Skocz do zawartości

pianownica za... 18PLN :)

uki

Rekomendowane odpowiedzi

Ale co chcesz widzieć na zdjęciu masz wymiary (to podstawa) wymiar wewnątrz i na zewnątrz.

Chodzi o to zeby to byla w miare sztywna rurka a nie wezyk.

A teflon to ok 17pln za metr (4/6)

Zobacz tam są tez inne w dziale węże, i to będziesz miał w byle sklepie w cenie max 2PLN za metr więc to nie jest wygórowana cena.

Niestety ja do najblizszego sklepu za PLN mam ok 1000km :(

Zresztą zrobisz jak zechcesz ja Ci tylko "mówię", że to można bardzo łatwo znaleźć.

Nie chce wyjsc na niewdziecznego.

Kazda rada jest mile widziana.

Dzieki wielkie :good:

• Odpowiedzi 521
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Powiedz jaka kombinacja,co i jak zrobiłeś ? Jaka piana i ile ,ilośc filców i z czego one ??

U mnie jest tak:

- na 1l/wody dałem ok.30-40ml VP Snow Foam (ok.30-40ml,bo nie miałem miarki i nalałem do kieliszka od wódki 50-tki,tak 3/4

- zastosowałem dwa filce z podkładek pod szafki(takie jak można kupić w Castoramie,taki zestaw samoprzylepny) i jeden filc ze "zmywaka" Jana Niezbędnego.

- filce są ułożone w kolejności od dyszy -> 2x filc od szafek i na końcu filc ze zmywaka

- i na końcu dwie dziurki w rurce na wylot wiertełkiem 1,5mm

Tak jak pisałem nie wiem czy nie zrobię dodatkowej trzeciej dziuri,poniżej i czy nie zmienię jeszcze ten filc zmywakowy na trzeci filc z pod szafek(chyba że po dodaniu trzeciego otworka nie będzie to konieczne - na to liczę)

Czyli teraz juz masz 2 dziurki tak ? A próbowałeś moze najpierw na jednej dziurce ? Czy od razu 2 zafanzoliłeś ? Ciekawy jestem czy ma znaczenie kolejnośc filcy(np w takim ustawieniu jak Ty masz) ?! Nie wiadomo czy jak dodasz trzeci filc to czy sprzęt "zdoła to wypchnąc" ?!

Tak,najpierw miałem jedna dziurkę,ale była pyta jak choler wiec dowierciłem druga i od razu piana zaczęła wychodzić.. Teraz już wiem ze roztwór mam ok, i filce raczej też,więc dowiercę trzecią dziurkę i zobaczę co się będzie dziać. Jak się popsuje to ją zatkam i pobawię się tylko filcami.

Wychodziła ale jak woda... Takie gęste mleko szło... A jak dostała dziurkę czyli dodatkowego powietrza to już inna bajka... Z zatkaniem nie problem,zagrzejesz nóż nad zapalniczka i przytopisz rurkę i już będzie zatkana.. :P

the_rahzel, a próbowałeś moze "zmniejszyc" trochę roztwór,a dołożyc ilośc filców ?

[ Dodano: 10 Styczeń 2012, 23:05 ]

No to wkońcu jak woda czy jak gęste mleko ?? ;):D To chyba będę musiał spróbowac u siebie z tym drugim otworkiem...

Źle się w ten tego wałem... :kox:

Chodziło mi o mleko skondensowane.. :mrgreen:

Co do zmniejszenia "roztworu" to co masz na myśli,ilość ogólna czy inne proporcje ??

[ Dodano: 10 Styczeń 2012, 23:09 ]

To chyba będę musiał spróbowac u siebie z tym drugim otworkiem...

Koniecznie...

No to przecież mleko skondensowane jest gęste :D

Nie no ilośc ogólna raczej chyba nie ma zbytnio wpływu na typ piany,chodziło mi bardziej właśnie o te proporcje. :)

Tylko,zeby nie było gorzej po zrobieniu tej drugiej dziurki !! :shock: Ciekawe czy w razie czego da się dokupic samą rurkę ?! :-]

No jest gęste,ale nie takie jak ma być... U mnie po psikaniu spływało od razu ze ściany...

Co do proporcji to tak wyczytałem na forum,różnie pisali od 30-50ml na 1litr i do tego też się zastosowałem.

Co do dziurki i pogorszenia,to niema takiej możliwości,bo musisz mieć dodatkowe powietrze żeby ci się to spieniało.

Posłucham się Ciebie i spróbuje z tą dziurką i zobaczymy. Ale Faraon chyba coś pisał,że Jemu na jednej chyba coś lepiej wychodziło ?! Ale na 100% pewny nie jestem. ;)

[ Dodano: 10 Styczeń 2012, 23:58 ]

A właśnie,jakie macie patenty na"miarki" z podziałkami do odlewania konkretnych ilości ? ? :idea: Ja używam buteleczki ze smoczkiem,z której Mała już wyrosła :D:-] Pojemnik na mocz,oraz strzykawkę. :) A Wy ?

faraon3021, eee no nie mów,że piana nie ma też w tym wypadku wyglądac. :-] Po to są tu te wszystkie próby,kombinacje,wymiany zdań itd,żeby jednocześnie pianka wyszła"ładna",odpowiednio gęsta i co by za szybko się nie ześlizgiwała,no ale to że ma myc to też. :song::good: No więc w takim razie muszę dorobic dziurkę. :)

Jesli ktos ma czas i mozliwosci myje samochod pod domem

Inni ktorzy sa skazani na myjnie(tak jak ja) kombinuja zeby podjechac na bezdotyk doczyscic samochod na ile to tylko mozliwe i spadac zanim ktos z kolejki zacznie trabic

Dlatego dla mnie najwyzniejsza jest skutecznosc i szybkosc dzialania kosmetykow i urzadzen.Po co dawac duzo srodka skoro polowa robi robote?

Jesli tylko dla ladnej piany ktora bedzie sie trzymala na lakierze 20 minut to chyba przesada.Ja nie czuje takiej potrzeby ;)

Choc jesli cos dziala a dodatkowo ladnie wyglada i pachnie to wcale mi to nie przeszkadza :good::song:

Dlatego dla mnie najwyzniejsza jest skutecznosc i szybkosc dzialania kosmetykow i urzadzen.Po co dawac duzo srodka skoro polowa robi robote?

Święta prawda.

Jesli tylko dla ladnej piany ktora bedzie sie trzymala na lakierze 20 minut to chyba przesada.Ja nie czuje takiej potrzeby ;)

Ci w kolejce wyskrobali by Ci oczy :), trzeba przyjeżdżać na myjnie wtedy kiedy nie ma ruchu, np w nocy :)

Ci w kolejce wyskrobali by Ci oczy :) , trzeba przyjeżdżać na myjnie wtedy kiedy nie ma ruchu, np w nocy :)

a od czego jest kolejka? podjeżdżasz, pianujesz i jak przychodzi twoja kolej to lecisz bezdotykiem i tyle ;)