aras Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Nie traktowałbym jej jako głównego arsenału do czyszczenia felgi a raczej support do dziwnych miejsc albo takiego syfu, ze szkoda męczyć coś lepszego Bilberry przy produktach do felg marek, które wymieniłeś to jak syrop dla niemowlaków w porównaniu ze Absyntem Obecną szczotkę wykorzystam tak jak napisałeś a do felg kupie ewentualnie coś lepszego. Co do środków to chciałem na początku ValetPRo Blue ale kupiłem Bliberry do codziennego użytku a tenzi lub very cherry to ciężkich zabrudzeń. Napisz mi tylko czym najlepiej pozbyć się tych mikro rysek od pędzelka na felgach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Jakimś lekko ściernym cleanerem lub np. UC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaczinto Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Jeżeli felgi są lakierowane to tak jak napisali koledzy wyżej, chociaż ja spróbowałbym na Twoim miejscu podejść do tego z maszyną i małym padem, jeżeli jednak jest to polerowane aluminium to odpowiednią pastę i ogień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZ102 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ja myję z braku czegoś lepszego MONSTER SHINE DELUXE BRUSH delikatna odpowiednio ale raczej do niewielkich rozmiarów felg bo jest krótka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek87dz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Witam Poszukuję mocnego środka do czyszczenia alufelg w przystępnej cenie. Wiele osób poleca środek Autolandu - Atack. Powiedzcie mi czy jest on lepszy np od Billberry czy Blue Gel (po rozcieńczeniu cena wydaje się być atrakcyjna), ale jak ze skutecznością? Ewentualnie jaki inny środek, nie mówcie mi o Iron-X bo jak dla mnie jego cena jest nie do zaakceptowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Blue Gel - bardzo dobry środek do zasyfionych felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autofanatic Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Polecamy Purple Rain AutoBrite, porównywalny z iron X , cena 59zl za 0,5l lub bezkwasowy Brite Gel(45/0,5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 WitamPoszukuję mocnego środka do czyszczenia alufelg w przystępnej cenie. Wiele osób poleca środek Autolandu - Atack. Powiedzcie mi czy jest on lepszy np od Billberry czy Blue Gel (po rozcieńczeniu cena wydaje się być atrakcyjna), ale jak ze skutecznością? Ewentualnie jaki inny środek, nie mówcie mi o Iron-X bo jak dla mnie jego cena jest nie do zaakceptowania Jeżeli coś mocnego w przystępnej cenie to Tenzi Alux czyściłem zajechańce i daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupszczelisty Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Również używam VP Blue Gel, rozcieńczam go z wodą do codziennego mycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek87dz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 a gdzie w tej hierarchii stoi Atack? jest słabszy czy mocniejszy od Blue Gel'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 darek87dz, To wszystko zależy czy pytasz o środek do czyszczenie jakiś mocno zabrudzonych felg czy do czyszczenia bieżącego ?? nie porównujmy środków z pH kwasowym z zasadowym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek87dz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 do czyszczenia bieżącego, ale powiedzmy raz na 2-3 tygodnie... na felgach nie mam wosku także ph nie musi być chyba neutralne... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 darek87dz, Jak ma być do bieżącego czyszczenia i w przystępnej cenie to kup tenzi en-jee, 1l kosztuje koło 15 zł i rozcieńczasz 1:5 więc za 15 zł masz 5 l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 SzaKal, 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek87dz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 dzięki, a powiedzcie mi jeszcze czy można go kupić gdzieś w real, tesco, itp ?? czy wyłącznie u partnerów forum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Nie ma żadnego partnera Tenzi na forum, myślę że jak dobrze poszukasz to na pewno jakiś sklep z artykułami Tenzi powinieneś w Zabrzu znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Na allegro sprzedają tenzi,nawet sam dziś kupowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Wychwyciłem dziś moment bez deszczu i skoczyłem na płukanie auta wodą demineralizowną. W ostatnich kilku dniach zrobiłem sporo km, więc felgi dość siwe się zrobiły. Tak się składa, że kupiłem całkiem niedawno SNB Wheel Cleaner A (bezkwasowy) i postanowiłem go wypróbować. Co prawda, zapomniałem go rozcieńczyć, ale nie będę się kilka km cofał po butelkę, więc jechałem na ostro. Spryskanie i zaraz po tym szybkie spłukanie. Efekt: Fotek nie robiłem, bo nie spodziewałem się takiego rezultatu. Autobahna raczej nie ruszył, bo kropelkował potem na felgach. Szczerze więc mogę polecić produkt. Do bezdotykowego czyszczenia pomiędzy normalnym myciem nadaje się w sam raz Następnym razem postaram się porobić foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Nie ma żadnego partnera Tenz http://www.autodrogeria.pl u tego partnera dostaniesz Tenzi dziś kupowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 dzięki, a powiedzcie mi jeszcze czy można go kupić gdzieś w real, tesco, itp ?? czy wyłącznie u partnerów forum ? Spokojnie bezpośrednio możesz kupić u nich mają sklep online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Witam ma pytanie. Czym doczyścić resztki kleju takiego po wyważaniu po oderwanych ciężarkach. Odchodzi jak podrapać paznokciem ale nie będę drapał felgi pazurami Tak jak na zdjęciu i czy ten środek się nada? 4nano RIM CLEANER+ środek do czyszczenia felg TESTER 100ml czy może lepiej ten CARPRO IRONX usuwa zanieczyszczenia metaliczne TESTER 50ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Czym doczyścić resztki kleju takiego po wyważaniu po oderwanych ciężarkach. Ani jedno ani drugie najzwyklejszy Tar & Glue remover np od ValePro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Masa140, środkiem do usuwania zanieczyszczeń metalicznych kleju nie usuniesz Ja z pozostałościami po ciężarkach radzę sobie tak... Najpierw zdrapuję co się da takim przyrządem: http://www.autogeek.net/scraperite-plastic-razor-blades.html a następnie spryskuję dane miejsce Prickbortem i czekam z 20 minut aż spenetruje klej. Później znowu Scraperite i wszystko schodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Czyli jeśli mam SNB Sanesolv Extra 0,5L to mogę to nim zaatakować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi