faraon3021 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Przy takim dylemacie ja bym wybrał pianownice, a nie marolexa. A mozesz to jakos uzasadnic?? Jakie zalety ma lanca procz ladnego sniegu i sprawnego domywania "szczorow" mocna chemia przy sporym jej zuzyciu ?
kojak Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 No napisałem, że np szybciej z tego naniesiesz, no i napewno będzie bardziej obficie.
faraon3021 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 kojak, to troche malo zeby skutecznie i bezpiecznie umyc samochod, choc trzeba przyznac ze fajnie wyglada na YT A wlasciwie to nawet nie wiem czy szybciej. Szykuje roztwor do Marolexa jadac z pracy zahaczam o bezdotyk, 10 min lacznie z felgami i suszenie w czasie powrotu
kojak Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 suszenie w czasie powrotu najlepiej gdzieś na trasie. Ja jakoś średnio przepadam za takim opłukaniem auta, wolę się zmobilizowac i umyc normalnie. Ale w zimę trzeba będzie chociaż taki pakiet - marolex z pianą + bezdotyk zastosowac, jak nie będzie gdzie umyc.
faraon3021 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 kojak, widze ze masz podobny problem jak ja, czyli miejsce do "zabawy"
bobek1976 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Czy marolex jest wadliwy pompuję i pompuję wszystko zrobione według instrukcji a on cieknie i dyszą i gwintem tak jakby ciśnienia nie trzymał. Co napompuję to wyleci samo bez naciskania w d...e!
bobek1976 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Ale ze mnie ciapa, dałem uszczelki i filce, ale chyba za cienkie i za mocno skręciłem przez co zaworek się wcisnął i dawało cały czas. Wsadziłem bez filców i działa, będę próbował, Dzięki. Mam jeszcze pytanie bolec w zaworku ten biały powinien wystawać cały czas?
sysiu20 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Mam jeszcze pytanie bolec w zaworku ten biały powinien wystawać cały czas? Pytanie i odpowiedź w tym temacie już padły- nie powinien wystawać
bobek1976 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Dzieki, ale tyle razy już czytałem, że się sam pogubiłem czy było czy nie. Odnośnie piany udało mi się zrobić na tyle gęstą, że się nie zsuwa. Problem jest tylko wydobywanie się jej( nie jest ciągłe) tak jakby kasłał pianą
faraon3021 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Jaka piana? Jakie stezenie? Jaki filc? Modyfikacje zgodne z opisem? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 93&start=0
bobek1976 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Tak wertowałem ten wątek tak jak pisałem, że się sam pogubiłem. Piana VP neutral, filc raz z podkładki meblowej i dwa ze zmywaka kuchennego(kombinowałem różnie, ale tylko zmienia się konsystencja piany) próba 60ml na 1l. dziurka wypalona jedna śr ok.1mm
faraon3021 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Mozesz zrobic 35-40 ml/l .Mi taka mieszanina daje dobra piane na jednym filcu pod meble. (z odrobina APC) Przerywanie moze byc spowodowane przez rozne czynniki.Pilnuj zeby nie bylo za duzo roztworu w zbiorniku i spieniony nie dostawal sie do dziurki, ktora powinna lapac tylko powietrze.
bobek1976 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 ok dzięki popróbuję jutro i dam znać co było przyczyną.
foxy82 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Panowie w jakim markecie kupie Marolexa - wiem że są na necie ale szukam stacjonarnego sklepu?
Moderator psemo Opublikowano 9 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Na 100% są w OBI
kamiso Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Kto mi powie czy warto robić pianownice, czy lepiej wiaderko, woda szampon i gąbka i jedziemy z myciem ?
daniels Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Po 19 godzinach na forum zadajesz takie pytanie?
Swoop Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Kto mi powie czy warto robić pianownice, czy lepiej wiaderko, woda szampon i gąbka i jedziemy z myciem ? tak
swietlikk Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 kamiso: jak ci się się chce myć od "niechcenia" to pianownica a jak chcesz myć od serca to wiaderko, woda szampon i gąbka. Jak będziesz miał w swoim arsenale "wiaderko, woda szampon i gąbka" i pianownicę nie zbiedniejesz.
faraon3021 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 a jak chcesz myć od serca .................to pianownica i pozniej wiaderka.
_jedrek_ Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2013 probowal ktos przerabiac taka pianownice?
Tworek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2013 _jedrek_, podobną konstrukcję posiada B&D i nic sensownego nie udało mi się z niej wyrzeźbić.
Rekomendowane odpowiedzi