Administrator Evo Opublikowano 20 Marca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 BTW, ta korekcja na zdjęciu, to maszyną czy ręcznie ?
malkolm Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 maszyną, das-6 + czarny ultra finiszowy scholl+ DJ LP
Łukasz Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 przetarcie kropli wody usunęło wypełniacze(o ile takie tam na prawde są!)? ciekawe co @nox na to... A może przetarcie po prostu oczyściło dokładnie same ryski, które jeszcze miały w sobie pozostałości po paście, która lekko mogła maskować rysy ?
malkolm Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 cholera wie, próbowałem też Dc1 od megsa ale z nim coś takiego nie wystąpiło, podobał mi się ten rezultat więc na to dodo nałożyłem wosk, zobaczymy ile potrzyma, efekt jaki dało to dodo był rewelacyjny
Przemek Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Malkolm, pamietaj, iż DJ LP jest lekko ścierny, więc jakąś korekte potrafi też zrobić.
nOx Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Dodo LP bazuje na olejkach i generalnie powinniśmy go dobrze wypracować na lakierze , wiele past bazuje na olejkach i nawet po delikatnym przetarciu rysy i zmatowienia znikają pod płaszczykiem olejków .
malkolm Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 nOx, ale czy te olejki wpływają na żywotność wosku?? czy śmiało można na to nakładać??
nOx Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Można można ale Dodo Juice Lime prime to Cleaner-Glaze czyli cleaner z odżywką ważne ejst aby wypracować ten produkt na lakierze tak aby większość olejków się straciła . Nie którzy preferują jeszcze dodatkowo aby po dokładnym wtarciu produktu odczekać parę minut aby zasechł i wtedy go spolerować .
malkolm Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 wielkie dzięki maćku, auto było kilkakrotnie wycierane po LP więc na pewno dobrze to zrobiliśmy, a produkt wypracowywałem aż robił się właściwie całkowicie przezroczysty.
wiktor77 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Panowie poleruje autko (granatoy melalik) system 3m ( zolty i niebieski korek) następnie zakupilem black hole i wosk nartty blue a nigdzie nie mogę dostać Dodo Juice Lime prime lite . Stad moje pytanie czym mogę go zastąpić albo czy mogę ten krok pominąć ?
malkolm Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 możesz też zaopatrzyć się w DC1 od megsa , chyba najtańszy środek tego typu ale daje radę
Administrator CleanerFreak Opublikowano 8 Maja 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 ...czy mogę ten krok pominąć ? lepiej nie pomijać - lepiej przygotować/wyczyścić wpierw powierzchnię.W przeciwnym razie wosk nie będzie się tak długo trzymał Możesz prawie każdy Cleaner użyć. Tak jak już @Artur i @malkolm napisali, te dobrze się do tego nadają: Weź PB Professional Polish. możesz też zaopatrzyć się w DC1 od megsa , chyba najtańszy środek tego typu ale daje radę
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 8 Maja 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 CleanerFreak, A jak jest z DC 1 i czyszczeniu : szyb, chromu oraz tworzyw ? Chyba nie bardzo się nadaje tak jak DJ lub PB PP ?
Administrator CleanerFreak Opublikowano 8 Maja 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 CleanerFreak, A jak jest z DC 1 i czyszczeniu : szyb, chromu oraz tworzyw ? Chyba nie bardzo się nadaje tak jak DJ lub PB PP ? Do czyszczenia szyb, chromu i tworzyw służą inne produkty.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 8 Maja 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 CleanerFreak, Na początku nie chciało mi się testować PB PP ale po przeczytaniu opisu produktu It is an awesome Paint/Clearcoat cleaner, Metal polish, and super on Glass, Plastic, Headlight Covers, and Plexiglass. i kilku pytaniach na forum o zastosowanie na innych powierzchniach postanowiłem sprawdzić i jestem zachwycony oprócz lakieru który dostał kilku % lepszego połysku to czyściłem: - szyby : zniknęły wszystkie zacieki ewentualne plamy itp nie zauważyłem żadnego efektu zaparowywania nawet w deszczową pogodę - tworzywa zewnętrzne : wyczyściłem przed nałożeniem dresingu bo gdzie miejscami były ślady po twardej wodzie ładnie je ściągnęło i zostawił czysty matowy efekt - chromowane znaczki i obramowanie grila w przedniej masce - także odzyskał ładny połysk, nie zrobiło korekty chromy z jakiś rysek ale chrom zrobił się czysty tak jak lakier. Myślę że cleaner DJ także można do tych rzeczy zastosować
Administrator CleanerFreak Opublikowano 8 Maja 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Nie wykluczone że działa, ja jednak staram się używać odpowiednie produkty do odpowiednich zadań/powierzchni. Wosk również można nakładać na szybę, ale są znacznie lepsze produkty które są szybom dedykowane. Dodatkowo: zawsze istnieje możliwość iż środki chemiczne które są w cleanerach do lakieru oddziaływują negatywnie na inne powierzchnie
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 8 Maja 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 CleanerFreak, Jeżeli cleaner jest dedykowany do lakieru to oczywiście że tylko lakier ale jeżeli producent zaleca do różnych powierzchni to raczej jest do tego przystosowany Pozdr.
wiktor77 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 panowie a jak nakladacie PB Professional Polish maszynowo czy recznie ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 8 Maja 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 wiktor77, Ja nakładałem aplikatorem z mikrofibry ale także próbowałem przyczepiać aplikator z MF do backing plate od maszyny DA i także ładnie wcierało , część ludzi aplikuje padami finishing.
Kita Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Możesz nakładać zarówno ręcznie jak i maszynowo (orbitalna lub rotacyjna). wyprzedzony
wiktor77 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 maszynowo na jakiej gąbce i na jakich prędkościach i jak długo trzeba polerowc ten preparat
KubaCK Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 a co myślicie o zastosowaniu Autoglym SRP zamiast Ultrafiny oraz cleanara np. DJ Lime Prime Lite ?? Pozwoli zaoszczędzić sporo czasu a teoretycznie powinno zdać egzamin ??
julian Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 not good idea. tzn. być może i good idea, ale to zależy co będzie się działo przed tym etapem? jeśli będzie np. extra fine, to spokojnie możesz pominać SRP i od razy DJ LP. ja widzę takie warianty: FC+, Extra Fine, Lime Prime Lite FC+, EF, UF, LPL FC+, EF, SRP FC+, EF, LPL moim zdaniem nie ma sensu używanie równocześnie SRP i LPL. LPL wyciągnie wypełniacze ukryte w SRP, a właściwości ścierne SRP nie są porównywalne z EF czy UF.
Łukasz Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 FC+, EF, UF, LPL Osobiście wybrałbym tą metodę jeżeli miałbym czas, a jeżeli nie to tą: FC+, EF, LPL albo nawet użył LP bez Lite. P.S. Juleczku, 1 i 4 metoda to chyba to samo
Rekomendowane odpowiedzi