piotrusiek636 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 piotrusiek636, to zależy na jak zafluganym lakierze pracujemy. Byłem świadkiem jak kolega pracował na Cherry Glaze po aucie które przez zimę nie było myte ani razu. Na aucie był film. Na niebieskim 3M maszyna skakała, bo CG nie dawał sobie rady z utrzymaniem poślizgu. Dociskany ciężarem makity. To już inny fakt. Ja akurat pracowałem na lakierze mytym regularnie, pewnie stąd różnica i brak problemów.
jukojuko Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 To po Zymol HD Cleanse dawać coś jeszcze przed woskiem czy nie trzeba? Jak trzeba to co do czarnego lakieru?
kamilgt Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 hdc przygotowuje lakier pod wosk, po nim juz tylko wosk
Sabat Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 Pytanie Czy pomiędzy PD White Diamond a Natys Blue wciskać DJ Lime Prime Lite? 1 PB White Diamond nakładanie tricolorem czarną stroną 2 DJ LPL kółeczkiem megsa 3 PB Natty's Paste Wax kółeczkiem megsa Ile odczekać między poszczególnymi etapami? Czy 1 i 2 lepiej nakładać gąbką urbana czarną na wolnych obrotach? Wcześniej umycie ręcznie Tenzi Shampo NEUTRO i tar@glue od Nielsena lakier bez korekty. no to dla potomności prawidłowa kolejność 1 DJ LPL kółeczkiem megsa 2 PB White Diamond nakładanie tricolorem czarną stroną 3 PB Natty's Paste Wax kółeczkiem megsa
Rosemeyer Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 Jesli chcesz zdjac tego PB WD to jak najbardziej Dodo to przeciez cleaner i jak kazdy cleaner idzie ZAWSZE jako pierwszy i przygotowuje lakier na reszte. wrzuc jako pierwsze pod PB WD, bo WD to "tyko" glaze i jest od looku. Oba oczywiscie Urbankiem mozesz wrzucic. Na koniec Natty's i finito.
Sabat Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 Podziękował, wiedziałem że coś bym namieszał :>
siwyjac Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 czy takie zestawienie ma sens : AF Tripple > PB White Diamond > DJ Diamond White czy zamiast Tripple lepiej zwykły cleaner niż AIO ??
Bratt Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 skoro i tak robisz 3 etapy to w tym przypadku lepszy cleaner niż AF Tripple (AIO kładziesz samo jak się śpieszysz lub nie chce Ci się kilka razy smarować i polerować auta).
Wielebny Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 czy takie zestawienie ma sens : AF Tripple > PB White Diamond > DJ Diamond White Ma sens bo PB WD wypełnia rysy i znacznie rozjaśni całość. Tak samo jak sam DJ DW. Osobiście ja jeszcze proponuje DJ DW po 24h nałożyć kolejną warstwę bo nie ma co ukrywać .Super trwały to on nie jest. Ale naprawdę ładnie wyciąga głębie srebrnego lakieru. Jak nie chcesz auta w jaśniejszym odcieniu to użyj Black Hole który przyciemnia lakier. czy zamiast Tripple lepiej zwykły cleaner niż AIO ?? Zależy jaki cleaner. Ale PB WD możesz też używać jako AIO choć ma dość niskie właściwości ścierne i efekt będzie lepszy nakładając go na cleaner. AIO Tripple zawiera carnaubę która podbija efekt WETLOOK niestety nie tak dobrze zauważalny na srebrnych lakierach ale zawiera fillery które zamaskują rysy czego cleaner raczej nie robi. Nie wiem jak jest ze ściernością Trippla w porównaniu do zwykłego cleanera.
siwyjac Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Tripple nie ma właściwości ściernych raczej wypełniające. Myślałem o DJ LP ale... no właśnie. Mam Trippla i chyba zrobię tak, Tripple na miękkiej stronie trikolorka, PB WD na twardej stronie a na wszystko DJ DW. Kładłem już DJ DW na Trippla i było fajnie. Teraz chce dodać jeszcze glaze...
