mario704 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 takie pół na pół nie typowy cleaner
3echo Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 DG#601 to taki utrwalacz pod wosk.Przecież jego się nie ściera jak typowego cleanera.
mario704 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 ...wiem przecież bo go mam kolego.Dodo LP bezproblemowy cleanerek.Mi tylko chodziło o porownanie wkładu pracy nie strikte o konkretny produkt
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 29 Marca 2015 Partner forum Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 @ mario704 To rochę słabo że dla samego cleanera trzeba tyle aby go poprawnie nałożyć.Dla mnie cleaner to wypracować i zetrzeć i po sprawie a nie bawić się w jakieś mgiełki.Czasem nawet nie trzeba ścierać jak to przy Dg bondingu Aplikacja jest minimalnie inna, ale czy czasowo wyjdzie gorzej to nie wiem, nie wypracowujesz jego jak zwykły cleaner czyli prawie do zera tylko przerywasz aplikację jak nadal jest widocznie wilgotny na lakierze czyli sporo wcześniej niż inne, i bierzesz się za polerowanie jedną fibrą i potem drugą tylko na nią puszczasz mgiełkę wody, ot i cała filozofia. Polecam spróbować i ewentualnie wtedy napisać opinie o aplikacji i oczywiście efekcie wizualnym po ...
kawu55 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 witam. takie pytanko czy po umyciu potem po wyglinkowaniu i ponownym umyciu, potem mam poorboys black hole i na koniec nattys blue, czy miedzy glinkowaniem a uzyciem ph bh nalezy uzyc jeszcze jakiegos cleanera czy glinka i pb bl zrobi robote?
pabloo1033 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 witam. takie pytanko czy po umyciu potem po wyglinkowaniu i ponownym umyciu, potem mam poorboys black hole i na koniec nattys blue, czy miedzy glinkowaniem a uzyciem ph bh nalezy uzyc jeszcze jakiegos cleanera czy glinka i pb bl zrobi robote? dwa pierwsze posty - viewtopic.php?f=13&t=943&start=195
kokolokos Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Panowie a którą stroną tricolora nakładać Dj Micro Prime? Twardą czy mięką?
MatthewG Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Raczej miękką. Natomiast jeśli liczysz na usunięcie czegokolwiek to lepiej się sprawdzi twarda. Sam sprawdź, która bardziej Ci odpowiada.
kokolokos Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 No właśnie liczę na usunięcie tego co się da bo nie robię korekty, tylko będę się starał wyciągnąć z lakieru jak najwięcej DJ Micro Prime i woskiem.
robotyk Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Witam, Posiadam clenear Ultimate Polish ? Czy sposób nakładania na karoserie auta jest taki sam ja kw przypadku past polerskich ? Posiadam DA Krauss.
Moderator Eryczek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 robotyk, z Ultimate Polishem pracuje się jak z każdym innym cleanerem opisanym w tym temacie.
grzybu Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Mam do Was pytanie odnośnie ręcznej aplikacji cleaner-a. Wczoraj nakładałem DG Squeaky Clean gąbkowym aplikatorem (żółte słoneczko Megsa) i nie wiem czy do końca zrobiłem to dobrze. Na aplikator dałem niewielką ilość środka (wielkość groszka) i przetarłem obszar około 40x40 aż prawie zniknął, następnie gdy lekko przeschnął starłem miękką MF. Zastanawiam mnie czy nie należy wypracowywać tego środka aż do całkowitego zniknięcia, by nic nie zostało, czy lepiej rozprowadzić, odczekać aż wyschnie i wypolerować.
LOKO-s Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Takie pytanie: na czym dłużej pociągnie COLLI - położony po IPA czy na AF Tripple(wiem że to nie cleaner ale akurat mam go pod ręką...) i czy mogę na COLLI rzucić MAINZ Hype? Klient to Renia Megane II w czarnym metallicu...
Maciej WTN Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 AF Tripple wymyj IPA i na to Colli. Tak powinno być najrozsądniej
LOKO-s Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zapomniałem uściślić: będzie robiona pełna korekta lakieru i potem chce go zabezpieczyć COLLI. A co z rzuceniem HYPE już na COLLI dla podbicia efektu?
Maciej WTN Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Po korekcie ja porządnie bym umył, odtłuścił i kładł Colli. Hype na pewno nie zaszkodzi. Gdzies pisał przedstawiciel Mainz, że Hype stosowac po myciu, chyba że wosk daje słaby look to można położyć po woskowaniu
Mainz Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Na coli spokojnie można kłaść.. jednak najlepsze rezultaty są przy kolejnych myciach (gdy coli traci już swój połysk)
GreQu Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Mogę kłaść cleaner Achilles Prep pod wosk PB Natty's ? Kończy mi się Dodo Juice i chce kupić cleaner a Achilles jest dużo tańszy i dostaję drugie tyle co od Dodo Juice...
Moderator krd Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 GreQu, możesz.
mario704 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Mainz, To coli ma jakiś połysk? Panowie pytanko. Czy Prima Amigo mogę stosować pod naturale i pod syntetyki>?
senz Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Mainz, To coli ma jakiś połysk? Panowie pytanko. Czy Prima Amigo mogę stosować pod naturale i pod syntetyki>? Tak. To jest polimerowe glaze wiec nie wplywa na trwalosc LSP.
Mainz Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Mainz, To coli ma jakiś połysk? Panowie pytanko. Czy Prima Amigo mogę stosować pod naturale i pod syntetyki>? Mario nie używaliśmy nigdy Coli napisałem to, bo wosk powinien looka przynajmniej trochę podbić
Ddavid Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam, Panowie jako laik w tych kwestiach planuje pójść o krok dalej niż standardowe woskowanie i dołożyć : 1. glinkę/ew. ręcznik ją zastępujący 2. cleaner - nakładanie ręczne Czy Waszym zdaniem jestem w stanie uzyskać dużo lepsze efekty poprzedzając woskowanie tymi działaniami? działania na civicu '02 (czyli miękki lakier), ciemny granat (raczej nie przyjmował wcześniej żadnych kuracji ) Zależy mi na efekcie "mokrego lakieru", polepszenia głębi Czy może jednak szkoda czasu i pracy i lepiej dokonać kompletnej korekty lakieru... Jeśli jednak jest cień szans na polepszenie efektu czy któryś z tych cleanerów podpasuje pod ręczne nakładanie/ciemny kolor/miękki lakier/ wosk MEGUIARS 16 : 1.Prima Amigo 2.Poorboy's Black Hole 3.BLACKFIRE GLOSS ENHANCING POLISH 4.DODO JUICE LIME PRIME z góry dzięki -- 28 kwietnia 2015, 23:10 -- Dorzucę fotkę , może niezbyt wyraźna ale coś można podejrzeć
wojti91zmc Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Black Hole to politura a nie cleaner...
Rekomendowane odpowiedzi