maya Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 kup też filce z glorii mam chyba gąbke identyczną jak filc z glorii także na razie się wstrzymam
Tasaq Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Instrukcja powinna sie sprawdzac z kazdym opryskiwaczem jesli uda Ci sie wymieszac plyn z powietrzem i bedzie miejsce na filce.Mozesz miec problem kiedy rurka bedzie miala inny diametr lub dlugosc i zacznie sie kombinowanie z iloscia otworkow i ich umiejscowieniem. Problemem w moim przypadku nie jest kupno adapteru i tej dyszy. Bardziej mnie zastanawia ta dziurka wytopiona. Póki co tego nie rozkminiam Muszę zobaczyć jak to u mnie wygląda i w razie problemu będę dalej tutaj pytał. edit Czy możecie mi zedytować zdjęcie i zaznaczyć miejsce w którym muszę zrobić tę dodatkową dziurkę? http://imageshack.us/photo/my-images/811/1008310.jpg/
faraon3021 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Dziurka wytopiona jest w rurce ok cm od gory A jesli dobrze widze to bardzo przypomina glorie
BiLu Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 A jesli dobrze widze to bardzo przypomina glorie kwazar wenus pro
SJake Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 faraon3021, koncowka z fm pasuje do hobby? do CM12 pasuje... i żeby go przerobić potrzeb końcówki z filcami i jednej części.
faraon3021 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Pasuje idealnie I wydaje mi sie ze moze pasowac do Kwazara
SJake Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 faraon3021, to podmień czarne mocowanie rurki z fm do hobby... i przetestuj z dziubkiem FM....
faraon3021 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Juz to robilem Nawet bez tego czarnego mocowania a tylko z wypalonymi dziurkami
Tasaq Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Jeszcze raz na spokojnie przejrzałem temat i już chyba wiem co i jak. Jedyna moja uwaga to żeby na podanych na str9 zdjęciach zmienić jedno w którym jest pokazane to nacięcie w rurce doprowadzającej powietrze ( ja dopiero przed chwilą zorientowałem się o co tam chodzi:)) Może zaznaczyć to czerwoną kropką.....
faraon3021 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Chyba slabo czytales To nie ma byc naciecie To nie ma byc naciete tylko wytopione lub wywiercone zeby wielkosc dziurki nie zmieniala sie przy zmianie polozenia rurki.
SJake Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tasaq, wygnij rurkę i natnij ma być dziura zasysająca "tlen" i tyle... tylko z wypalonymi dziurkami Szkoda wypalać.... w tym mocowaniu jest dostęp "tlenu"
faraon3021 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tasaq, wygnij rurkę i natnij ma być dziura zasysająca "tlen" i tyle... tylko z wypalonymi dziurkami Szkoda wypalać.... w tym mocowaniu jest dostęp "tlenu" Ja mam mocowanie bo mam Glorie FM A sa tacy ktorzy jej nie maja i najlepiej to dziala kiedy dziurka jest wypalona i ilosc powierza jaka dostaje sie do rurki jest stala SJake Zobacz jak wygladaja spryskiwacze Glorii i Kwazara Moze miedzy innymi ich wyrobami tez sa tak duze podobienstwa Podobno zbiorniki pasuja
Tasaq Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 faraon3021, Najpierw wypalę, jak nie będzie spełniać swojej roli to odwrócę natnę i finito. I kolejne zakupy z dyszami....ehh to się chyba nigdy nie skończy
SJake Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 dziurka jest wypalona ... cyrklem No tyle, że fakt - w marolexie nie ma tego konekterka Podobno zbiorniki pasuja Nom Ale jakością troszkę odbiegają... ale jak komuś nie zależy to bez różnicy.
faraon3021 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 .ehh to się chyba nigdy nie skończy To choroba a objawow bedzie przybywac Jesli mam racje ze Kwazar i Gloria sa bardzo podobne to w Glorii Hobby musialem zrobic dwa otworki tzn rurke przepalic na wylot Ale zacznij od jednej i sam zobaczasz ... cyrklem Szpilka ...nie sluchaj sabotazysty
Tasaq Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja już nic więcej nie piszę tutaj. Dam znam jakie efekty powstały.
faraon3021 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tasaq, Daj to sobie w HD i wszystko dokladnie powinnno byc widoczne
SJake Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Szpilka ...nie sluchaj sabotazysty heheh....
Tasaq Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 OK trochę potestowałem. Dziurka zrobiona, jednak problemem jest w tej chwili to, że przy każdorazowej próbie wytworzenia ciśnienia opryskiwacz wypuszcza pianę. Co prawda nie mam w tej chwili jeszcze końcówki herbicydowej,filców itd. ale wydaję mi się, że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.Wyprowadźcie mnie z błędu.
blaha Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jak nie masz końcówek, to piana będzie ciekła. Tam jest taki tłoczek, który zwyczajnie "wyjedzie" bez końcówki.
kamilgt Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Tasaq, spróbuj mocno dokręcić końcówkę.
Tasaq Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Końcówka jest maksymalnie dokręcona i nadal po ruszeniu tłokiem w dół wydobywa się powietrze wraz ze środkiem. Tak to wygląda poniżej.
Maniek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 a ta brązowa uszczelka jest na miejscu?
Rekomendowane odpowiedzi