Wielebny Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 PB WD ma lekkie właściwości ścierne i większe wypełniające wiec w takim bądź razie nie wiem czy jest sens kładzenie go na trypla. Na kilku autach kładłem glaze BH na twardym aplikatorze po glinkowaniu. I muszę powiedziećz że jest różnica nawet w gładkości jak glaze położy się na ścierny cleaner lub sam odrazu na lakier (PB dopuszcza swoje glazy używanie jako AIO). Choć ta różnica nie jest kosmiczna.
siwyjac Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 czyli zalecasz najpierw normalny cleaner (nie tripple) np. DJ LP a na to PB WD ? kurde musze skombinować tester DJ LP...
Wielebny Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Tak jak mówiłem, nie wiem czy trypl jest ścierny bo jeśli jest mniej ścierny niż glaze to glaze może go trochę zjechać. Nie wiem dlaczego się tak tak uczepiłeś DJ LP. Są inne cleanery, tańsze i dające lepsze efekty. CLEARKOTE, Achilles, AUTO FINESSE REJUVENATE (nie jest AIO a cleaner pod naturalny wosk).
siwyjac Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 ok. dzięki za info. rozglądam się za cleanerem ...
Sabat Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 ok. dzięki za info. rozglądam się za cleanerem ... W sobotę położyłem tak jak pisałem wcześniej. DJ LPL + PB WD +Natty Blue. jestem baardzo zadwolony. dzisiaj ładnie popadało ale na lakierze nic nei zostało po powrocie do domu. PB WD faktycznie wypełnił niektóre ryski które miałem na uwadze.
Wielebny Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Dlaczego akurat DJ LPL a nie normalny? Zaciekawiło mnie to.
Sabat Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Dlaczego akurat DJ LPL a nie normalny? Zaciekawiło mnie to. Bo na początku kupiłem w obawie że normalny będzie za mocny. No i juz tak uzywam aż się skończy
Wielebny Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Dlaczego akurat DJ LPL a nie normalny? Zaciekawiło mnie to. Bo na początku kupiłem w obawie że normalny będzie za mocny. No i juz tak uzywam aż się skończy Całe opakowanie długo będziesz zużywał . Mógłbyś sprzedać an forum lub zrobić eksperyment i wymieszać go z jakimś ścierniwem. Zobaczyć jakie by były efekty.
KaZ102 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ślicznie wyszło jak na srebrny lakier
cubstone Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Czy ktoś już obcował z produktem BLACKFIRE GLOSS ENHANCING POLISH? Edit: Dzięki Bio
Bio Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 cubstone, Ja miałem w łapkach. Po korekcie na 3 pastach menzerny nakładałem to na maskę z mk3 na zlocie w Bielawie. Poszukać fot bym musiał. Jest przyjemnie oleisty. Pracowało mi się lepiej niż z DC2 i Black Hole. Porównywalnie co Cheryy Glaze i Vanilla Hand Glaze. Zapach chemiczny ( ale bardzo subtelny ). Polerowanie przyjemne.
mattpl Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 ja mam pytanie odnośnie samego cleanera - jaka warstwa lakieru jest usuwana w przypadku ściernego (w mikronach lub w porównaniu do polerowania)? dodatkowo czy jest ktoś w stanie określić które cleanery ścierne należą do bardziej ściernych, a które mniej?
blaszczu Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 ja mam pytanie odnośnie samego cleanera - jaka warstwa lakieru jest usuwana w przypadku ściernego (w mikronach lub w porównaniu do polerowania)? dodatkowo czy jest ktoś w stanie określić które cleanery ścierne należą do bardziej ściernych, a które mniej? Przy ściernym cleanerze nie schodzi praktycznie nic z lakieru. Było już wałkowane wiele razy na forum - poczytaj...
andrew267 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witam, a co sądzicie o poniższej kolejności: 1. Dodo Juice Lime Prime Cleaner, 2. Poorboy's World Black Hole, 3. Meguiar's Tech Wax 2.0 Coś można dodać, a może jeszcze zmienić. Mam lakier w kolorze ciemno-szarym.
Arni Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zastanawiam się nad politurą, mam szary lakier Cosmic Grey w Civicu, zdjęcie poglądowe: Czy lepszy będzie PB Black Hole czy White diamond? Bo to ani ciemny ani jasny A może coś z Meg'sa? Aha cleaner PB Prof Polish, a wosk Collinite, może dorobię się jeszcze natty's Blue na lato.
Rekomendowane odpowiedzi