Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pajero195, Chodzą słuchy i moje obserwacje również to potwierdzają, że DG musi leżeć na DG, bo inaczej spłynie przy pierwszym deszczu.

Opublikowano
pajero195, Chodzą słuchy i moje obserwacje również to potwierdzają, że DG musi leżeć na DG, bo inaczej spłynie przy pierwszym deszczu.

+1 :good:

DG #111 na srp lezał do pierwszego deszczu.

Opublikowano

Pisałem o tym od dawna i zawsze odradzałem stosowanie pod sealanty DG produktów typu AG SRP, AF Tripple. A jak ktoś stosował, to potem był lament, że sealant krótko trzymał :)

Opublikowano

@SzaKal Dodo Juice Lime Prime będzie dobrym wyborem pod Colli 476s?

W ogóle jak oceniasz ten Wet Mirror? Jeszcze nie otwierałem... bo kompletuję pozostałą chemię. Ewentualnie co byście polecili zamiast Colli pod CG Wet Mirror?

Opublikowano
@SzaKal Dodo Juice Lime Prime będzie dobrym wyborem pod Colli 476s?

W ogóle jak oceniasz ten Wet Mirror? Jeszcze nie otwierałem... bo kompletuję pozostałą chemię. Ewentualnie co byście polecili zamiast Colli pod CG Wet Mirror?

Lime Prime nie będzie taki zły, ale wersja Lite już moim zdaniem nie nadaje się pod 476. Colli lubi czystą powierzchnię i glaze nie jest wskazany. Ze swojej strony polecę Duragloss Pre-Cleaner #652. Sprawdzałem wielokrotnie i bardzo dobrze razem współgrają. To czysty cleaner.

A pod CG Wet Mirror najlepiej coś od Chemical Guys, aby zachować jedną linię.

Opublikowano
W ogóle jak oceniasz ten Wet Mirror?
Daje radę :good: jak nazwa wskazuje robi efekt mokrego lustra (naprawdę) ale rzadko go używam ze względu na słabą trwałość. A pod Coli 476 jak pisał Wax Paradise, najlepiej coś czystego.
Opublikowano

kupiłem cleaner vanilla hand glaze i chciałem się dowiedzieć czy dobrze go aplikuję. Na aplikator z mf taki biały okrągły nakładam trochę produktu i wcieram na lakierze do wypracowania, resztę polerując mf. Jak się ma jeszcze sprawa z maszyną? pad finish a obroty itp?

Opublikowano
Dobrze robisz, co do rotacji to starałbym się nie przekraczać 1200rpm.

podziękował :)

następnym razem puszczę na niebieskim padzie 3m i zobaczę jak będzie. Ogólnie chciałem polecić wszystkim clearkote vanilla hand glaze, jest to mój pierwszy cleaner ale świetnie się auto prezentuje po nim, lakier ma super połysk i jest mega gładki. A aplikator się brudny zrobił czyli czyści chyba dobrze :) mimo wszystko dopiero się uczę ;)

Opublikowano
HDC? tylko 652?

Jako, że HDC ma super właściwości "odżywiające" to będzie słabsza głębia. Spróbuj, może Tobie nie zrobi to różnicy.

Opublikowano
HDC? tylko 652?

Jako, że HDC ma super właściwości "odżywiające" to będzie słabsza głębia. Spróbuj, może Tobie nie zrobi to różnicy.

ostatnio położyłem titanium na esclate i mastera, wygląd bardzo przyzwoity, ciekawe jak będzie z trwałością.

co do hdc to chyba najlepszy cleaner pod woski naturalne , tylko niestety ta upierdliwa aplikacja