub coś), teraz to. Kolejne będzie albo Tenzi algo Tuga Gel (został mi polecony że niby dobry ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawo Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Czy takim SONAXEM lub TUGĄ czyli środkami dedykowanymi do felg można też psiknąć po karoserii? Czy lepiej jakiś IRONX lub IRONOFF? Czy oprócz konsystencji (tuga to chyba bardziej żel) sa to takie same chemicznie płyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 18 Września 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 pawo, IronX i IronOff sa bezpieczne dla lakieru. Sonax i Tuga pewnie tez, ale nie mam pewnosci. Ich sklad chemiczny jest jak na moje laickie oko dosc podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolcar_pl Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 To fakt,składem praktycznie niewiele się różnią,natomiast Sonax będzie ciut tańszy,a za to skuteczny więc moim zdaniem warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo228 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 a w jakiej cenie ten sonax extreme wheel cleaner ? aby porównać go np. do EF Cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Czy tuga jest bardziej gesta niz sonax ? Pytam bo kiedys kupilem jakis zel 4nano i byl totalnie beznadziejny szczegolnie z ich atomizerem, plul i nie dalo sie nawet felgi spryskac rownomiernie tylko punktowo. A sonax imo jest idealny, ani za rzadki (nie splywa za szybko) ani za gesty (da sie go normalnie naniesc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Odrobinę gęstsza. Ale nie sika punktowo. Śmiało bierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Mam kocówkę Sonaxa i teraz kupiłem polecaną Tugę. Nie ma co ukrywac...chodzi o ekonomię. Bo nawet nowy produkt na rynku (V) jest wg. mnie za drogi na polskie warunki. Co do gęstości to tak z pamięci raczej zbliżona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil.66 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Czyli generalnie tuga nadaje się do regularnego mycia? Na ile mniej więcej myć starcza taka butelka 500 ml? Nie chodzi o odszczurzanie bo wiadomo że zejdzie więcej A np, porównując do tego SH EF który lepiej się nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Emil.66, Tuga występuje w 1 i 5L opakowaniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil.66 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Fakt, mój błąd A do regularnego mycia się spokojnie nada? Myślałem również nad EF ale Tuga chyba jest lepszym środkiem którego nie trzeba rozcienczać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Myję auto co tydzień i Tugę 1 litrową zużyłem dopiero połowę butelki od marca/kwietnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil.66 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 To faktycznie wydajny środek A jak Ci to domywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 20 Września 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 A jak Ci to domywa? Domywa mega dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KondzioR. Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ja również Tuga. Świetny produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 No to przy najblizszej okazji zamawiam 5L tugi bedzie na zapas Dzieki panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Musze kupic dziś coś do felg. Do tej pory używałem Atacka. Czy Sonax Xtreme do felg jest gęstszy ? Oprocz tego wiem ze w Tesco dostane pewnie cos z ArmorAll, moze Turtla. Z czego bede zadowolony, co najmocniejsze ? Bo nic innego nei dostane tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Armorr all jest bardzo mocny. Spokojnie można go rozcieńczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Chłopaki czy do mycia chromowanych felg nada się APC ? Tzn. nadać się pewnie nada tylko czy efekt będzie przynajmniej zadowalający ? Czy lepiej kupić specjalny specyfik do tego przeznaczony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 nadać się nada i w odpowiednim stężeniu ładnie umyje, tylko bałbym się za każdym razem myc chromowane czy polerowane felgi przy pomocy APC, do bieżącego/cotygodniowego mycia wystarczy woda z szamponem albo delikatny środek do mycia felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi