Administrator AreK Opublikowano 20 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tylko pamiętaj o warunkach i sposobie aplikacji. Jest o tym sporo na forum. Jeżeli zastosujesz się do zaleceń producenta zwiększysz wielokrotnie trwałość TC.
blaszczu Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Co Waszym zdanie wybrać: Body Wrap czy RejeX?
JM63 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 RejeX jest moim zdaniem łatwiejszy w użyciu, nie poci się i nie wymaga tak 'sterylnego' podłoża. Ale wydaje mi się, że jeśli nie popełnimy błędów przy aplikacji to BW będzie lepiej kropelkował i powinien dłużej leżeć W moim odczuciu BW troszkę mocniej przyciemnia i daje bardziej szkliste wykończenie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 Chociaż z sealantów osobiście wybrałbym #111/ FK1000p
Carire Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 blaszczu, Rejex ciekawy jest sam o nim myślałem ale wybrałem właśnie #111 i nie żałuje
Moderator krd Opublikowano 21 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 FK1000p +1 Najltawiejszy sealant w uzyciu wlasciwie, polozony partyzancko bez glinki, cleanera czy ipy siedzi jak zly
zuku Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 chce się was poradzić, dysponuje: Cleaner: POORBOYS PRO POLISH 2 politura: POORBOYS White Diamond i szukam sealantu, na wiosnę - lato, lakier jest srebrny chciałbym aby mi to potrzymało jak najdłużej- co radzicie do tego zestawu?
daniel87 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 zuku, FK1000p ewentualnie Colli476
zuku Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 miałem teraz na zimę założony FK100p, rzeczywiście trwały jest, bo jeszcze go trochę mam ale z wyglądu średnio jestem zadowolony, słabo świeci na srebrnym lakierze, chciałbym lepszy efekt uzyskać więc chce spróbować czegoś nowego. czemu radzisz jednak wosk?
yacek _b Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Prawdę powiedziawszy jak dobrze nie przygotujesz sobie lakieru ( glinka - cleaner ) to co byś nie kupił i położył to i tak będzie lipa ... niestety . Mimo wszystko na lato proponuję coś " naturalnego " np . Clearkote VHG i np. PB Red/Blue Z selanatów zaproponował bym #111 Duraglossa , ale wymaga odpowiednich warunków do nałożenia . Skup się nad jak najlepszym przygotowaniem lakieru pod wosk .
malkolm Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 jeśli zależy ci na blasku , nie na głębi to proponuję 50/50, świetny wosk. ale faktycznie jeśli to co masz wyglądało średnio to musisz więcej czasu spędzić przy przygotowaniu lakieru
zuku Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 czytałem że do srebrnego raczej sealanty dlatego wypytuje, koracie mnie Poorbays Ex, lub EX-P nie wiem tylko nic o nich czy one sa trwałe? lakier przygotowuje od podstaw z glinkowaniem ale jestem jeszcze amatorem wiec mogę coś robić źle,
malkolm Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 ja też jestem amatorem ile możesz wydać na to cudo?? ja bym wcale nie przekreślał wosków naturalnych, są takie które na głowę biją niektóre sealenty jeśli chodzi o wytrzymałość
zuku Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Powiem tak, maniakiem nie jestem, woskuje auto tylko dwa razy do roku na zime bedzie to fk1000p bo dlugo trzyma, no a teraz szukam cos na wiosne / lato, tez ma bardzo dlugo trzymac ale jeszcze dawac efekt Poki jeszcze czegos takiego nie znalazlem to chcialbym jechac na testerach a jak juz bede pewny ze to to, to moge dac te 150 zl na ten wosk/sealant.
W1Michal Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 mial ktoś styczność z nowym Megsem Black Wax ?
blackmamba Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 mial ktoś styczność z nowym Megsem Black Wax ? Mój znajomy nakładał jest spoks co do trwałości nie powiem nałożył dopiero w sobotę
adr_ad Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 chce się was poradzić, dysponuje:Cleaner: POORBOYS PRO POLISH 2 politura: POORBOYS White Diamond i szukam sealantu, na wiosnę - lato, lakier jest srebrny chciałbym aby mi to potrzymało jak najdłużej- co radzicie do tego zestawu? Do w/w zestawy tylko FK1000Hp. Na srebrnym różnicy nie zobaczysz. Jak chcesz różnicę to musisz wejść w linię BF, np.: 1. BF GEP 2. BF AFPP 3. BF MS i obowiązkowo QD BF Wet Diamond Polymer Spray. Dla mnie w/w zestaw jest No. 1 - oczywiście w miarę w rozsądnych pieniądzach.
pascal Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Jak chcesz różnicę to musisz wejść w linię BF Rozumiem, że widziałeś efekt po użyciu tych środków. Wg Ciebie są różnice ??
endrju89 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 bierz 1000p. Ja zastosowałem na felgach i pięknie siedzi. W wolnej chwili auto doprowadzę do porządku i na całe położe właśnie ten. A pytanie do kolegów bardziej doświadczonych: można to nałożyć też na szyby?
mamut103 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Możesz, za wyjątkiem przedniej.
Xeper Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2013 fisher1981, generalnie stosuje się zamiennie, gdyż sealant tak jak wosk daje zabezpieczenie dla lakieru, tyle że jest on produktem syntetycznym. A wybór zabezpieczenia zalezy od Twoich preferencji: czy ma byc w płynie czy w paście? Czy priorytetem jest długotrwała ochrona? Jaki QD planujesz do utrzymania miedzy woskowaniami? Czy w przyszłości będziesz miał czas i chęci do poprawnego przygotowania lakieru przed kolejnymi woskowaniami, czy wręcz przeciwnie - wolałbyś preparat, który ma mniejsze wymagania i jest typu AIO (all-in-one)? Powodzenia!
blaszczu Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Czy cleaner Wolfgang + Duragloss Track Claw Racing się polubią? Dobre połączenie?
mkbewe Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 takie szybkie pytanko czy po korekcie a przed zastosowaniem DG #601 i DG #111 kłaść coś jeszcze ?? czy dobre przetarcie IPĄ wystarczy ?? Pytam ponieważ różnę opinie czytałem na forum odnośnie #601, oraz o jego innym sposobie aplikacji
Eidos71 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 mkbewe - teoretycznie powinno wystarczyć. DG #601 lubi idealnie czysty, "septyczny" lakier. Na pewno nie zaszkodzi przelecieć lakieru czystym cleanerem, który wyjałowi całkowicie powierzchnię (możesz też, po korekcie, umyć auto 4nano Scrub Alkaline). Wtedy będziesz miał pewność, że #601 dobrze spełni swoją rolę "spoiwa". Dwa razy kładłem przed woskiem #601 na lakier - raz po PB Pro Polish 2 i raz po DJ LPL. Po PB wg mnie wosk na tej kanapce leżał długo - wytrzymał prawie 5 miesięcy zimą, a woskiem był wtedy Meg's ULW. Wytrzymałości drugiej kombinacji nie sprawdzałem (woskiem był Colli #476), gdyż po niecałych 2 miesiącach była zmiana na wosk naturalny, bez #601. Teraz na zimę planuję wrzucić właśnie #601 zmieszany z #501 1:4 po 4nano Scrub Alkaline, a na to wszystko Soft99 Fusso CWD Co do #111 - mam, ale jeszcze nie używałem. Podobno jednak pracuje się nim ciężko (jest trudny do wypolerowania) - ale to tylko "podobno", więc może być to plota...
mkbewe Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 no to już nie wiem co wrzucić na auto hehe. chciałbym coś pewnego żeby potem nie było że sealant i po miesiący gdzieś wyparowałl
Moderator psemo Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Co do #111 - mam, ale jeszcze nie używałem. Podobno jednak pracuje się nim ciężko (jest trudny do wypolerowania) Skąd takie info? Totalna bzdura. DG #111 nakłada się i dociera banalnie prosto. mkbewe, DG #601 + #111 to świetne combo. Nakładaj i będziesz zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi