Herki Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @Chat a np takie połączenie? Auto finesse rejuvante + auto finesse tough coat? Jak Na 1szy raz ? Czytalem o tym Wolfgang to 12h sie utwardza najlepiej w garazu lub pod zadaszeniem, u mnie problem w tym ze nie mam garazu ani żadnego zadaszenia zeby potrzymac tam auto, mieszkam w uk mam tylko wlasny podjazd
Chat Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 W dniu 3.04.2020 o 20:03, Herki napisał: @Chat a np takie połączenie? Auto finesse rejuvante + auto finesse tough coat? Jak Na 1szy raz ? Czytalem o tym Wolfgang to 12h sie utwardza najlepiej w garazu lub pod zadaszeniem, u mnie problem w tym ze nie mam garazu ani żadnego zadaszenia zeby potrzymac tam auto, mieszkam w uk mam tylko wlasny podjazd Ok. Chociaż Auto finesse rejuvante jakoś bardziej mi leży pod wosk naturalny niż pod selant. Z drugiej strony cleaner to cleaner. AutoGlym Super Resin Polish + auto finesse tough coat (nie wiem dlaczego uparłeś się na wosk w płynie?) Auto finesse rejuvante + coś z soft99 Połóż to i będziesz zadowolony: 3D HD POXY - Montan Wax & Sealant 237ml (jednorazowa robota)
Herki Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @Chat 3D HD POXY - Montan Wax & Sealant, jakis cleaner przed tym ?? Czy odrazu po osuszeniu auta można
Herki Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @Chat ok, a pytanie z Innej beczki Co to moze byc ? Próbowałem zmyć octem nie schodzi nic a nic, tylko w tym miejscu
Chat Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Jakieś osady. 1. Dekontaminacja. 2. Usuwanie smoły i innych ropopochodnych. 3. Glinka. 4. Nie wiem, czy nie potrzebna będzie mechaniczna polerka.
Herki Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Chat napisał: Jakieś osady. 1. Dekontaminacja. 2. Usuwanie smoły i innych ropopochodnych. 3. Glinka. 4. Nie wiem, czy nie potrzebna będzie mechaniczna polerka. Ok, jutro się tym zajmę. Dzisiaj kupilem okazyjnie taki zestaw korzystal ktos moze ? Czy ten detox jest w stanie to ruszyc ?
Eidos71 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 36 minut temu, Herki napisał: Dzisiaj kupilem okazyjnie taki zestaw korzystal ktos moze ? No 1 Super Gloss - mam, używałem (popularny w UK). Trwały może i jest (poziom BSD), ale efekt optyczny taki nijaki... Tyle, że hydrofobowość na przyzwoitym poziomie. Pozostałych dwóch (szampon i deironizer) nie znam.
Herki Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Eidos71 po użyciu super gloss moge odrazu nałożyć meguiars ultimate qd ?
Eidos71 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Herki - a po co chcesz od razu aplikować QD ? Quick detailer to produkt do podtrzymania efektu po myciu, a nie natychmiastowy booster na bazowe zabezpieczenie. Ale jeśli chcesz - nic nie stoi na przeszkodzie. Daj Super Gloss-owi godzinkę po aplikacji i smaruj QD
maciek-drummer Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 A ten temat to nie jest czasami o Cherry Glaze? 1
Rekomendowane odpowiedzi