Marco Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 W moim mniemaniu żółtemu bliżej do cutting ,a pomarańczowemu do polishing. Oba bardzo fajne. Żółtym można zrobić mocną pastą całkowitą korekcję praktycznie bez poprawiania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Marco, mi jednak pomarańczowy, który to jest rzekomo przystosowany "do polerowania zgrubnego jak i wykańczającego" zbytnio przy do wykańczania się nie przydał... Za to czarny - jak najbardziej! Spisał się lepiej, niż niebieski 3M. Z tym że u mnie na Oplu lakier to też insza inszość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceboarder Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 robiłem porządki w garażu ,upał jak cholera w Krakowie jest , zauważyłem ,że glinka jest b. ciepła i lepi się do opakowania - czy można ją trzymać w lodówce w takim wypadku ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 raceboarder, można tylko w plusowej temp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceboarder Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 aha czyli musze znaleść najchłodniejsze miejsce w domu i będzie git . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 który wosk lepszy FINISH KARE 1000P czy RACEGLAZE s.55 1) patrząc na jakoś wosku 2) patrząc przez pryzmat testera, FK 60ml za 17zł czy RG 15ml za 30zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 lakikwap, troche dziwne porównanie O ile tester FK pozwala na powiedzmy w miare normalne użytkowanie go jako zwykłego wosku, to RG 55 starczy Ci na 2 razy ( może ), więc traktowałbym go tylko w ramach ciekawostki a nie pełnowartościowego produktu. Co do jakości, to oba są świetne w swoich kategoriach (carnauba vs sealant),ale zupełnie różne i cięzko porówynywać. No i zupełnie różne półki cenowe w przypadku pełnych opakowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 kurde może rzeczywiście lepiej kupić (jako tester) FK bo jednak RG55 ma tylko 15ml! FK zdecydowanie więcej. No widze że ceny pełnych opakowań FK i RG różnią sie bardzo, ale w kwesti samplerów to mała różnica dlatego sie też zastanawiam nad tym RG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 To kup sobie oba samplery, zobaczysz jak pracuje się z dość wysoką już półką wosków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 lakikwap Cena samplerów podobna, ale tak jak ci napisali duża różnica w pojemności, korzystnym samplerem wosku naturalnego jest LussoOro i to także warto rozpatrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 spoko dzięki chłopaki, narazie będe zamawiał mały arsenał i większuść to pełne opakowania a tylko wosk będzie samplerem więc zamówie FK a przez zime coś dobrego pełnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocket Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 witam, ktoś się orientuje gdzie kupię grit? pytanie moze wydawać sie banalne, ale w żadnym sklepie nie jest dostępne... juz od dłuższego czasu... pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 słabo szukasz http://www.showcarshine.pl/330-grit-gua ... fibra.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 rocket, o ile wiem all4auto ma miec lada dzien w ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocket Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 słabo szukasz http://www.showcarshine.pl/330-grit-gua ... fibra.html na stronie niby jest ale dzwoniłem i dostępność w ciągu 7 dni. - 'TO INNY SKLEP BYŁ" dzięki to juz poczekam chyba na all4auto bo więcej rzeczy tam chciałem kupic dz i pozdrawiam i bez odbioru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 rocket, hmmm chyba pomyliłeś sklepy bo ja żadnego telefonu nie odbierałem a grit guard-y są na miejscu od ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocket Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 rocket, hmmm chyba pomyliłeś sklepy bo ja żadnego telefonu nie odbierałem a grit guard-y są na miejscu od ręki fakt, przepraszam za pomyłke... podobne te wszystkie stronki z czarnym tłem... pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::SCR::. Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 W moim mniemaniu żółtemu bliżej do cutting ,a pomarańczowemu do polishing. Oba bardzo fajne. Żółtym można zrobić mocną pastą całkowitą korekcję praktycznie bez poprawiania. Wezmę pewnie obie, tylko zastanawiam się którą profilowaną, a którą płaską - szczególnie żółta/pomarańczowa. Myślę nad czymś takim z ABW na początek: Biała, płaska 150mm, gr. 25mm, rzep Niebieska, płaska/profilowana(?) 150mm, gr. 25mm, rzep - jest ponoć ostra, więc tu sie waham czy nie lepiej samą białą. Żółta, profilowana 150mm, gr. 25mm, rzep + 80mm Pomarańczowa, płaska 150mm, gr. 25mm rzep Czarna, profilowana 150mm, gr. 25mm rzep + 80mm Oczywiście kilka sztuk, szczególnie finishingów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 rocket, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 lepiej kupić glinke 200g i podzielić na połowe i podzielić sie z kumplem czy 2x100g normalnie? One są w jakiś specjalnych opakowaniach przeciw np. wysychaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 100g glinka to jest właśnie podzielona 200g glinka w zamykanym woreczku foliowym, więc lepiej brać od razu całą bo wyjdzie trochę taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 W jakich proporcjach rozcienczacie APC do czyszczenia: -felg -nadkoli -wnęk w drzwiach -silnika Posiadam APC Nielsena i chciałbym dziś go pierwszy raz użyć ale nie wiem jak rozcienczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 W zależności od potrzeb nalezy go rozcieńczać od 1:10 jako bardzo silniny środek do mycia np silnika , felg itp 1:50 do średnich zabrudzeń w wnetrzu a nawet 1:100 do lekkich zabrudzeń wnetrza , oraz elementów lakierowanych itp Cytat z opisu aukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro rider Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zakupiłem IPA 5L z myślą dokładnego oczyszczenia powierzchni po polerce. Zastanawiam się, czy IPA miesza się z wodą (jeśli tak to w jakiej proporcji) czy używa się go bezpośrednio na lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ja zrobiłem 1:1 z wodą w opryskiwaczu i dawał radę... ewentualnie punktowo czyste IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi