Skocz do zawartości

Czym myjecie felgi ?

przemas22

Rekomendowane odpowiedzi

Nie traktowałbym jej jako głównego arsenału do czyszczenia felgi a raczej support do dziwnych miejsc albo takiego syfu, ze szkoda męczyć coś lepszego ;)

Bilberry przy produktach do felg marek, które wymieniłeś to jak syrop dla niemowlaków w porównaniu ze Absyntem :evil:

Obecną szczotkę wykorzystam tak jak napisałeś a do felg kupie ewentualnie coś lepszego. Co do środków to chciałem na początku ValetPRo Blue ale kupiłem Bliberry do codziennego użytku a tenzi lub very cherry to ciężkich zabrudzeń.

Napisz mi tylko czym najlepiej pozbyć się tych mikro rysek od pędzelka na felgach?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam

Poszukuję mocnego środka do czyszczenia alufelg w przystępnej cenie.

Wiele osób poleca środek Autolandu - Atack. Powiedzcie mi czy jest on lepszy np od Billberry czy Blue Gel (po rozcieńczeniu cena wydaje się być atrakcyjna), ale jak ze skutecznością? Ewentualnie jaki inny środek, nie mówcie mi o Iron-X bo jak dla mnie jego cena jest nie do zaakceptowania :)

Witam

Poszukuję mocnego środka do czyszczenia alufelg w przystępnej cenie.

Wiele osób poleca środek Autolandu - Atack. Powiedzcie mi czy jest on lepszy np od Billberry czy Blue Gel (po rozcieńczeniu cena wydaje się być atrakcyjna), ale jak ze skutecznością? Ewentualnie jaki inny środek, nie mówcie mi o Iron-X bo jak dla mnie jego cena jest nie do zaakceptowania

Jeżeli coś mocnego w przystępnej cenie to Tenzi Alux :good: czyściłem zajechańce i daje radę :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...

Wychwyciłem dziś moment bez deszczu i skoczyłem na płukanie auta wodą demineralizowną. W ostatnich kilku dniach zrobiłem sporo km, więc felgi dość siwe się zrobiły. Tak się składa, że kupiłem całkiem niedawno SNB Wheel Cleaner A (bezkwasowy) i postanowiłem go wypróbować. Co prawda, zapomniałem go rozcieńczyć, ale nie będę się kilka km cofał po butelkę, więc jechałem na ostro. Spryskanie i zaraz po tym szybkie spłukanie. Efekt: :shock:

Fotek nie robiłem, bo nie spodziewałem się takiego rezultatu. Autobahna raczej nie ruszył, bo kropelkował potem na felgach. Szczerze więc mogę polecić produkt. Do bezdotykowego czyszczenia pomiędzy normalnym myciem nadaje się w sam raz :song:

Następnym razem postaram się porobić foty :D

Witam ma pytanie. Czym doczyścić resztki kleju takiego po wyważaniu po oderwanych ciężarkach. Odchodzi jak podrapać paznokciem ale nie będę drapał felgi pazurami :lol:

Tak jak na zdjęciu

vae72vcvxne3_t.jpg

i czy ten środek się nada? 4nano RIM CLEANER+ środek do czyszczenia felg TESTER 100ml

czy może lepiej ten CARPRO IRONX usuwa zanieczyszczenia metaliczne TESTER 50ml

Masa140, środkiem do usuwania zanieczyszczeń metalicznych kleju nie usuniesz ;)

Ja z pozostałościami po ciężarkach radzę sobie tak...

Najpierw zdrapuję co się da takim przyrządem: http://www.autogeek.net/scraperite-plastic-razor-blades.html a następnie spryskuję dane miejsce Prickbortem i czekam z 20 minut aż spenetruje klej. Później znowu Scraperite i wszystko schodzi.