blaszczu Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Używał ktoś padów Flexipads z serii PRO bądź Liquid Shine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rek1n82 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 miał ktoś styczność z takimi futrami? kiedyś kiedyś przyjechały ze stanów z maszyna black&decker ale jako nowicjusz nie wiem zbytnio co do czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
authority Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Szukam czegoś trwalszego od padów wełnianych Flexipads Pro Wool do DA a zarazem dobrze tnącego, ponieważ ostatnia moja przygoda z powyższym padem skończyła się wystrzeleniem. Dodam, że pad nawet nie zrobił połowy samochodu. Jakieś inne wełniaki czy może MF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Szukam czegoś trwalszego od padów wełnianych Flexipads Pro Wool do DA a zarazem dobrze tnącego, ponieważ ostatnia moja przygoda z powyższym padem skończyła się wystrzeleniem. Dodam, że pad nawet nie zrobił połowy samochodu. Jakieś inne wełniaki czy może MF? Cóż, używam tego pada jużdługi czas, chyba z 10 aut ściął, wygląda jak nowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
authority Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Qub@, Na rotacji czy DA pracujesz? U mnie wcześniejszym 1,5 samochodu zrobiłem i rozkleił się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Ja miałem normalne futro z flexi i DA załatwiło je doszczętnie, kupiłem rotację ,futro kocha i po jednym aucie wygląda jak nowe wiec to chyba futra nie nadają się do DA -lepiej mikrofibra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Szukam czegoś trwalszego od padów wełnianych Flexipads Pro Wool do DA a zarazem dobrze tnącego, ponieważ ostatnia moja przygoda z powyższym padem skończyła się wystrzeleniem. Dodam, że pad nawet nie zrobił połowy samochodu. Jakieś inne wełniaki czy może MF? jaka maszyna i talerz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Szukam czegoś trwalszego od padów wełnianych Flexipads Pro Wool do DA a zarazem dobrze tnącego, ponieważ ostatnia moja przygoda z powyższym padem skończyła się wystrzeleniem. Dodam, że pad nawet nie zrobił połowy samochodu. Jakieś inne wełniaki czy może MF? Jestem fanem pro-wooli i faktycznie przyczepność rzepa jest słaba, ale mogę dać radę co zrobić, aby wydłużyć maksymalnie jego żywotność. Rzep sie psuje jak pad podczas polerowania nie przylega całą powierzchnią do lakieru, czyli np. jak próbuje się robić mocno zakrzywione elementy i wtedy najeżdzamy częścią pada, a pozostała część wisi w powietrzu. Ja takie miejsca robię małą maszyną na małym pro-woolu, a dużego pro-woola używam wyłącznie tam, gdzie nie muszę go częściowo odrywać. Dodatkowo unikam niepotrzebnego zdejmowania pada z backing plate'a. W ten sposób rzep mi starcza na więcej niż jedno auto. No i najważniejsza rzecz podczas polerowania maszynami DA, aby uniknąć fruwających padów - nie odrywamy chodzącej maszyny od lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eremsc Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Czy wyżej wymieniony Flexipads Pro wool będzie dobry do twardego, VAGowskiego lakieru? Z futrem jeszcze nie miałem przyjemności i zastanawiam się co kupić, bo ciężko cokolwiek ruszyć na samochodzie. I druga sprawa, macie jakiś sprawdzony miękki BP 75mm? Flexi czy coś tańszego się znajdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Panowie chciałem wyrazić swoją opinie o padach rupesa z MF tych niebieskich...Są do dupy Mam drugą sztukę i w drugiej oderwał się rzep, tyle, że pierwszy oderwał się jak zdejmowałem to ok niech będzie moja wina, a teraz? Poleruje błotnik i nagle fruuu poleciał pad, fart, że od razu maszyna do góry poszła bo były by szkody. Pad nowy zrobiłem dopiero 2 przejazdy na przednich i tylnych drzwiach. Dodam, że często używam od flexi tych pro-wool i padów z MF i nigdy nic takiego się nie stało, a dwoma padami pro-wool spokojnie całą X5 oblatuje. Rupes Maszyna Rupes 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giginski Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 W innym temacie przedstawiałem swój zestaw, zastanawiam się teraz nad pastą polerską i finishem oraz padami. DA niestety budżetówka Vander (zawsze coś lepszego na początek niż ręczna robota) do tego dokupie BP 125 i 80 myślę o Padach NAT tylko nie wiem dokładnie które. A jeżeli chodzi o mój miękki lakier nissana z mnóstwem swirli i rysek, jeden z forumowiczów polecił m105 oraz koch antihologram. Co sądzicie ? Mam nadzieje że nie narobię szkód, a w miarę odświeżę lakier nadam połysku. Na koniec myślałem o testerze Lime prime i może fusso ?