Tygrysek3005 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Większość poleca PA ale gdzieś w tym wątku ktoś chyba pisał, że pianownice MTM są lepsze. Czy większa ilość osób może to potwierdzić? Czy lepsze to bym nie powiedział, ale na pewno stanowią dobrą alternatywę.
autofanatic Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 piotrl, wg. mnie promocja z DW na nasze pianownice nie jest dużo lepsza od naszej oferty. Wychodzi +/- 275zl z przesyłką do PL. U nas po rabacie dla forumowiczów 223,20zł + 1L piany gratis (nie dot. Magifoam) + przesyłka.
piotrl Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 piotrl, wg. mnie promocja z DW na nasze pianownice nie jest dużo lepsza od naszej oferty. Wychodzi +/- 275zl z przesyłką do PL. U nas po rabacie dla forumowiczów 223,20zł + 1L piany gratis (nie dot. Magifoam) + przesyłka. Dla tego pisałem ze nie sprawdzałem w PL tylko w UK uważam ze jeżeli jest taka opcja w Polsce to nie widzę sensu przepłacać i męczyć się z zamawianiem w Anglii
skovroon Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Witajcie mam takie pytanie do tych którzy mają już jakieś doświadczenie z pianownicami i w ogóle z myciem za pomocą pian aktywnych. Posiadam myjkę Karcher K 4.650 Jaką moglibyście mi polecić pianownicę (fajnie jakby była też karchera) i pianę aktywną? Czy występują w ogóle piany aktywne które nie naruszają warstwy wosku? wystarczy przeczytać ten temat i masz odpowiedzi, pianownica PA, tą od karchera to masz w zestawie zapewne, piana VP Neutral Snow Foam, Autobrite Magifoam albo K2 Activ do wyboru do koloru w zestawie nie miałem żadnej pianownicy, poza normalną lancą po której "skręceniu" sika mi wodą/chemią ze zbiorniczka, ale raczej nie przypomina to piany. Rozumiem że te piany które podałeś nie naruszają wosku?
Tygrysek3005 Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Są to piany bezpieczne dla wosku, ale trzeba pamiętać, że i te delikatne trzeba rozrabiać w odpowiednim stężeniu.
LZ Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 P.A. Hevy Duty MTM Jak byście je uporządkowali pod względem jakości wykonania i uzyskiwanych efektów?
Tworek Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 lz, gdybać można, myślę ze nikt tu z forumowiczów nie posiada wszystkich trzech pianownic, więc ich porównania możesz się nie doczekać.
LZ Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 myślę ze nikt tu z forumowiczów nie posiada wszystkich trzech pianownic, więc ich porównania możesz się nie doczekać. Możliwe chociaż nie zdziwiłbym się jakby się okazało, że jednak jest tu taki użytkownik
Tworek Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Możliwe że odezwie się ktoś kto może nie posiada ich na stanie, ale miał z nimi do czynienia, w sumie to też jestem ciekawy jak się one uplasują.
skovroon Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zamawiam właśnie swoją pierwszą pianownicę.. czy coś takiego będzie w porządku? http://allegro.pl/profesjonalna-pianown ... 35009.html
aro_77 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Wygląda jak MTM i jeśli tak jest to dopytaj sprzedawcę kto jest producentem by być w 100% pewnym.
skovroon Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Tak, odpowiedział że to włoska firma MTM. Bo generalnie duża jest różnica między tą MTM a ori karcher: http://allegro.pl/pianownica-myjka-oryg ... 64245.html ?? obie mają regulację strumienia i pobierania chemii, a na pierwszy rzut oka różnią się tylko wielkością pojemnika na chemię... choć ta MTM ma mosiężny wkład adaptora a ta Karcherowska plastik.. cenowo drugie tyle.. warto brać tą MTM ?
Administrator AreK Opublikowano 22 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Ja mam i szczerze polecam.
aro_77 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Brać MTM - mam ponad 2 lata i jest ok.
skovroon Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Oki bierę tą MTM dzięki za pomoc.
MM.MM Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zastanawiam się nad pianownicą, tylko nie wiem jaką pianę wybrać czy VP NPH czy MagiFoam używał ktoś tych pian ?
SJake Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 MM.MM, Ta i ta dobra. Z Tym, że MagiFoam dłuzej utrzymuje się na powierzchni auta i skuteczniej domywa niżeli pH Neutral. Cenowo to różnica prawie 50zł... Najlepiej kup obydwie
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Listopada 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 SJake, +1 Długość utrzymania się na lakierze bez porównania, przy aplikacji Magi foam na suche auto : pianuję, idę po gadżety do mycia kół, myje koła, odnoszę gadżety do kół, płuczę koła, pianuję koła i nadkola, samochód nadal biały, dopiero po tych zabiegach zaczynam płukać aut ale niestety cena droższa
ultratouch Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zastanawiam się nad pianownicą, tylko nie wiem jaką pianę wybrać czy VP NPH czy MagiFoam używał ktoś tych pian ? Bezapelacyjnie Magifoam. To ,że piana siedzi dłużej to jedno ale oprócz tego Magi dużo lepiej domywa. Warta każdej złotówki dopłaty.
maq Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Bezapelacyjnie Magifoam. To ,że piana siedzi dłużej to jedno ale oprócz tego Magi dużo lepiej domywa. Warta każdej złotówki dopłaty. Dodatkowo nie rusza wosków naturalnych. Nie wyobrażam sobie życia bez niej
kris244 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Niebawem w ofercie będę miał pianę do mycia zasadniczego nie naruszającą wosków naturalnych która na aucie utrzymuje się na prawdę dłuuugo:) Oczywiście próbki do testów będą rozdane wśród forumowiczów. Cena za 5 l koncentratu z którego otrzymujemy 500 l gotowego szamponu (100ml /10l wody) to około 55 zł ( + -) brutto(dla forumowiczów będzie cena hurtowa w detalu kosztuje trochę więcej) Dodatkowo zawiera przyjazny dla skóry komponent o działaniu łagodzącym, dzięki któremu ręce nie niszczą się.
mech15 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Bezapelacyjnie Magifoam. To ,że piana siedzi dłużej to jedno ale oprócz tego Magi dużo lepiej domywa. Warta każdej złotówki dopłaty. Dodatkowo nie rusza wosków naturalnych. a TECH WAXa 2.0 zmyje??
k24 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 kris244, jakbyś potrzebował testera z P.A, to daj znać
SzaKal Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 kris244, No to czekamy na tą pianę
kris244 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Próbki do odbioru osobistego. Wysyłka 100 czy 200 ml produktu jest mało opłacalna. Kurier nie zależnie od wielkości za paczkę do 30 kg bierze tyle samo 25 zł,a 5 litrów piany kosztuje 55...
Rekomendowane odpowiedzi