powerf Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Jakbym miał jechać 15km na myjnię, to chyba bym już wolał umyć techniką rinseless, chociażby przy użyciu sonax bsd Oczywiście pod warunkiem że auto nie ma brudu z kilku miesięcy. Przez 15 km jak będziesz wracał to auto ci się trochę przybrudzi, no chyba że je wysuszysz dokładnie na miejscu i do tego pozbędziesz się wody z zakamarków itp
jarekrk Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Bardziej mi chodzi aby go porządnie umyć i wosk w tej hali nałożyć, a to, że się ubrudzi po drodze to trudno. Co za różnica, że umyje go pod domem i się ubrudzi kolejnego dnia?
powerf Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 19 godzin temu, jarekrk napisał: Bardziej mi chodzi aby go porządnie umyć i wosk w tej hali nałożyć, a to, że się ubrudzi po drodze to trudno. Co za różnica, że umyje go pod domem i się ubrudzi kolejnego dnia? chyba że tak
The_Sebastian Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 A jest może jakieś studio, które odpłatnie udostępni miejsce do umycia samochodu? W taką pogodę to jak zbawienie.
Civic X Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Podbijam jako poszukujący spokojnych warunków [Anno Domini 2020] do zadbania o auto pokryte ceramiką z wykorzystaniem własnej chemii na terenie Krakowa. Idealne warunki to ok 2 h, co tydzień lub dwa, dach, myjka + kompresor i dostęp do wody. Pora tak jak stawka - do dogadania, aby nikogo nie bolało i obie strony były z tym OK. Z tymi idealnymi warunkami to wiadomo - marzenia, które nie muszą się w całości spełniać.
397 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 @Civic X Wystrczy cofnąć jedna stronę w tym temacie i znajdziesz miejsce które jest zadaszone i z dostępem do kompresorów
Nordar Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Korzystaliście z nowych pianownic na BP przy Bora-Komorowskiego? Sama piana - fajna, gęsta śmietana, ale wie/pytał/sprawdzał ktoś czy to bardzo agresywna chemia? Z innej beczki - na InnWash mam parę kilometrów i zastanawiałem się jak zrobić w racjonalny sposób: 1. full umyć samochód tam w hali InnWash włącznie np. z glinkowaniem clay towelem 2. osuszyć ręcznikiem MF 3. przejechać 5km do własnego garażu 4. w jakiś magiczny sposób przeczyścić samochód po tych 5km <- to jest dla mnie zagwostka 5. odtłuszczenie IPA+WipeOut 6. Nałożyć wosk Macie jakieś pomysły na pkt. 4? Czy może nie warto brnąć w tę stronę bo narobi się więcej szkody niż pożytku?
Bapko Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Korzystaliście z nowych pianownic na BP przy Bora-Komorowskiego? Sama piana - fajna, gęsta śmietana, ale wie/pytał/sprawdzał ktoś czy to bardzo agresywna chemia? Z innej beczki - na InnWash mam parę kilometrów i zastanawiałem się jak zrobić w racjonalny sposób: 1. full umyć samochód tam w hali InnWash włącznie np. z glinkowaniem clay towelem 2. osuszyć ręcznikiem MF 3. przejechać 5km do własnego garażu4. w jakiś magiczny sposób przeczyścić samochód po tych 5km 5. odtłuszczenie IPA+WipeOut 6. Nałożyć wosk Macie jakieś pomysły na pkt. 4? Czy może nie warto brnąć w tę stronę bo narobi się więcej szkody niż pożytku?Zapoznaj się z myciem waterless lub rinseless 2
Myjnia InnWash Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Hej Piszę z myjni w Batowicach, widziałem wcześniejsze posty i niestety muszę was zasmucić. Od jakiegoś czasu musimy wypraszać osoby, które myją własnymi środkami i gąbkami. Wcześniej przymykaliśmy na to oko, ale ostatnio ilość osób tak myjących mnoży się jak, szalona. A w wyniku tego, pojawia się coraz większa ilość osób myjących samochód za 2-3 zł .. Kompromis od nas jest taki, że po godzinie 22 do 6 rano, można przyjechać i spokojnie umyć samochód swoimi środkami.
Mart2 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 W dniu 31.07.2020 o 20:17, Myjnia InnWash napisał: Hej Piszę z myjni w Batowicach, widziałem wcześniejsze posty i niestety muszę was zasmucić. Od jakiegoś czasu musimy wypraszać osoby, które myją własnymi środkami i gąbkami. Wcześniej przymykaliśmy na to oko, ale ostatnio ilość osób tak myjących mnoży się jak, szalona. A w wyniku tego, pojawia się coraz większa ilość osób myjących samochód za 2-3 zł .. Kompromis od nas jest taki, że po godzinie 22 do 6 rano, można przyjechać i spokojnie umyć samochód swoimi środkami. Witam, bardzo chętnie zostawię u Was na Batowicach 100 zł za jednorazowe mycie auta swoimi środkami. Tak czy inaczej byłbym chętny na mycie nawet pomiędzy 22:00 a 6:00 rano - czy to jest nadal aktualne? Proszę o info - wybrałbym się na dniach. Pozdrawiam
Mart2 Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 W dniu 20.11.2020 o 23:34, Mart2 napisał: . W dniu 20.11.2020 o 23:34, Mart2 napisał: Witam, bardzo chętnie zostawię u Was na Batowicach 100 zł za jednorazowe mycie auta swoimi środkami. Tak czy inaczej byłbym chętny na mycie nawet pomiędzy 22:00 a 6:00 rano - czy to jest nadal aktualne? Proszę o info - wybrałbym się na dniach. Pozdrawiam Już mam odpowiedź (Fb jest szybszy) Pozdrawiam!
