Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim mniemaniu żółtemu bliżej do cutting ,a pomarańczowemu do polishing. Oba bardzo fajne. Żółtym można zrobić mocną pastą całkowitą korekcję praktycznie bez poprawiania.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Marco, mi jednak pomarańczowy, który to jest rzekomo przystosowany "do polerowania zgrubnego jak i wykańczającego" zbytnio przy do wykańczania się nie przydał... Za to czarny - jak najbardziej! :good: Spisał się lepiej, niż niebieski 3M. Z tym że u mnie na Oplu lakier to też insza inszość... :|

Opublikowano

robiłem porządki w garażu ,upał jak cholera w Krakowie jest , zauważyłem ,że glinka jest b. ciepła i lepi się do opakowania - czy można ją trzymać w lodówce w takim wypadku ???

Opublikowano

który wosk lepszy FINISH KARE 1000P czy RACEGLAZE s.55

1) patrząc na jakoś wosku

2) patrząc przez pryzmat testera, FK 60ml za 17zł czy RG 15ml za 30zł

• Administrator
Opublikowano

lakikwap, troche dziwne porównanie ;) O ile tester FK pozwala na powiedzmy w miare normalne użytkowanie go jako zwykłego wosku, to RG 55 starczy Ci na 2 razy ( może ), więc traktowałbym go tylko w ramach ciekawostki a nie pełnowartościowego produktu.

Co do jakości, to oba są świetne w swoich kategoriach (carnauba vs sealant),ale zupełnie różne i cięzko porówynywać. No i zupełnie różne półki cenowe w przypadku pełnych opakowań.

Opublikowano

kurde może rzeczywiście lepiej kupić (jako tester) FK bo jednak RG55 ma tylko 15ml! FK zdecydowanie więcej. No widze że ceny pełnych opakowań FK i RG różnią sie bardzo, ale w kwesti samplerów to mała różnica dlatego sie też zastanawiam nad tym RG.

• Partner forum
Opublikowano

lakikwap Cena samplerów podobna, ale tak jak ci napisali duża różnica w pojemności, korzystnym samplerem wosku naturalnego jest LussoOro i to także warto rozpatrzyć. ;)

Opublikowano

spoko dzięki chłopaki, narazie będe zamawiał mały arsenał i większuść to pełne opakowania a tylko wosk będzie samplerem więc zamówie FK a przez zime coś dobrego pełnego.

Opublikowano

witam,

ktoś się orientuje gdzie kupię grit? pytanie moze wydawać sie banalne, ale w żadnym sklepie nie jest dostępne... juz od dłuższego czasu...

pzdr.

Opublikowano
rocket, hmmm chyba pomyliłeś sklepy bo ja żadnego telefonu nie odbierałem :dontknow: a grit guard-y są na miejscu od ręki ;)

fakt, przepraszam za pomyłke... podobne te wszystkie stronki z czarnym tłem...

pzdr.

Opublikowano
W moim mniemaniu żółtemu bliżej do cutting ,a pomarańczowemu do polishing. Oba bardzo fajne. Żółtym można zrobić mocną pastą całkowitą korekcję praktycznie bez poprawiania.

Wezmę pewnie obie, tylko zastanawiam się którą profilowaną, a którą płaską - szczególnie żółta/pomarańczowa.

Myślę nad czymś takim z ABW na początek:

Biała, płaska 150mm, gr. 25mm, rzep

Niebieska, płaska/profilowana(?) 150mm, gr. 25mm, rzep - jest ponoć ostra, więc tu sie waham czy nie lepiej samą białą.

Żółta, profilowana 150mm, gr. 25mm, rzep + 80mm

Pomarańczowa, płaska 150mm, gr. 25mm rzep

Czarna, profilowana 150mm, gr. 25mm rzep + 80mm

Oczywiście kilka sztuk, szczególnie finishingów.

Opublikowano

lepiej kupić glinke 200g i podzielić na połowe i podzielić sie z kumplem czy 2x100g normalnie? One są w jakiś specjalnych opakowaniach przeciw np. wysychaniu?

• Moderator
Opublikowano

100g glinka to jest właśnie podzielona 200g glinka w zamykanym woreczku foliowym, więc lepiej brać od razu całą bo wyjdzie trochę taniej.

Opublikowano

W jakich proporcjach rozcienczacie APC do czyszczenia:

-felg

-nadkoli

-wnęk w drzwiach

-silnika

Posiadam APC Nielsena i chciałbym dziś go pierwszy raz użyć ale nie wiem jak rozcienczać.

Opublikowano
W zależności od potrzeb nalezy go rozcieńczać od 1:10 jako bardzo silniny środek do mycia np silnika , felg itp 1:50 do średnich zabrudzeń w wnetrzu a nawet 1:100 do lekkich zabrudzeń wnetrza , oraz elementów lakierowanych itp

Cytat z opisu aukcji

Opublikowano

Zakupiłem IPA 5L z myślą dokładnego oczyszczenia powierzchni po polerce. Zastanawiam się, czy IPA miesza się z wodą (jeśli tak to w jakiej proporcji) czy używa się go bezpośrednio na lakier?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.