Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość.Mam pytanie czym usunąć farbę do malowania asfaltu bo ostatnio gość który malował chyba mi psyknął gdy koło niego przejeżdżałem i teraz są takie białe kropki.

• Moderator
Opublikowano

Wczoraj przetestowałem wreszcie nowy nabytek sprzed miesiąca:

POLISHANGEL CARNAUBAFLOCKENCREME CONTOUR

http://polishangel.pl/shop/polish/clean ... ntour.html

Cleaner ten zakupiłem ponieważ byłem bardzo ciekawy, czy PA potrafiło zrobić cleaner jeszcze lepszy od mojego ostatniego ulubieńca: ESCLATE LOTION.

No i okazuje się że potrafiło:)

Contour ma podobny zapach co EL ale jest żółty. Jest gęściejszy i wydajniejszy od Ela. Początkowo dawałem trzy groszki na jeden element ale jeż po drugim elemencie, kiedy pad nasiąkł, okazało się że to za dużo.

Contaur zawiera podobno płatki carnauby i chyba coś w tym jest bo look na czarnym lakierze był faktycznie o kilka / kilkanaście procent lepszy niż po ELu.

Choć cena zdecydowanie odstrasza, polecam ten cleaner prawdziwym zapaleńcom. Efekt wizualny NAPRAWDĘ robi wrażenie!

Na koniec trzy informacje dodatkowe.

- Żeby nikt nie miał do mnie pretensji co looku, Contoura położyłem na lakierze który wcześniej przeszedł szbkie odświezenie pastą Sonaxa Perfect Finish.

Produkt jest bardzo bydajny, na sporego sedana poszło mi 11 gram cleanera a początkowo i tak kłądłem go za dużo, przez co jak pisałem, miałem małe problemy z dotarciem.

Produkt wbrew opisowi producenta – pyli. Może nie bardzo i łatwo się tyn pył wyciera ale pyli.

Przy okazji następnych zakupów, planuję zanabyć następny cleaner z rodziny POLISHANGEL - PALM BALM

Opublikowano

Faktycznie cena jest niezła jak za cleaner. Chyba PA ogólnie chce być najdroższą firma oferującą produkty detailingowe na rynku..

• Moderator
Opublikowano

bienek, puki za ceną idzie jakość, ja się nie obrażam.

Ale ostatniej odmiany szamponu Gilassante to im nigdy nie daruję :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

:zly:

Opublikowano
bienek, puki za ceną idzie jakość, ja się nie obrażam.

Nie no wybacz Tomku , ale płacenie ponad 100 zł za 50ml cleanera ?!! A niech się wypchają , karafki , drewniane szkatułki z perełkami , takie zaklinanie rzeczywistości , szukają frajerów - ale nie w naszym kraju.

• Moderator
Opublikowano

Cleanery PA są w zwykłych butelkach typu PET.

Drewniane szkatułki, kryształy Swarovskiego i te klimaty to domena ich wosków i tu się z Tobą Jacku w zupełności zgadzam ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnośnie Poorboy's Professional Polish. Kupiłem ten cleaner i teraz pytanie czym go nakładać na miętki lakier Leon'a III FR? Aplikatorem z mikrofibry czy gąbką tri color ? Powiem szczerze, że potestowałem trochę aplikatorem na meblach lakierowanych (żony :P) i jest fajny efekt i "swirle" z mebli zniknęły w dużej ilości. Dodatkowo pytanie czy nakładając używać dużej siły nacisku czy małej i dosyć długo wypracowywać ? Dzięki.

Opublikowano

Przyłanczam sie do pytania kolegi.

Kupiłem PW ProPolish 2 i czy lepiej bedzie wypracowywac go : typowym MEGUIARS SOFT FOAM czy Autofinesse Dual(twardszą stroną) ?

Opublikowano
Pozwoliłem sobie powtórzyć pytanie:

Czy miał ktoś z Was już do czynienia z cleanerem od Shiny Garage? Ewentualnie proszę o opis jak się produkt sprawdził

sprawdz w dziale motogo i ich testy ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mialem okazje popracowac z cleanerem sciernym od SG. Pozostawia po sobie tepy lakier, latwo usunac pozostalosci ale jak nie przezadzi sie z iloscia to mozna go niemal calkowicie szybko wypracowac. Uzywalem z maszyna DA.

Opublikowano

Czytam i czytam i nie mogę wybrać z tylu opini i opcji. Pacjent to mój Fiacik, pasuje go wreszcie jakoś odświeżyć, biały.

Myślałem o Stockmeier Lackreiniger, ale na jaki pad? czy tylko ręcznie.

Myślałem tez o menzernie 3w1? też ręcznie czy pad a jak to jaki?

ew polecany AUTOBRITE CHERRY GLAZE AIO

jest jeszcze pomysł z Achillesem ręcznie/słoneczkiem

Co polecicie dla lakieru fiacika.

I na to wszystko na koniec wosk.

Opublikowano
Mialem okazje popracowac z cleanerem sciernym od SG. Pozostawia po sobie tepy lakier, latwo usunac pozostalosci ale jak nie przezadzi sie z iloscia to mozna go niemal calkowicie szybko wypracowac. Uzywalem z maszyna DA.

Co masz na myśli pisząc tępy - w sensie brak śliskości ??? Kupiłem ten cleaner lecz nie miałem jeszcze okazji nim pracować, lecz moja praca będzie ręczna.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam pytanie! Nie moge nigdzie znalesc opinii na temat kosmetyków firmy GRIOT's garage, w pobliskim autozone maja sporo kosmetyków poczynając od szamponu kończąc na sealancie warte to cokolwiek czy jakis MEGS albo ZYMOL lepszy? 338241aab033e865ae27a9f2d9c6b024.jpg03f94754970f4f888ce0ee4cfa544c00.jpge93001a84527b74f4fd74d7b6a2e5734.jpg0ff3b4df958511ab0d9b069a66a179ff.jpg6919ab3be3fdeac13b2d63fd030f1d37.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Co myślicie o zastosowaniu Autoglym SRP jako cleanera i politury w jednym? Zastanawiam się nad jakimś dobrym cleanerem na czarny lakier pod wosk colli 476s.

Opublikowano

Odnośnie SRP jako środka przed woskiem to jak najbardziej się nada, producent zaleca przed nałożeniem HD WAX lub Extra Gloss Protection właśnie aplikację SRP. Jednakże SRP nie jest cleanerem i nie usunie pozostałych wosków z lakieru wręcz przeciwnie dostarczy dodatkowej powłoki ochronnej. Reasumując SRP można stosować przed nałożeniem każdego wosków, idealnie naprawia delikatne wady lakieru ale jako cleaner raczej się nie nada.

Opublikowano

W moim przypadku srp znacznie skrócił czas życia fk1000. Na af tripple nie ma tego negatywnego efektu. Ośmielę sie stwierdzić ze trzyma jak na dodo lime prime lite.