Daniel_kr Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 Hej, @Mart2 Bardzo mnie interesuje się co odpowiedzieli ludzie z myjni InnWash z Batowic:) Przeszukałem ich FB, ale nie znalazlem Twojego pytania, więc pewnie nie padło publicznie. Od bardzo dawna bezskutecznie poszukuję podobnego miejsca w Krakowie Sezon na dopieszczanie autka na działce rodziców już minął a samo płukanie już nie wystarcza:( Pozdrawiam!
Mart2 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 48 minut temu, Daniel_kr napisał: Hej, @Mart2 Bardzo mnie interesuje się co odpowiedzieli ludzie z myjni InnWash z Batowic:) Przeszukałem ich FB, ale nie znalazlem Twojego pytania, więc pewnie nie padło publicznie. Od bardzo dawna bezskutecznie poszukuję podobnego miejsca w Krakowie Sezon na dopieszczanie autka na działce rodziców już minął a samo płukanie już nie wystarcza:( Pozdrawiam! Witam, napisałem do nich kilka dni temu na priv, odpisali że nadal jest możliwość mycia swoim sprzętem między 22:00 a 6:00 rano. Czyli zielone światło. Pozdrawiam, M 49 minut temu, Daniel_kr napisał: Hej, @Mart2 Bardzo mnie interesuje się co odpowiedzieli ludzie z myjni InnWash z Batowic:) Przeszukałem ich FB, ale nie znalazlem Twojego pytania, więc pewnie nie padło publicznie. Od bardzo dawna bezskutecznie poszukuję podobnego miejsca w Krakowie Sezon na dopieszczanie autka na działce rodziców już minął a samo płukanie już nie wystarcza:( Pozdrawiam!
Daniel_kr Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 1 hour ago, Mart2 said: Witam, napisałem do nich kilka dni temu na priv, odpisali że nadal jest możliwość mycia swoim sprzętem między 22:00 a 6:00 rano. Czyli zielone światło. Pozdrawiam, M Dzięki! Niby w tych godzinach można podjechać z wiadrami praktycznie na każdą myjkę, ale tutaj są stanowiska w hali, więc zawsze przyjemniej w zimie. Pozdrawiam,
powerf Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 A z ciekawości - jaka temperatura tam wewnątrz hali w zimie panuje?
397 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 W dniu 25.11.2020 o 21:17, powerf napisał: A z ciekawości - jaka temperatura tam wewnątrz hali w zimie panuje? Niewiem,ale zdecydowanie przyjemniej niż na zewnątrz, nie jest może na tyle ciepło zeby kurtkę ściągnąć, ale przyjemniej się myje furke, Byłem ostatnio koło 19-20 z swoim ekwipunkiem i bez problemu z obsługa.
kkaczma Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 Cześć, odkopując wątek o południowym Krakowie. Jest gdzieś może fajna myjnia, gdzie można też odkurzyć samochód? Niekoniecznie z użyciem własnej chemii.
maajkeelo Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2021 Czy użycie SAMEJ rękawicy na myjni w Batowicach w godzinach po 17 w dzień roboczy bądź sobota obojętnie o której jest problemem i trzeba to robić po 22?
Mart2 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2021 13 minut temu, maajkeelo napisał: Czy użycie SAMEJ rękawicy na myjni w Batowicach w godzinach po 17 w dzień roboczy bądź sobota obojętnie o której jest problemem i trzeba to robić po 22? Cześć, najlepiej napisać do nich na FB/messenger - dość sprawnie odpisują. Ja tam tylko po 22 bywam. 1
maajkeelo Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2021 23 minuty temu, Mart2 napisał: Cześć, najlepiej napisać do nich na FB/messenger - dość sprawnie odpisują. Ja tam tylko po 22 bywam. Można link do ich strony? Nie mogę znaleźć... PS. Jak myjesz o 22 zgaduje w porze zimowej w Hali, to suszysz sobie autko odrazu na stanowisku czy wyjezdzasz na "pole" / dwór ?
maajkeelo Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2021 Gdzie znajdę kontakt z myjnią przez fb/mess. Ktoś może zarzucić linkiem?
powerf Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2021 @maajkeelo naprawdę to aż tak trudne? Wpisać w google 'myjnia Batowice'? https://m.facebook.com/innwash
Mart2 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2021 W dniu 14.12.2021 o 23:07, maajkeelo napisał: Można link do ich strony? Nie mogę znaleźć... PS. Jak myjesz o 22 zgaduje w porze zimowej w Hali, to suszysz sobie autko odrazu na stanowisku czy wyjezdzasz na "pole" / dwór ? Hej, ja w mrozy nie myję, jak chcesz myć podczas mrozów to sobie wysusz auto w hali, cała jest pusta i możesz tam robić z autem cokolwiek włącznie z suszeniem 1 minutę temu, Mart2 napisał: Hej, ja w mrozy nie myję, jak chcesz myć podczas mrozów to sobie wysusz auto w hali, cała jest pusta i możesz tam robić z autem cokolwiek włącznie z suszeniem, a jak nie ma mrozu to nie suszę @Mart2 2 minuty temu, Mart2 napisał: Hej, ja w mrozy nie myję, jak chcesz myć podczas mrozów to sobie wysusz auto w hali, cała jest pusta i możesz tam robić z autem cokolwiek włącznie z suszeniem , a jak nie ma mrozu to po myciu nie suszę
shocker Opublikowano wczoraj o 13:43 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 13:43 Temat dawno nieodświeżany, więc zapytam - gdzie aktualnie można się wybrać ze swoim wiadrem, gąbką i ręcznikiem i na spokojnie umyć auto?
Rekomendowane odpowiedzi