Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie a co polecicie do tapicerki skórzanej czarnej w vectrze c ?W sumie to nie wiem czy w oplu jest prawdziwa skóra czy eco ??

Opublikowano

dziś czyściłem skórę zestawem colourlock strong - rewelacja !

nie ma co szukać i eksperymentować z innymi środkami bo ten zestaw jest na prawdę wart każdej wydanej złotówki

przydałyby się jedynie w zestawie dwie ściereczki zamiast jednej

Opublikowano
Potem wstawię skutki po dimerze w pewnym Audi a6 znajomego handlarza

Czekam na wstawki.

Apropos handlarzy i skóry, mój znajomy ma lakiernika-handlarza z dalszych okolic Rzeszowa, i kiedyś się przyznał (ten lakiernik) iż skórę "czyści" przeważnie dimerem i nie kryje iż czysta skóra jest ale co się z nią dzieje po sprzedaży auta jego już nie interesuje, ważne że autko sprzedane i $$ jest.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja nie mam skóry w autku, ale mam kombinezon motocyklowy i korzystając z forum chciałbym prosić o poradę czym wyczyścić i zabezpieczyć taki materiał? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak się ma Colourlock Strong do Zymol Leather Cleanera? Miałem już Stronga, kończy mi się, a Zymol jako marka z wyższej półki to ma coś do zaoferowania z cleanerów?

Opublikowano
Jak się ma Colourlock Strong do Zymol Leather Cleanera? Miałem już Stronga, kończy mi się, a Zymol jako marka z wyższej półki to ma coś do zaoferowania z cleanerów?

Zymol posiada w ofercie Leather Cleaner. Jest to cleaner porównywalny mocą do Colourlock Soft i służy do bieżącej pielęgnacji.

Jeśli posiadasz już wcześniej wyczyszczoną skórę środkiem Strong, to polecam coś delikatniejszego do używania na codzień - będzie łatwiej i bezpieczniej.

Opublikowano

Zymol posiada w ofercie Leather Cleaner. Jest to cleaner porównywalny mocą do Colourlock Soft i służy do bieżącej pielęgnacji.

Jeśli posiadasz już wcześniej wyczyszczoną skórę środkiem Strong, to polecam coś delikatniejszego do używania na codzień - będzie łatwiej i bezpieczniej.

A co polecasz o podobnej sile czyszczenia jak Colourlock Strong? I nie mam na mysli dimmera :D

Opublikowano

Ja mogę polecić valet pro leather soap, świetne efekty i dobra cena. Na forum jest test produktu, warto zajrzeć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Wszystkich, nabyłem 3 letnie autko z czarną skórą po przeczytaniu postów na forum zdecydowałem ze do impregnacji użyję Zaino Z10 ale nie mam pojęcia czego użyć do czyszczenia i czy w ogóle powinienem bo przyznam szczerze że jak dla mnie wygląda jak nowa pomimo kilku niewielkich "wgnieceń" i też nie chciałbym traktować ją jakimś mocnym środkiem choć nie znam się kompletnie dlatego proszę o pomoc, pozdrawiam

Opublikowano

Użyj jednego z cleanerów, np Colourlock Soft, jeśli mówisz że nie są brudne, ale to mało prawdopodobne. Poza tym możesz użyć cleaner od Gliptone'a, dobrze daje radę, ale trochę od niego daje, orzez co nie do końca go lubię.

Opublikowano
Użyj jednego z cleanerów, np Colourlock Soft, jeśli mówisz że nie są brudne, ale to mało prawdopodobne. Poza tym możesz użyć cleaner od Gliptone'a, dobrze daje radę, ale trochę od niego daje, orzez co nie do końca go lubię.

Witam, a ten preparat nie będzie dobry Zaino Z9 Soft Leather Spray Cleaner ? Pozdrawiam

Opublikowano

Osobiscie nie używałem, ale na forum było, że dobrze daje radę.

Proponuję poczytać, skorzystać z szukajki i będziesz się powoli uczyć tematu. O ile się nie mylę, to chyba nawet był temat o Zaino do skór.