miHoo79 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Wczoraj polerowałem nowe reflektory w Hondzie. Miesiąc przejeździły w bagażniku szurając po wykładzinie więc bardzo zmasakrowane były. 2500-> 105 megsa na pomarańczowym 3m-> UC na żółtym megsa i swirlX. Wyszło naprawde elegancko zapodaj fotacze
Gibon86 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zapodam jakoś w sobote bo akurat się rozpadało W weekend spoleruję jeden reflektor w BMW bo mam nowy a stary troszke matowy się zrobił i głupio to wygląda także fotki będą.
michallus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Polerowałem wnętrze drewnopodobne u siebie. Najpierw papier ścierny 2500, potem z różnymi kombinacjami raz ręcznie raz maszynowo: UC, #85, #84, #82 w rożnych kombinacjach, tam gdzie się dało to maszynowo a tam gdzie nie to ręcznie. Oczywiście przy wyjętych elementach. Delikatnie papierem, bo ja w jednym miejscu przesadziłem...
sebba75 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ktoregos razu dostalem Mercedesa i lampy byly strasznie zniszczone ale bez problemow pastami Scholla
miHoo79 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ktoregos razu dostalem Mercedesa i lampy byly strasznie zniszczone ale bez problemow pastami SchollaObrazek Obrazek Obrazek Czym zabezpieczales na koniec? jakis wosk?
sebba75 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ktoregos razu dostalem Mercedesa i lampy byly strasznie zniszczone ale bez problemow pastami SchollaObrazek Obrazek Obrazek Czym zabezpieczales na koniec? jakis wosk? Kurde dobre pytanie wiesz w moim wieku skleroza daje znac ale chyba Petzolda
Yarko Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 ja ostatnio spędziłem kilka godzin nad porysowanymi kloszami i muszę przyznać, że bardzo dobrze sprawdza się Meguiar's Heavy Duty Rubbing Compound Paste, oczywiście aplikowany ręcznie. Niestety praca jest strasznie mozolna i męcząca, ale efekty są nad wyraz zadowalające. Co ciekawe preparat ten poradził sobie również z dwoma potężnymi rysami na tylnej szybie w Fordzie Mondeo, muszę przyznac że byłem lekko zszokowany. Zdecydowanie polecam ten produkt, gdyż jak widać jest niebywale skuteczny i ma wiele różnych zastosowań.
julian Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 lampy RS6, 50/50, dość mocno zniszczone, tu po polerowaniu małym padem 3M pomarańczowym i Fast Cut. potem zostały jeszcze wykończone Extra Fine, czyli tzw. żółtym korkiem na miękkiej gąbce.
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 julian, czyli żadne szuwaxy do plastików
julian Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 nieee, jedziemy na ostro. fast cut, obroty i jazda. w ten sposób spokojnie robię duże tylne lampy audi w około 30-45 minut z wykończeniem. wszelkie specyfiki do plastików są ok, ale nie widzę potrzeby ich stosowania, jeśli taki zestaw działa...
SEVEN1 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Panowie czy macie sposób na plastiki wewnetrzne. W mojej Toyocie części plastikowe bagażnika są dość mocno porysowane, oraz kokpit w jednym miejscu mam czymś (pomalowany, bądź czyszczony) sam nie wiem co to czy macie na to jakies "patenty" bede wdzieczy za rady.
kanar Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 no mocne poryswania pomaga tylko mocne natłuszczenie, czyli raczej środki z lekkim połyskiem. Spolerować plastików wewnątrz auto to się nie da.
julian Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 hmm, jedyne tworzywa wewnątrz, które można próbować polerować to lakierowane na wysoki połysk, ew. włókno węglowe, lakierowane drewno. typowych tworzyw typu wierzch deski rozdzielczej, moim zdniem nie można jedyna metoda na uszkodzenia, to smart repair i uzupełnianie struktury przez profesjonalistów.
kanar Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A fakt Julek zapomniałem o tym., naprawy typu smart czyli uzupełnianie poważniejszych ubytków w elementach. Ale trzeba się liczyć z kosztami usługi, zadzwoń do takiej firmy i popytaj czy coś poradzą.
SEVEN1 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Wielkie dzięki za informacje tak myślałem, że bez wizyty typu smart sie nie obejdzie tylko że mieszkam w lubuskim i takich napraw chyba nikt nie prowadzi ewentualnie kiedyś przy jakiejś okazji gdzieś...,
kanar Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Jak masz możliwość to wrzuć foty, może coś uradzimy.
SEVEN1 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Jak dorwe się lustrzanki to zrobie foty kokpitu, bagażnik to pół biedy spróbuje środkami z lekkim połyskiem, [ Dodano: 19 Kwiecień 2010, 22:33 ] a wzasadzie środkiem, poszukam na forum jakiś polecany tylko jeszcze musze znaleźć czas a z tym gorzej
kanar Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Może ten Megsa co połysk daje, nie pamiętam nazwy, na pewno zaraz ktoś dopisze.
SEVEN1 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Jak bedzie dawał lekki połysk i zatuszuję trochę rysy to może być bo mocnego połysku nie cierpie wzasadzie lubie mat ale lepszy lekki połysk niż rysy
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Może ten Megsa co połysk daje Supreme Shine Protectant
kanar Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Z reguły środki dające lekki połysk maskują trochę rysy na czarnym plastiku, może podjedź do marketu i do tego bagażnika kup coś tańszego jak Sonax itp. Co do kokpitu to nie wiem jakie masz to auto, z toyoty to z tego co pamiętam miałem u siebie raczej tylko Avensisy. [ Dodano: 19 Kwiecień 2010, 23:01 ] Może ten Megsa co połysk daje Supreme Shine Protectant O właśnie, Łukasz miałeś taką fotkę fajną z porównaniem, dałbyś jakiegoś linka do niej.
Gość Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Jak ktoś chce zobaczyć jak wygląda reflektor w Audi A4 B5 (po 2 lifcie) po zabawie z Plastx'em (i papierami wodnymi 320,500,800,1200,1500,2500 to proszę bardzo (zdjęcie przed i po w jednym): (Link do obrazka 800x640) A tu w całej okazałości: 3872x2837 Nie jest to ideał, ale daje obraz co można zrobić.
firmek Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Perry, Plast'x stosowales z maszyna ?
Rekomendowane odpowiedzi