witek1965 Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 Ludzie kochane. Mam do wyprania dwa auta, czytam, przeglądam, ale wszystkie te środki są w opakowaniach minimum 0,5 kg, rozcieńcza się to 1:60 czy nawet 1:660 , np. MAXIFI Master Pre-Spray + Power Rinse więc wystarczyłoby mi tego na całe życie chyba. Możecie coś polecić w mniejszym opakowaniu ?
marcineke Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 @witek1965 Jak coś potrzebujesz mogę Ci ogarnąć środki na 2 auta wyjdzie dzie kilkanaście złotych , zależy czym pierzesz i co chcesz wyprać .... Jak coś odezwij się na priv....
Gardor Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2023 7 godzin temu, witek1965 napisał(a): Ludzie kochane. Mam do wyprania dwa auta, czytam, przeglądam, ale wszystkie te środki są w opakowaniach minimum 0,5 kg, rozcieńcza się to 1:60 czy nawet 1:660 , np. MAXIFI Master Pre-Spray + Power Rinse więc wystarczyłoby mi tego na całe życie chyba. Możecie coś polecić w mniejszym opakowaniu ? Adbl Prespray ten nowy 500ml kosztuje około 25zl
witek1965 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2023 Dzięki. Trzeba do płukania zastosować ADBL TEXTILE RINSE czy jak w opisie Pres pray, wlać 30 ml na 5 l wody ?
maclaz Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia Cześć człowieki Trochę wypadłem z tematu kosmetyków i nie jestem na bierząco. Dostałem od znajomego za free uszkodzony odkurzacz piorący. Naprawiłem go ale brakuje mi przezroczystej końcówki do prania. Będę kupował na Allegro końcówkę od Karchera bo z tego co widzę powinna pasować. Tylko teraz mam pytanie. Mogę kupić samą końcówkę za 60zł albo końcówkę z przedłużka i płynem do prania tapicerki za 160zł. I teraz pytanie - czy używał ktoś tej chemii do prania tapicerki z karchera i warto dopłacić i wziąć ten zestaw, czy jednak wziąć samą końcówkę za 60zl i dokupić jakiś preparat z tych bardziej detailingowych.
audicoupe Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia @maclaz musisz kupić nie tylko ta wąska końcówkę ale również ten czarny adapter bo od tej dużej nie pasuje chyba ze nie potrzebujesz natrysku chemii .
rrthc Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Opublikowano 17 Lipca Dzień dobry. Panowie I Panie. Przychodze po porade. Poczytałem, pooglądałem i postanowiłem, że zapytam . Otóż sprawa ma się tak. Zakupiłem odkurzacz bissel spotclean. Taki fajny, mały pierdzik. Fakt wąż ma krótki ,ale da się przeżyć. Mianowicie chodzi mi o chemie. Posiadam Poorboy’s World Carpet & Upholstery,którym wyczyściłem szmaty w aucie przy pomocy odkurzacza warsztatowego. Na pierwszy ogień poszły pufy w mieszkaniu. Nie były bardzo uwalone i siadło fajnie, a teraz przede mną trudniejsze zadanie. Mianowicie narożnik, który nosi ślady bytności 2 latki i wygląda źle. I teraz do brzegu. Czy dokupić jakąś kwaśną płukankę do tego ,czy kupić jakiś inny środek ?
marcineke Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Opublikowano 17 Lipca Żeby było skutecznie i ekonomicznie to polecam Attack, 1:10 lub jak jasna tapicerka 1:5 , opryskiwacz, szczotka i odciąganie ciepłą czystą wodą.Dziala cuda, a przerobiłem już trochę środków... Jak nie jest bardzo, ale to bardzo brudny to sporo taniej wychodzi Cleantle Fabriclean+, trochę ustępuje Attack ale u nas używamy go częściej niż Attack, wychodzi ekonomiczniej a 80% tapicerek dopierają się za pierwszym razem, jak mamy gruza to od razu wjeżdżamy Attackiem. Przerobiliśmy sporo środków, Koch Mzr, AllEnz, Swag, Excede, Prochem Gold, Karcher , czy Elite. Tak naprawdę zostały dwa Attack i Fabriclean. 5
rrthc Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Opublikowano 17 Lipca @marcineke dziękuję za podpowiedź i podzielenie się wiedzą. 1
wojti91zmc Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Opublikowano 28 Lipca Szybkie pytanko, na dniach będę wypożyczał odkurzacz piorący, pranie kanap w domu, dywanów i foteli w aucie. Jestem lajkime w tych sprawach więc jaki sprawdzony zestaw polecicie? Zastanawiam się nad: 1.adbl pre spray + szczotka na wiertarkę +płukanie textile rinse 2.Excede heavy duty 2 in1, jako pre spray 1.:20+szczotka + płukanie ekstrakcyjne 1:100 Pozdrawiam.
keza Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Opublikowano 28 Lipca @wojti91zmc oba zestawy zrobią robotę. Pamiętaj żeby używać ciepłej wody przy pre spray i ekstrakcji. Taki zestaw od ADBL był moim pierwszym do prania. Wybrane przez Ciebie produkty są płynne co przyśpiesz przygotowanie środków do działania. Możesz jeszcze spróbować Pure Chemie Attack. Jak stosować masz podane wyżej przez kolegów. Aktualnie korzystam z kilku producentów Maxifi, Global oraz Chemspec. Są to produkty w proszku, które trzeba dobrze rozpuścić przed użyciem. 1
wojti91zmc Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 6 godzin temu, keza napisał(a): @wojti91zmc oba zestawy zrobią robotę. Pamiętaj żeby używać ciepłej wody przy pre spray i ekstrakcji. Taki zestaw od ADBL był moim pierwszym do prania. Wybrane przez Ciebie produkty są płynne co przyśpiesz przygotowanie środków do działania. Możesz jeszcze spróbować Pure Chemie Attack. Jak stosować masz podane wyżej przez kolegów. Aktualnie korzystam z kilku producentów Maxifi, Global oraz Chemspec. Są to produkty w proszku, które trzeba dobrze rozpuścić przed użyciem. Rozumiem że attack rozrobić w opryskiwaczu1:10 z ciepła woda, pryskać, przeleciec szczotka adbl na wiertarce i po paru minutach wypłukać ekstrakcyjne sama ciepła woda?
keza Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Opublikowano 29 Lipca @wojti91zmc tak, rozrabiasz, pryskasz, dajesz temu chwilę poleżeć i czyścisz szczotką. możesz wypłukać ekstrakcyjnie samą wodą.
Fisz Opublikowano 22 Września Zgłoś Opublikowano 22 Września Pany jaki płyn polecacie do odkurzacza piorącego (Bissell Spotclean Pro). Zastanawiam się nad polecanym Pure Chemie Attack ew. Może jakiś dedykowany płyn bissella np taki (może ktoś testował?): https://allegro.pl/oferta/bissell-wash-protect-pro-1500-ml-pc-s-ml-16454397892?utm_source=admitad&utm_medium=afiliacja&admitad_uid=aad5a7270e0752a954ef7db995a0d23b Trochę tapicerek, trochę dywanów (tutaj nieraz trafi się jakiś grubas, którego nie idzie za bardzo niczym pospolitym ruszyć).
skrzat06 Opublikowano 22 Września Zgłoś Opublikowano 22 Września @Fisz też mam Spotclean i z Attack miałem bardzo fajne rezultaty jak czyściłem sofę czy fotel dla dziecka. 2
Fisz Opublikowano 23 Września Zgłoś Opublikowano 23 Września 13 godzin temu, skrzat06 napisał(a): @Fisz też mam Spotclean i z Attack miałem bardzo fajne rezultaty jak czyściłem sofę czy fotel dla dziecka. Super wyszło. Jakiego rozcieńczenia używałeś?
skrzat06 Opublikowano 23 Września Zgłoś Opublikowano 23 Września Jak dobrze pamiętam to do odkurzacza wlałem czystą ciepłą wodę (ok. 50°C), spryskałem tą ciepłą wodą z odkurzacza fotel, na to Attack 1:10 z atomizera, szczotka na wkrętarce, i płukałem / odciągałem czystą wodą odkurzaczem. 1
konrad9510 Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października Jestem początkujący w tej dziedzinie i mam takie pytanie, bo trochę poczytałem, oglądałem i nie wiem czy myśl jest dobrym pomysłem. Chodzi o pranie tapicerki samochodowej czy kanap, narożników itd. Pryskujemy prespray, dajemy mu popracować, szczotka czyścimy, później parownica przejechać i na końcu odkurzaczem wypłukać wciągając wszystko. Do płukania stosowałbym NERTA INTERIOR CLEANER. W przypadku ogólnego zabrudzenia, zakurzenia, NERTA INTERIOR CLEANER oprysk + szczotka + parownica + odkurzacz z płukaniem. Dobrze to może wyjść, czy mogą wyjść komplikacje ?
marcineke Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października @konrad9510 Nerta mało popularny produkt, kolejność jest ok, choć po prespray ja od razu szczotkuje i daje popracować chemii 15 minut , potem odciąganie na sucho jeden przejazd i płukanie aż piana będzie idealnie biała. 1
MMCzysci Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października Tzn... aż nie będzie piany. Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
marcineke Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października @MMCzysci @konrad9510 płukanie aż będzie piana biała potem tylko odciąganie aż nie będzie piany, ani wody. 1
MMCzysci Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października Jak ja kończę plukanie to płyn w ssawce jest prawie jak czysta woda. Potem odsysanie do sucha. Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
marcineke Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października @MMCzysci no o to mi chodziło, żeby woda nie była żółta czy szara. 1
MMCzysci Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października No zgadza się. Ale ktoś mógłby zrozumieć, że ma być aż biała od piany A tej powinno być możliwie jak najmniej, dopiero wtedy odsysamy ostatecznie. I jak napisałeś - ważny jest ten pierwszy przejazd po presprayu na sucho, żeby nie rozcieńczać niepotrzebnie brudu.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
konrad9510 Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października Ok super Panowie za odpowiedzi i pomoc. Czyli bez problemu przed odkurzaczem można przeleciec parownica. Co prawda dodatkowa robota, ale może być bardziej skuteczna.
Rekomendowane odpowiedzi