Skocz do zawartości

Coś do kokpitu

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie mam problem z moim kokpitem w fiacie Bravo II z 2011 roku. Zarówno sam kokpit jak i boczki (pod szybą) są pokryte miękkim włóknem nawet nie umiem opisać dokładnie co to jest(zapewne jakiś winyl). Używałem pianki firmy autoland która zostawiła potworne plamy (pewnie przez dodatek wosku) które całe szczęście za pomocą mokrej szmatki zeszły. Teraz pytanie czego używać by ładnie czyściło kokpit? Dodam że zależy mi na efekcie matowym.

Witam, mam pytanko: czy ktoś z Was stosował woski do wnętrza jak deska rozdzielcza, plastiki itp. ? Wiem, że jest Zymol, który można stosować do wnętrza przez to, że zawiera 38% naturalnej Carnauby - tylko pytanie, czy to się sprawdzi i faktycznie zabezpieczy na dłuższy okres środek auta? :roll:

Tyle, że te plastiki muszą być lakierowne. ;) Na zwykłe to bym nie polecał.

Czyli plastiki twarde, połyskujące i np. aluminiowe elementy we wnętrzu taki wosk się spisze?

Jaki wosk do wnętrza będzie się nadawał, dowolny czy jakiś konkretny byś polecił?

620708 Jaki wosk do wnętrza będzie się nadawał, dowolny czy jakiś konkretny byś polecił?

Może i zwykły do karoserii też się nada. Nigdy nie próbowałem,ale to i tak działa na takie elementy, co wymienił dtambor.

Na wszelkie plastiki wewnątrz auta, masz od groma dressingów do tego przystosotwanych. ;)

Tyle, że te plastiki muszą być lakierowne. ;) Na zwykłe to bym nie polecał.

Czyli plastiki twarde, połyskujące i np. aluminiowe elementy we wnętrzu taki wosk się spisze?

Jaki wosk do wnętrza będzie się nadawał, dowolny czy jakiś konkretny byś polecił?

Jak dobrze pamiętam to ktoś z forum zabezpieczał przy pomocy Zymol Detail, ja po czyszczeniu daję na to QD i jest git.

Witam, wczoraj doszły pierwsze zakupy , i pojawił się problem, na początku umyłem wszystko płynem sonaxa do wnętrz , ponieważ myłem auto w środę, a dzisiaj po otrzymaniu zakupów rozcieńczyłem apc pink shiny garage w stosunku 1:10 który prawie kompletnie nic nie zebrał, a następnie użyłem PB NL aplikowany aplikatorem z MF ( Shiny garage) Co mnie zastanawia , aplikator który jest przeciez biały po jednym przejeździe zmienił barwę na czarną, i tu się pojawia pytanie , czy takie zachowanie się aplikatora jest normalne czy jednak powierzchnia jest brudna i apc tego nie zebrało ? apc 100ml woda 1000 ml także stęzenia dobre z tego co wyczytałem na forum. Pozdrawiam i licze na szybką odpowiedź

PS. Z PB NL jestem niezmiernie zadowolony, nie jest świecący jak plak który był wcześniej używany przez parę ładnych latek.

plak który był wcześniej używany przez parę ładnych latek.

masz kolego odpowiedź :good: Twój Plak przez te kilka ładnych latek tak siadł na plastiki, że APC będzie jeszcze miało co robić :kox: wypędzelkuj odpowiednio, zbierz wilgotną mikrofibrą i dopiero po dłuższej pracy z apc połóż dressing Natural

Miałem to samo po kupnie auta i potraktowaniu wnętrza innymi środkami niż poprzedni właściciel. Poszło APC potem Apple Dressing od SG i aplikator był czarny. Musisz trochę się namachać żeby zmyć tego plaka. :kox:

To Ja z troche innej beczki.Dzis użyłem Pink Shenn od AB.Efekt powalił mnie na kolana przyciemnia super nie swieci sie jak NL i nie ma zacieków po deszczu.Minus zapach po zrobieniu calego auta głowę chce wyrwać z kręgosłupem z bólu.Pachnie płynem kwiatowym do płukania.Jutro zrobimy inne auto zobaczymy jak tam wyjdzie

• 2 tygodnie później...

Skończył mi się Nielsen - dawał satynowe wykończenie...

A teraz - szukam czegoś mega ładnego satynowego może przechodzić w lekki połysk...i co najważniejsze potrzebuje mega przyciemnienia (oczywiście w miarę możliwości produktu) :kox::song::song::song:

coś ktoś ? ostatnie posty sugerowały...AUTOBRITE PINK SHEEN..

Skończył mi się Nielsen - dawał satynowe wykończenie...

A teraz - szukam czegoś mega ładnego satynowego może przechodzić w lekki połysk...i co najważniejsze potrzebuje mega przyciemnienia (oczywiście w miarę możliwości produktu) :kox::song::song::song:

coś ktoś ? ostatnie posty sugerowały...AUTOBRITE PINK SHEEN..

Jak najbardziej

Jestem po zakupie i przetestowaniu AUTOBRITE PINK SHEEN!! dla mnie rewelacja, ale od początku...

Długi okres czasu miałem Nielsen Finesse... wiadomo - takie środki szybko się nie kończą :)

na początku spoko - różnica po miedzy marketowym dziadostwem była spora - przede wszystkim podobał mi się satynowy mat..i nie było nic tłustego!

Skończył swój żywot ...a mi w tym okresie zaczęło brakować.. przyciemnienia i delikatniutkiego połysku..takiego ładnego podbicie i wykończenia...padło na wspomniany Pink...i.......

Mega zadowolenie to jest to czego szukałem!

Jest pogłębienie koloru, delikatniutki połysk taki bardzo schludny i widac ze jest czysto..Nic się nie świeci, a na bank przyciemnia ładniej i mocniej niż poprzednik (Nielsen Finesse)

Zapach faktycznie kwiatowy - ale ile bedzie go czuć? 1,2 dni? obawiam się, ze nie więcej:)

A, że tak jeszcze zapytam. Co byście polecili do samego plastiku oprócz tego co wymieniłem? Rozmyślałem na paroma produktami np:

SHINY GARAGE APPLE PLASTIC DRESSING 500ML- ponoć efekt matowy, ale z tego co czytałem może się świecić

PB Natural Look- czytałem, że mogą być zacieki i tworzyć się plamy po kontakcie z wodą

PA Snowcake- satynowo matowy połysk, ale jak z wydajnością bo zdaję mi się 50 ml to niewiele

Sonus Total Eclipse- jak patrzyłem na jednych plastikach jest "ładna satyna", a na innych się świeci

Więc co byście z tej listy wybrali? Ja najbardziej skłaniam się ku Sonusowi i SG.