Nużyn Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Którą końcówkę stosujecie? Umyje wszystko dokładnie i sprawdzę jak będzie działać.
sobiepan Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Nie- myję tylko zimną wodą.Używam ww wymienionych środków i aby być sam przed sobą obiektywny na końcu wycieram auto jasno-żółtym ręcznikiem do osuszania.Jest czysty każdy najmniejszy brud jest na nim widoczny.
hulku Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Jest moze jakas tansza alternatywa dla magi ktora domywa na podobnym poziomie ?
kita33 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Kupuj tą Shiny Garage Fruit Snow Foam i na pewno będziesz zadowolony
Pimps Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 hulku, "Blink Active Foam Forest Berries" - też niczego sobie.
pabloo1033 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Mam obie i są porównywalne jeśli chodzi o pianę i domywanie.
CrisAGC Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Ile nalać piany SG Fruit Neutral Snow Foam, a ile wody do dwu litrowej pianownicy Epoca?
Pimps Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 CrisAGC, musisz sprawdzić sam jak będzie dobrze czyli między 40-60 ml
maciek-drummer Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Na 1,5l wody wlej 70 ml piany, na dwóch filcach powinno być OK.
CrisAGC Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Czyli nie lać do pełna pianownicy? A filce mam w niej 4. Dwa mam wyjąć i ich nie używać?
hihol Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 252 strony tematu. Czytales chociaz 10 pierwszych? Nalej 1L, dwa filce - potestuj stezenie i ilosc filcy..
Pimps Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 CrisAGC, zostaw 2 filce wlej próbnie 40 ml i jak będzie słabo to dolewaj i sam dojdziesz ile musisz dolać piany aby cię jej wygląd satysfakcjonował. Co do zalewania pianownicy po brzegi to faktycznie lepiej nie zapełniać jaj na max bo wtedy czas pianowania po nabiciu jest bardzo krótki gdyż nie ma gdzie tego powietrza wtłoczyć.
poorsultanpl Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 CrisAGC, zalej 60-70 ml na 1.5 wody i popsikaj sobie do wanny. Potem rozkręć i wyjmij jeden, dwa filce. Porównaj efekt który będzie dla Ciebie lepszy. Jak tak zrobiłem po zakupie swojej pianownicy, żona przy okazji kazała mi posprzątać łazienkę, a teraz kupiłem drugą pianownicę by też mogła sobie popianować auto
rev Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 CrisAGC, W marolexie mam filce z glorii, na 2 filcach przy 1,5l wody 90ml piana ok lecz zbyt długo utrzymuje się na aucie (ciężko spływa). Myśle że na 1,5l te 70 ml będzie okej.
CrisAGC Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Właśnie dziś używałem pierwszy raz i na 1,5L wody dałem 45 ml piany, dwa filce i spłynęła szybko i jakoś dziwnie leciała ta piana.. w górnej i dolnej części strumienia więcej, a po środku bardzo mało, no i szybko skończyło się ciśnienie.. ledwo drzwi i błotnik zdążyłem zrobić i musiałem tłoczyć od nowa.. Chyba następnym razem będę lał litr wody, tak by więcej weszło tego powietrza i dłużej aplikowała pianownica. Mam rację?
Barista Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 CrisAGC poczytaj mój temacik viewtopic.php?f=22&t=21044
Vespa Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 CrisAGC, W marolexie mam filce z glorii, na 2 filcach przy 1,5l wody 90ml piana ok lecz zbyt długo utrzymuje się na aucie (ciężko spływa). Myśle że na 1,5l te 70 ml będzie okej. Pierwsze słyszę żeby piana utrzymywała się zbyt długo.
czajusek Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Czy ktoś używa zestawu karcher k2 + pa + nowa piana od SG? Stpsuje według zaleceń wszystkich i leci mi mleko a nie piana:/ czy to wina słabości K2?
sobiepan Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Daj więcej piany myślę i powinno być ok.
cannonn Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Właśnie dziś używałem pierwszy raz i na 1,5L wody dałem 45 ml piany, dwa filce i spłynęła szybko i jakoś dziwnie leciała ta piana.. w górnej i dolnej części strumienia więcej, a po środku bardzo mało, no i szybko skończyło się ciśnienie.. ledwo drzwi i błotnik zdążyłem zrobić i musiałem tłoczyć od nowa..Chyba następnym razem będę lał litr wody, tak by więcej weszło tego powietrza i dłużej aplikowała pianownica. Mam rację? Masz marolexa? Jak piana leci tylko po bokach dyszy, to filce zapychają ci lance. Musisz dać dodatkowy oring i dobrze by było też sitko, wtedy się nie zatka na 100%. Zajrzyj do tematu viewtopic.php?f=22&t=8293&start=2610 Edit: Już widzę, że Epoca, to nie pomogę.
troopers Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Panowie proszę o mała podpowiedź ile aktywnej piany nalać do pianownicy PA... Dzisaj pierwsze mycie włąsnym sprzętem, myjka K5 kupiona, pianownica PA takżę... aktywana piana którą posiadam to Shiny Garage Fruit Snow Foam 2015 Neutral pH ... i pytanie w jakich proporcjach rozrobić do pianownicy PA by nie było mleka tylko piekna piana jak na niektórych filmikach na YT.. pozdrawiam
bienek Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Przecież na opakowaniu masz instrukcję jeśli chodzi o rozcieńczenia.. 100ml na litr
troopers Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Przecież na opakowaniu masz instrukcję jeśli chodzi o rozcieńczenia.. 100ml na litr THX, myślałem, że są jakieś sprawdzone proporcje, przepraszam że pytam ale dzisiaj pierwszy raz się za to zabieram, bo jedyny dzień wolny od pracy... A czy jakoś specjalnie trzeba ustawić samą pianownice PA tymi pokrętłami ? Przepraszam, za banalne pytania ale jestem cienki w tym temacie a im więcej czytam tym mniej wiem
bienek Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 To jest sprawdzona proporcja 100/ litr. Pokrętło maks na minus wtedy będzie najbardziej gęsta.
Rekomendowane odpowiedzi