Borek Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 maya, pamiętam jak się na plastyce robiło pompony na 2 krążkach z kartonu jakby taki pompon zbudować na małym trzpieniu filcowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 ciekawe skąd taką gąbeczką wziąć, wygląda puszyście trochę gerbila przypomina ale to nie to samo EDIT znalazłem trochę więcej fotek samej szczotki http://translate.google.pl/translate?sl ... 58&act=url Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tutaj są też takie szczotki do felg. Dziś oglądałem, pan ze sklepu bardzo zachwalał, ale cena mnie niestety też odrzuciła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Panie i panowie, mam takie felgi: i potrzebuje do nich szczote o jakimś cienkim rdzeniu. W te wyciecia mały palec wchodzi do połowy, czyli mają ok. 1cm. szerokości. Jeśli to niewystarczające info mogę zrobic pomiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 i potrzebuje do nich szczote o jakimś cienkim rdzeniu. http://showcarshine.pl/specjalne/486-va ... hemie.html no i każdy pędzelek http://showcarshine.pl/specjalne/913-sh ... ar-12.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Zdecydowanie pędzla bym użył w tym przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machi Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Hmm, zwykłe pęzelki mam, to przetestuje je w tej kwestii. Taka szczota mnie jednak gryzie http://www.detailer.pl/sklep/305-dayton ... -mini.html pytanie tylko czy sie zmieści, może ktoś ma i mógłby mi zmierzyc. szukam narzędzia do regularnego mycia, a pęzelki to raczej tak na dłuższe posiedzenia są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Ostatnio bardzo mi się spodobał sposób Bilberry + Marolex w stosunku 1:5 z wodą : Piana ładnie się trzyma na feldze, taki sposób jest oczywiście do cotygodniowej pielęgnacji. PLUS Szczotka do butelek marki Vileda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 machi, polecam Muc off. Akcesoria naprawdę bardzo dobrze wykonane i maja w ofercie szczotkę która na pewno Cie zainteresuje: http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... brush.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 machi, polecam Muc off. Akcesoria naprawdę bardzo dobrze wykonane i maja w ofercie szczotkę która na pewno Cie zainteresuje:http://www.pielegnowacaut...rong-brush.html +1 Cała kolekcja szczotek Muc-off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Cała kolekcja szczotek Muc-off :good: A tutaj na poparcie mojego zdania i powyższych szczotka Muc-Off Two Prong Brush obowiązkowa pozycja dla posiadaczy szprychowych felg, a co do samej szczotki świetnie wykonana delikatne ale zarazem sztywne włosie i fajna ergonomiczna rączka pokryta miękką gumą, każda z główek ma z 8cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 0.45 co to za szczotka? Daytona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Daytona? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machi Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 No musze się przyznac że troche was nie posłuchałem i kupiłem właśnie Daytonę. Najważniejsze że wchodzi miedzy szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Ja od dzisiaj do bieżącego mycia felg używam Chemical Guys Diablo Gel. Jestem bardzo zadowolony. Ładnie domywa, długo się utrzymuje na feldze, wydajny,fajnie pieni, fajnie pachnie i jest ph-neutralny dzięki czemu nie usuwa wosku (i nadaje się na polerkę), daje radę także na oponach. Rozcieńczyłem 1:5. Swoją drogą dość ciekawe ,że CG ma szampony które do najdelikatniejszych nie należą a środki do mycia felg (min. diablo i sticky) łagodne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChriS Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 No musze się przyznac że troche was nie posłuchałem i kupiłem właśnie Daytonę.Obrazek Obrazek Najważniejsze że wchodzi miedzy szprychy. To zle ze Daytona? Ktora teraz bys wybral? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mech15 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9958 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ktoś próbował podchodzić z kwasem do chromowanej felgi? Chodzi bardziej o wewnętrzną stronę, jest "normalna" tylko że "nastoletnia" katastrofa, wszystkie towary które mam, opisane jako "silne, ale delikatne" to... Chyba żeby okleić jakoś tak, coby kwasik nie dostał się na chrom? ale to nieco problematyczne... Jakieś pomysły Panowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zerknij tu http://www.autogeekonline.net/forum/aut ... heels.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zerknij Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ja mam takie pytanie, wziąłem się za swoje felgi zimowe (miały dużo starego pyłu w zakamarkach), kupiłem pędzelek i miałem jeszcze attack od autoland'a. Czyściłem pędzelkiem i po i jeszcze nie dogłębnym wyczyszczeniu zostało mi pełno małych rysek na felgach (dodam, że felgi miałem prawie że w stanie idealnym). Myślicie, że Meguiar's Ultimate Compound dam radę usunąć te ryski? Teraz kupiłem sobie taką szczotkę http://www.all4auto.pl/shiny-garage-big ... lg-p7.html ma ktoś z nią jakieś doświadczenia, nie chcę znów porysować felg? Aha i ValetPro Bliberry jest słabszy niż Blue? Dzięki. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Myślicie, że Meguiar's Ultimate Compound dam radę usunąć te ryski? Pewnie bardziej więcej wypełni niż usunie, ale pewnie coś tam ruszy. Aha i ValetPro Bliberry jest słabszy niż Blue? Tak. Bilberry do bieżącej pielęgnacji, blue do zapuszczonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosemeyer Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Teraz kupiłem sobie taką szczotkę http://www.all4auto.pl/shiny-garage-big ... lg-p7.html ma ktoś z nią jakieś doświadczenia, nie chcę znów porysować felg? a przeczytales komentarz zamieszczony przy niej na stronie sklepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Kupiłem przed tym komentarzem, pytałem się właściciela sklepu czy szczotka jest warta zakupu i czy zostawia rysy i napisał mi, że tak. Bardziej chodzi mi o te małe ryski. co z nimi zrobić? No i chyba prócz tego Bliberry, będę musiał coś kupić na bazie kwasu na większe wżery i wewnętrzną część felg (verry cherry lub tenzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Kupiłem przed tym komentarzem, pytałem się właściciela sklepu czy szczotka jest warta zakupu i czy zostawia rysy i napisał mi, że tak. Bardziej chodzi mi o te małe ryski. co z nimi zrobić? No i chyba prócz tego Bliberry, będę musiał coś kupić na bazie kwasu na większe wżery i wewnętrzną część felg (verry cherry lub tenzi) Ta szczotka, pomijajac aspekt ceny, ktore determinuje fakt, że będzie ona kilkukrotnego użytku i później ołysieje od chemi albo się złamie od mocnego szorowania, nadaje się raczej do czyszczenia elementów silnika, plastików, zakamarkow na zderzaku, atrap chłodnic, zakamarków we wnękach drzwi,etc Szczotka jest za krótka do porządnego dotarcia "w głąb felgi" chyba, że masz gumowe ręce jak bohaterowei komiksów Marvela. Dobra szczotka powinna być długa i mieć gęste zbite ale delikatne włosie, które "nie położy się " przy mocniejszym dociśnięciu na feldzie na swoim metalowym trzpieniu. Nie traktowałbym jej jako głównego arsenału do czyszczenia felgi a raczej support do dziwnych miejsc albo takiego syfu, ze szkoda męczyć coś lepszego Bilberry przy produktach do felg marek, które wymieniłeś to jak syrop dla niemowlaków w porównaniu ze Absyntem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi