Skocz do zawartości

pianownica za... 18PLN :)

uki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 521
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

faraon3021, Nie chce sie wymądrzać by nie popelnić gafy ale we wszystkich pianownicach jakie miałem w pracy jeszcze zakładanych na myjki powietrze było doprowadzane z góry zaworem regulujacym i wprowadzane do zasobnika.

Z tegoż zasobnika prawdopodobnie wypychalo to powietrze chemię zasysaną do lancy za pomoca zwuklej rurki.

Czy w zasobniku wytwarzało się podciśnienie?

Pewnie tak.

Fakt jest taki że działa to inaczej od ręcznej pianownicy

faraon3021, W tych które miałem był kawał mosiądzu więc myślę że tokarz nieodzowny :/

Tak BTW nie widzę potrzeby modyfikacji lancy pianotwórczej. To po prostu działa z tym że mało ekonomicznie i z ograniczoną kontrolą dozowania.

Jak ktoś ma jedno może dwa auta pod domem ręczna całkowicie starcza tak BTW

Tak BTW nie widzę potrzeby modyfikacji lancy pianotwórczej

Masz racje podobnie jak poprawianie Glorii :-] ale jest zima dlugie wieczory przy samochodzie zimno to moze wymodzi sie tania pianownice do myjki.

Cos co zrobi pianownice z tych wynalazkow ktore daja do myjek cisnieniwych :-]

faraon3021, mówiłem o pianownicach anie o tym badziewiu :)

Jak rozkminisz to drugie to padam do stóp :-]

[ Dodano: 7 Styczeń 2012, 18:53 ]

faraon3021, Takie moje spostrzeżenie te tanie za 60 zł do myjek z serii Kxxx dają takie mleko z dwóch powodów.

-malo powietrza

-za dużo wody

Pytanie za 100 pkt. Kto byłby w stanie przygotować pianownicę na bazie Kwazara i za jaką cenę z przesyłką. Ja zwyczajnie nie bardzo mam czas na zabawę z szukaniem opryskiwacza, końcówek itp. Również nie potrzebuję tych wszystkich 5 końcówek, tylko jedną konkretną ;)

Pytanie za 100 pkt. Kto byłby w stanie przygotować pianownicę na bazie Kwazara i za jaką cenę z przesyłką. Ja zwyczajnie nie bardzo mam czas na zabawę z szukaniem opryskiwacza, końcówek itp. Również nie potrzebuję tych wszystkich 5 końcówek, tylko jedną konkretną ;)

To wyglada na malo smieszny zart :shock:

A jesli pytasz powaznie to komu bedzie sie chcialo z tym grzebac dla Twojej oszczednosci ???

Materialy to teraz ok 70 zlociszy pracy na 5 minut +przesylka :thumbdown:

Nie masz czasu lub Ci sie nie chce bawic w modyfikacje kup Glorie FM 10 za 169,90 :song:

Myślę że nie muszę się nikomu tłumaczyć :shock::o

Kto będzie zainteresowany to napisze, kto nie to nie. Luźna propozycja, wolny rynek. Nie bardzo rozumiem sensu twojej wypowiedzi. Tak samo jak ktoś przyjedzie do mnie wymienić np. klocki, to również mam powiedzieć że przecież to 15 min roboty + koszt części?

Z mojej strony koniec OT. Jeżeli ktoś będzie chciał to proszę o pisanie pw. Jeżeli faraon3021, masz jeszcze jakieś obiekcje co do mojego wpisu, to również zapraszam na pw.

Witam

OD jakiegoś czasu przyglądam się temu tematowi, i w najbliższym czasie zakupię również Marolexa i będę starał się przerobić na pianownicę. Myślałem o napowietrzaniu na zewnątrz opryskiwacza, i wytoczeniu zwężki, żeby wykorzystać Zwężkę Venturiego (i Paradoks hydrodynamiczny). Ale obawiam się że przepływ cieczy jest za mały i napowietrzanie będzie marne. Ale tak chyba zbudowane są pianownice do myjek ciśnieniowych.

Ktoś wcześniej pytał o wężyki o różnych przekrojach, a patrzyliście w sklepach pneumatycznych, np wykonane z polietylenu PE, średnica wewnętrzna od 4mm, albo sklepy motoryzacyjne.

Mam nadzieje że mi piana wyjdzie bo widzę nie każdemu się udało.

Pozdrawiam

Ktoś wcześniej pytał o wężyki o różnych przekrojach, a patrzyliście w sklepach pneumatycznych, np wykonane z polietylenu PE, średnica wewnętrzna od 4mm, albo sklepy motoryzacyjne.

Sklep pneumatyczny ??

Chodzi prawdopodobnie o sklepy typu sprezarki kompresory i akcesoria tak??

Szukalem w marketach budowlanych i znalazlem jedynie wezyki w rolkach,miekkie i elastyczne.W opryskiwaczu rurka jest sztywna i prosta (zawsze w tej samej pozycji)

A do tego widzialem spiralnie zwiniete przedluzacze do kompresorow,ktore sa niestety bardzo drogie. :(

Byłem już zdecydowany na Glorię kiedy wpadłem tutaj :shock: Kupiłem już swojego Marolexa 2000. Tak się składa, że sąsiad miał 1500 dopóki nie przejechał go samochodem i dostałem w spadku brązową dyszę. Zacząłem wstępne testy. Wbudowałem w dyszę siateczkę od atomizerów pokroju Clina. Było lepiej, ale zbyt wodniście. Zrobiłem więc dwie dziurki w rurce, znów było lepiej. Dziś pozyskałem dwa kolejne sitka od preparatów Tenzi, które skończyły mi się po dzisiejszym myciu auta. Czekają na montaż, ale to już docelowo do niebieskiej dyszy, po którą muszę się pofatygować do sklepu. Jeśli uzyskam satysfakcjonujący efekt pochwalę się Wam z pewnością ;)

Ja dzisiaj delikatnie się pobawiłem z filcami. Podczas wymieniania sobie wkładek w butach roboczych,patrząc na stare od razu pomyślałem o Marolexie. ;) I po kilku próbach w różnych kombinacjach(2 kółka z butów,jedno ze zmywaka...itp ) najlepszym dla mnie efektem było jedno kółko z wkładki do butów i 2 ze zmywaka. :) Oczywiście wszystko robione na jednym stężeniu piany(VP Snow Foam - 25ml / 800 ml wody) .

Sklep pneumatyczny ??

Chodzi prawdopodobnie o sklepy typu sprezarki kompresory i akcesoria tak??

Tak. A takie coś jest złe?:

http://pneumatig.com.pl/przewody-poliet ... 4_230.html

http://pneumatig.com.pl/przewody-teflon ... 4_503.html

Nie no,komu się nie udało ? Komu "piana nie wyszła'' ??

Wydaje mi się że gdzieś w poście ktoś miał problemy, nie mam czasu teraz szukać więc przyznam że się myliłem :song:

Jak coś zrobię dam znać, na razie czasu brak.

Pozdrawiam

W pierwszym malo widac na fotce a w drugim cena troche odstrasza

W tym temacie ma byc solidnie ale tanio

Rurka to rurka nawet z akwarium bym wyjął ;)

nie mam akwarium :(

Nie wiem tez jak bedzie reagowal plastik z chemia dlatego szukam czegos solidnego

Nie chce dziurawic rurki ori marolexa bo czuje ze bedzie to wymagalo kilku dodatkowych prob

W pierwszym malo widac na fotce a w drugim cena troche odstrasza

W tym temacie ma byc solidnie ale tanio

Ale co chcesz widzieć na zdjęciu masz wymiary (to podstawa) wymiar wewnątrz i na zewnątrz. Teflon jest ponad to co potrzebujesz. Polietylen wystarczy. Zobacz tam są tez inne w dziale węże, i to będziesz miał w byle sklepie w cenie max 2PLN za metr więc to nie jest wygórowana cena. Zresztą zrobisz jak zechcesz ja Ci tylko "mówię", że to można bardzo łatwo znaleźć.

Pozdrawiam