Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jakie znacie miejsca w Krakowie, gdzie można samodzielnie umyć samochód własnym szamponem, gąbką itd ?

Jak do tej pory znam jedno miejsce: obok stacji Orlenu, przy skrzyżowaniu "nowego mostu" na Salwatorze, ul. Księcia Józefa i wyjazdu na Kopiec Kościuszki.

Jest tam normalna myjnia, ale ma też kilka stanowisk do samodzielnej zabawy z wężem podłączonym do kranu. Za kilka złotych jest wiadro z ciepłą wodą, płynem i gąbką.

Tylko, że:

- brakuje jednak możliwości działania wodą pod ciśnieniem

- teren jest w pełnym słońcu, przez co trzeba trafić z niesłoneczną pogodą

- podłoże jest naturalne, a podczas mycia część wody gromadzi się wokół auta i wystarczy chwila niezdarności by chlapać sobie z powrotem umyte auto

Znacie jakieś inne miejsca?

PS. A może ktoś, kto ma warunki, szuka towarzystwa raz na jakiś czas? :-)

Posted

Blik, wprawdzie nie kraków ale Wieliczka.Myjnia samo obsługowa na stacji Lotos przy ul Dembowskiego zapewnia brak kolejek ( zero ruchu) i brak nadzoru oraz cień.

Jak chcesz to się tam umówimy i Cię wprowadzę w np to które stanowisko ma najlepsze ciśnienie...

Posted

jedź na prądnicką przy wiadukcie. Kempus mi polecił. Byłem tam już 4 razy i za każdym razem bez problemowo używałem własnego wiaderka (pytasz gościa czy nie ma problemu żebyś użył własnego szamponu i jazda). Weź ze sobą tylko wodę, żeby nalać sobie do wiadra bo z tym miałem problem :). Lancą raczej nie napełnisz bo ciśnienie za duże.

Posted
Weź ze sobą tylko wodę, żeby nalać sobie do wiadra bo z tym miałem problem . Lancą raczej nie napełnisz bo ciśnienie za duże.
Jest na to sposób;-) Bierzesz baniaczek 5l z wodą, wlewasz do wiadra, następnie zanurzasz lancę do samego dna i napełniasz wiadro. Trochę wyczucia/wprawy i będzie chlapać minimalnie;-) Możesz jeszcze lance w wiadrze mikorfibrą owinąć, przytrzymywać ręką i wtedy już zupełnie nie chlapie;-) A jak dodasz szamponu, masz mega pianę;-) Jakoś radzić sobie trzeba;-)

[ Dodano: 18 Lipiec 2011, 08:30 ]

Blik, wprawdzie nie kraków ale Wieliczka.Myjnia samo obsługowa na stacji Lotos przy ul Dembowskiego zapewnia brak kolejek ( zero ruchu) i brak nadzoru oraz cień.
Bez względu na godzinę? Można bawić się powiedzmy 2-4 godziny? Ile jest stanowisk? Myjnia jest na widoku, czy ukryta?;-)
Posted

Ja biorę 10 litrów ze sobą. Do wiadra z szamponem wlewam "swoją" czystą wodę. Później lancą napełniam baniak i wlewam "ich" wodę do drugiego wiadra :)

Posted

MetalMagnes, Bez względu na pore dnia, wyjątkiem są nadchodzące święta. Myjnia przy stacji 4 stanowiska w tym 2 za parawanem w miejscu nie widocznym

Posted
Ja biorę 10 litrów ze sobą. Do wiadra z szamponem wlewam "swoją" czystą wodę. Później lancą napełniam baniak i wlewam "ich" wodę do drugiego wiadra
Też dobry patent;-)

minetoo, sobota, niedziela też jest spokój? Obsługa się nie czepia?

Posted

MetalMagnes, Obsługa ma wszystko gdzieś :) Luz jest cały czas nawet dziś z Mibą tam 2 godzinki się bawiliśmy.

• 1 year later...
Posted

Byliby chętni na samodzielne mycie,na myjni ręcznej(hala)?

Gadałem kiedyś z kolegą,o tym i jakoś temat ucichł,mogę mu przypomnieć jc. 8-)

Posted

Ok,jestem już po rozmowie z kolegą i nie widzi problemu i jak ktoś chce sam myć swoją maszynę to zaprasza,tylko zadzwonić wcześniej.

Do dyspozycji wiadomo karcher,pianownica,odkurzacz itp. i komfortowe warunki pracy ;)

Siewna 30

608-779-797

Pozdrawiam

Posted

DawPi, spoko :good: dam znać dzień wcześniej ;)

dzwoniłem myjka+pianownica+1h=20zł więc można się zastanowić ;)

Posted

Ja nic nie mówię,ale na tej myjni miał być pierwszy spot 8-)

Trochę tam godzin spędziłem będąc w krk,więc lipy bym nie polecił ;)

Posted

Chciałbym troszkę odświeżyć temat. Coś więcej wiadomo, był już ktoś z forumowiczów?