mkbewe Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 panowie skąd w przyzwoitej kasie dorwać pianownice pa ??
Moderator krd Opublikowano 7 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 mkbewe, pianownice PA sprzedaje PHU Wera na allegro w stalej cenie od dluzszego czasu. W porownaniu do lanc innych firm, ktore robia mleko, a nie smietanie to cena jest i tak okazyjna. Jak szukasz jeszcze tanszej opcji to poluj na uzywke na gieldzie, ale w zasadzie nikt tego nie sprzedaje, bo zbyt sie czlowiek przywiazuje
mały_dżon Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jak chcesz miec fajna piane to lejesz 1:10 w lancy pianujacej. Czyli 90ml piany i 900ml wody. Na kompatka powinna wystarczyć Ci dokładnie połowa i jest to minimalne stężenie przy którym ta piana cokolwiek daje.
lesniczy3 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Panowie, możecie coś powiedzieć o shiny garage fruit neutral snow foam? Jak z wydajnością/jakością/domywaniem w stosunku do VP NSF?
konrad3k Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 A zamiast wody destylowanej do ręcznej pianownicy można stosować wodę przegotowaną? I czemu stosuje się wode destylowaną? Chodzi o to, by domyło lepiej auto i żeby plamy nie zostawały czy żeby kamień nie osadzał się w pianownicy? Pianownica to Epoca, a piana VF NSF
rickson Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ja lałem kranówę i też było ok.
Paviarotti Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 lesniczy3, ja ją lubię. Fajny zapach, ładna śmietanka. Przykurzone auto i lekki brud domywa ładnie. Cięższy szlam drogowy już gorzej, ale to delikatna piana (z tego co zauważyłem nie narusza wosku) więc nie ma co wymagać cudów.
GarbatyMaciek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Przeczytałem połowę tego wątku i przyznam szczerze mam dość Za miesiąc odbieram Ducato Maxi, przed wyjazdem z salonu planuje go odpowiednio zabezpieczyć (o ile salon użyczy mi miejsca). Wiadomo, że ciężko z myciem takiego klocka ale chce go utrzymać w jak najlepszym stanie. Opryskiwacz o jakiej pojemności najlepiej zakupić 5L, 9L,12L i czy taki opryskiwacz przerobie na pianowniceUSUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNKTU REGULAMINUEwentualnie co możecie polecić?
atvmmz Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 GarbatyMaciek, Przeczytaj ten temat http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 93&start=0
GarbatyMaciek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 atvmmz, dzięki, zafundowałeś mi kolejną lekturę na wieczór
faraon3021 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Spokojnie Ci wystarczy 5l, a nawet 2l do pelna, na zewnetrzym zasilaniu w powietrze.
GarbatyMaciek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 faraon3021,dzięki, przenoszę się do dyskusji w temacie o opryskiwaczach żeby nie śmiecić.
Baza Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Cześć wszystkim.Słuchajcie. Chciałem kupić pianownicę PA na allegro.Problem w tym że jedyny sprzedawca na allegro już mnie olewa bo od 10 stycznia piszę kiedy będą mieć w ofercie końcówki do black&decker. Miały być do 8 dni.Teraz już w ogóle żadnej odpowiedzi nie dostaję.Trudno. Nie wiem czy czekać w nieskończoność czy kupić to: USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNKTU REGULAMINU Wygląda podobnie.Jest to coś warte?Testował może ktoś i może jednoznacznie powiedzieć czy kupić czy czekać na PA?
bTk^ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam jakiej firmy polecacie pianownice PA, MTM czy IDROBASE?
Sparco Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 bTk^,najbardziej polecane są PA i taką też kup
bienek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Kurde moja kopia epoki recznej 2L dziwnie robi piane... Zamiast ją rozpylać to robi taki prosty strumien.... Można się zajechać przy pianowaniu. Jak przez przypadek wypadły filce po rozkreceniu to strumień był fajny i szeroki. Nie znam się kompletnie na tym sprzecie, wie ktoś może co zrobić żeby uzyskać szerszy strumien pianowania?
faraon3021 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 kopia epoki recznej 2L A co to jest?
ShiningCar Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 bienek, jeśli masz na myśli Mr. Foamer to dokręć z wyczuciem wszystkie elementy, dosuń wężyk i ewentualnie pokombinuj z ilością filców. dla przykładu jest pokazane jak pianuje z 3 filcami (w komplecie są 4).
bienek Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 ShiningCar, dokładnie o to chodzi. Tak już własnie sobie w głowie kombinowałem, że pewnie za dużo filcu i przymula, u mnie wychodzi jeden sik i w niczym to nie przypomina tego szerokiego strumienia z filmiku. Jak będe robił test dl SG i wezmę Mr. Foamera od dziewczyny to pokombinuje Dzięki za pomoc.
_jedrek_ Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 a ja mam takie pytanie ile powinna polezec na lakierze piana aktywna?
Justyna Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 w zależności od piany i jej rozcieńczenia. Ogólnie ja spłukuję jak widzę, że zaczyna spływać. Przeważnie po kilku minutach
_jedrek_ Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 w zależności od piany i jej rozcieńczenia. Ogólnie ja spłukuję jak widzę, że zaczyna spływać. Przeważnie po kilku minutach pianownica reczna czyli rozczienczenie 1:10? tak 10 minut chyba wystarczy?
Justyna Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 z ręcznej czyli, np z glorii u mnie przy litrze wody i 50 ml piany leży ona na lakierze około 5-7 minut
wwiecha Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 nie może zaschnąć, to jest główna zasada
_jedrek_ Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 z ręcznej czyli, np z glorii u mnie przy litrze wody i 50 ml piany leży ona na lakierze około 5-7 minut dzieki za info
Rekomendowane odpowiedzi