Tasaq Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Brązowa uszczelka? Nie rozumiem o czym piszesz. Zestaw ten, zanim zrobiłem dziurkę w tej jednej rurce działał normalnie, w tej chwili jest lipa. Póki co dopóki nie przyjdzie paczka z uszczelką i dyszami to się wstrzymuję z eksperymentowaniem....
polo33 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witajcie, dziś nabyłem drogą kupna marolexa master 2000 plus w obi, do tego koncówke niebieską wraz z oringiem i zabrałem się do roboty za filce posłużył mi zmywać jana niezbędnego który był mi już dość zbędny w kuchni, powycinałem cztery kółka, przygotowałem dwa oringi, niebieską końcówke przedziurawiłem rurkę 1 cm od wlotu złożyłem wszystko i działa Do stworzenia piany posłużył mi jedynie szampon nabłyszczający sonax nie miałem aktywnej piany itp. a szkoda bo pewnie piana była by jeszcze lepsza, lecz moja utrzymuje się ok 2 min. ponizej fotki:
tfelek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Czy to tak muszą być założone uszczelki ?? tzn końcówka niebieska , uszczelka gumowa, filce i uszczelka gumowa . Myślałem że tylko jedna uszczelka na końcu.. a może się mylę
polo33 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 nie wiem spróbuj, ja mam tak założone żeby pilc nie wchodził w tą końcówkę, muszę przetestować jeszcze bez niej jak to będzie działac
Tasaq Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ok uaktualniam temat. Końcówki z Marolexa po małych podpiłowaniu pasują do Kwazara Venus Pro. Problemem nadal pozostaje samowolne uchodzenie ciśnienia po próbie jego wytworzenia, tak jak przedstawiłem na tej stronie wcześniej w filmiku. Nie pomaga wypalona jedna dziurka, nie pomagają dwie, nie pomaga odwrócenie samej rurki. Póki co koncepcji u mnie brak i chyba czas kupić w końcu tego Marolexa a nie kombinować
faraon3021 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Nie znam opryskiwacza kwazara ,ale prawdopodobnie zasada dzialania jest podobna. Uszczelnienie zaworu i jego zamkniecie odbywa sie dopiero w miejscu gdzie cos w rodzaju plastikowej iglicy(bialy srodek) wchodzi w uszczelke gumowa.(czerwona uszczelka) Czasem kiedy zle skrecimy koncowke po prostu przecieka a w wypadku pianownicy gdzie dochodzi jeszcze powietrze przez ta wlasnie nieszczelna koncowke ucieka. Otwarte Uploaded with ImageShack.us Zamkniete Uploaded with ImageShack.us Gloria dziala na tej samej zasadzie. Wydaje mi sie ze w czasie przerabiania swojego Kwazara gdzies pominalesc czesc ktora odpowiada za szczelnosc ( u mnie czerwona uszczelka)
Tasaq Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Znalazłem przyczynę zamieszania w Kwazarach Więcej napiszę jak będę miał chwilę zrobić zdjęcia - od razu wyjaśnię co i jak
Marco Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 faraon3021, w moim Marolexie ten cycek wystaje dobre 2mm...
faraon3021 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 faraon3021, w moim Marolexie ten cycek wystaje dobre 2mm... Nie wiem czy jego dlugosc ma znaczenie Wiem ze po wyjeciu czerwonej uszczelki opryskiwacz traci szczelnosc i spust nie nie dziala prawidlowo. Podobnie w Glorii jego cofniecie = otwarcie zaworka.
Marco Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 ie wiem czy jego dlugosc ma znaczenieMa i to dosc istotne... podobno. A tak na poważnie ma,bo jeżeli wystaje i napcha się filców to go przyciskają i otwierają wypływ i ciecz wylata bez przyciskania spustu.
faraon3021 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 ie wiem czy jego dlugosc ma znaczenieMa i to dosc istotne... podobno. A tak na poważnie ma,bo jeżeli wystaje i napcha się filców to go przyciskają i otwierają wypływ i ciecz wylata bez przyciskania spustu. Tu sie nie ma z czego kurde smiac Wychodzi na to ze czasem krotki lepszy
Marco Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Czyli krotko mówiąc można by tego dzyndzla upitolić i nie powinno być problemu.
faraon3021 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Czyli krotko mówiąc można by tego dzyndzla upitolić i nie powinno być problemu. Tego nie wiem Musisz sprawdzic na ile wysuniety i w ktorym momencie otwiera przeplyw. Zebys nie przesadzil
PIOTRUŚ Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 ja mam wysunięty i szczelność jest więc nie ma co go ciachać bidulka
maya Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 jak to możliwe ze jedną są wysunięte inne nie ? może się wysunął sam jakoś do przodu
PIOTRUŚ Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 tak było odkąd go kupiłem więc pewnie tak ma być
faraon3021 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 tak było odkąd go kupiłem więc pewnie tak ma być Ze zdjec widac ze ta wystajaca czesc ma mniejsza srednice niz otwor w uszczelce wiec jest to chyba tylko wina odlewu(niedoruba )ktora nie ma znaczenia w normalnym opryskiwaczu,albo jakac modernizacja Marolexa Tak czy inaczej w pianownicy tylko przeszkadza i niszczy filce
PIOTRUŚ Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 nie wiem na końcu jest grubsza i jak się tym rusza to wtedy ciśnienie ucieka więc może to jakieś nowe rozwiązanie konstrukcyjne albo stare zrobię jutro fotkę jak wygląda dla jasności
faraon3021 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Rozbieralem go tysiac razy wiec jeszcze raz mu nie zaszkodzi Tak wyglada mechanizm(zaworek)marolexa w pozycji "zamkniety" Uploaded with ImageShack.us A tutaj widac co wlasciwie odpowiada za szczelnosc Uploaded with ImageShack.us Sprezynka dociska biala czesc z czarna uszczelka do tylnej scianki czerwonego elementu,wiec jego brak lub slabe dokrecenie powoduje wycieki Ot i cala historyja
kojak Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witam. A czy z takiego opryskiwacza dałoby rade coś poprzerabiac,żeby dawało pianę np jak z tych Marolexów ? Bo akurat mam taki opryskiwacz,a ktoś może wie jak go przerobic ?!
Axwell Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Szklana kula milczy, choć intensywnie glaskana, milczy niestrudzenie. A tak poważnie, to popatrz czy są końcówki i rozkrec cholerstwo a dowiesz sie zy da sie coś zrobić
damian Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 kojak, zrobienie dziurki w rurce coś już da. http://www.mrcleaner.pl/monster-shine-h ... p1808.html ciekawe jak ta pianownica wygląda i jak się sprawdza.
Tasaq Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 kojak, Będzie rzeźba bo ta końcówka zielono-metalowa jest strasznie wąska i nie wsadzisz tam końcówki herbicydowej. Poza tym 1L to trochę mało. Ja na fabię htb potrzebowałem ~1.5L Lepiej chyba od razu kupić Marolexa 2L + końcówki i mieć spokój.
kojak Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 To akurat tylko zdjęcie pogladowe,ten co ja mam to ma 2l.
Rekomendowane odpowiedzi