(chodz początkowo amigo i nattys ale chyba krócej trzyma)? Proszę o pomoc. Chciałbym skompletować i zakupić na dniach wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek1980 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Czym wyczyścić pady z MF? Chodzi mi o to czym zastąpić dedykowane szczotki do czyszczenia padów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek1980 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 No nie chce mi się wierzyć że każdy kto pracuje padami z MF, używa do ich czyszczenia dedykowanych szczotek, zwłaszcza że są one relatywnie drogie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Słyszał ktoś o padach APP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopytalke Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Co polecicie na szybko coś MOCNO tnącego do DA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewSC Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 http://shiningcar.pl/pl/p/Booski-Pads-H ... 35mm-/2171 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopytalke Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 http://shiningcar.pl/pl/p/Booski-Pads-Heavy-Cut-Pad-DA-135mm-/2171 Dzięki, tylko pytanko mam, robiłem vw niedawno twardą gąbką od flexi i nie dawała rady, dlatego szukam czegoś mocniejszego. Będzie to mocniejsze to co wyslales ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewSC Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Na DA ciąłem tylko Flexi Microfiber Cuttem to od niej moim zdaniem Booski HC lepiej sobie daje radę odkąd dostaliśmy kiedyś próbki Booskiego to praktycznie nie korzystam z innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Mam pytanie do wszystkich czy nie lepiej pracuje wam się z mniejszymi padami? Bo gąbka nawet wielkości 135 mm typu cutting jest na tyle twarda że cięzko wszędzie dokładnie dojśc (np. przy listwach na drzwiach) do tego dochodzi temperatura jaką pady wytwarzają, mniejsze pady mniej się grzeją, nie mówie tu już o wielu przetłoczeniach, rantach, obłościach które mają dzisiejsze auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Mam pytanie do wszystkich czy nie lepiej pracuje wam się z mniejszymi padami? Bo gąbka nawet wielkości 135 mm typu cutting jest na tyle twarda że cięzko wszędzie dokładnie dojśc (np. przy listwach na drzwiach) do tego dochodzi temperatura jaką pady wytwarzają, mniejsze pady mniej się grzeją, nie mówie tu już o wielu przetłoczeniach, rantach, obłościach które mają dzisiejsze auta Mój set to 135mm + 80mm (i ew. 50mm na malutkie przestrzenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamilton Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Menzerna SF3500 poleci bez problemu na czerwonym płaskim padzie NAT? Do Koch`a mam czarnego NATa i zielonego Royala, będzie pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler113 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Mam pytanie do wszystkich czy nie lepiej pracuje wam się z mniejszymi padami? Bo gąbka nawet wielkości 135 mm typu cutting jest na tyle twarda że cięzko wszędzie dokładnie dojśc (np. przy listwach na drzwiach) do tego dochodzi temperatura jaką pady wytwarzają, mniejsze pady mniej się grzeją, nie mówie tu już o wielu przetłoczeniach, rantach, obłościach które mają dzisiejsze auta dlatego to wycinki używa się futra, wszędzie dojdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Potrzebuje czegoś do DA 135mm co fajnie współpracowałoby z fg400.Używam padów NAT (biały karbowany i czerwony płaski)ale schnie z nimi strasznie szybko na lakierze...co byście polecili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Jestem na etapie tworzenia zestawu do bassa bp 5119. Przeglądając forum i wątek wybrałbym pasty menzerna 2500 i 3000 oraz talerz flexipad 125x10mm. Co do samych samych padów to naty czarny, czerwony i żółty (zwykłe bez nacięć) + futro wełniane flexipad. Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Używam natów (Biały karbowany,czerwony gładki)i są naprawdę ok ale teraz zakupiłem royal pads te pod DA-z dziurą w środku.Pastę mam sonaxa 4/6 bo tnie jak menzerna ale w ogóle nie przysycha w porównaniu do niej i na one step jest super.Nie umiem sie dogadać menzerną na DA albo faktycznie pady nie te .Na finishowy pad weź sobie zielonego od royal pads-genialny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi