yacek _b Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Barista do tego zestawu dokupiłbym Duragloss Bonding Agent #601 , który pozwoli na jak najlepsze związanie się #105 z lakierem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3echo Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 DG#652>>>DG#601>>>DG#105 Taką kolejność bym zastosował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 A ile teoretycznie powinien poleżeć zimą DG #105? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Barista, jeżeli zrobisz wszystko jak trzeba to poleży cała zimę i nawer dłuzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Barista, mnie swego czasu leżał ponad 2 mce, potem sam go zmienilem. musisz tez pamietac, że własciwy podkład pod 105 to jedno,drugie to odpowiednia temperatura w trakcie nakladania-ok 15 C, niższa wpłynie negatywnie na osiągi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Czyli mam położyć Ultimate Polish, na to #601 i następnie #105? Tylko czy to nie bez sensu cleaner na cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Sprostowanie z mojej strony: coś mi się pop... miałem na myśli #111, a nie 105 2 miesiące, o których wspomniałem dotyczyły 111 na 601 - na niegarażowanym aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaypablo Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Pacjent: BMW E46 (titansilber metallic) Co chcę uzyskać: - odświeżyć lakier - mój pierwszy zestaw kosmetyków - wcześniej tylko myjnia ręczna i ich chemia - zabezpieczyć przed zimą - auto stoi pod gołym niebem - aplikować będę również pod gołym niebem Zastanawiam się nad: POORBOY'S WORLD White Diamond Show Glaze 473ml + POORBOY'S WORLD EX-P 473ml lub IPA + Collinite no. 476 Super Doublecoat Co wybrać. Zważywszy na to, że będę musiał to robić ręcznie w temperaturze jaką będzie oferował mi początek października. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 jaypablo, Colli nie jest wybredny jeżeli chodzi o temperaturę aplikacji. W zeszłym roku kładłem go w połowie listopada w temperaturze 7 stopni (dwie warstwy) i przeleżał do marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaypablo Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 jaypablo, Colli nie jest wybredny jeżeli chodzi o temperaturę aplikacji. W zeszłym roku kładłem go w połowie listopada w temperaturze 7 stopni (dwie warstwy) i przeleżał do marca. A co myślisz o położeniu przed nim POORBOY'S WORLD White Diamond Show Glaze 473ml? Chciałbym jednocześnie aby lakier trochę odżył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Jeśli zależy Ci na tym, aby wosk wytrzymał do wiosny, to raczej unikałbym tego typu podkładów. Alternatywnie zamiast Colliego możesz kupić Soft99 Fusso do jasnych lakierów, lub Bilt Hambera Finis Waxa. Oba mają zdolność krycia rys i fajnie dodają shine'u. Trwałość na poziomie (lub nawet większa niż) Colliego. Fusso dodatkowo super przyjemnie się nakłada i poleruje i nieziemsko odprowadza wodę. Sam chce go położyć w tym roku na zimę. Niestety, co do trwałości nie mogę się aktualnie wypowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaypablo Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Jeśli zależy Ci na tym, aby wosk wytrzymał do wiosny, to raczej unikałbym tego typu podkładów. Alternatywnie zamiast Colliego możesz kupić Soft99 Fusso do jasnych lakierów, lub Bilt Hambera Finis Waxa. Oba mają zdolność krycia rys i fajnie dodają shine'u. Trwałość na poziomie (lub nawet większa niż) Colliego. Fusso dodatkowo super przyjemnie się nakłada i poleruje i nieziemsko odprowadza wodę. Sam chce go położyć w tym roku na zimę. Niestety, co do trwałości nie mogę się aktualnie wypowiedzieć. Może i rzeczywiście skłonie się ku IPA + Soft99 Fusso. Będę miał w miarę zabezpieczone auto i dodatkowo zakryje drobne ryski i nada blasku lakierowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Trwałość na poziomie (lub nawet większa niż) Colliego. ktoś to już widział, czy to na razie tylko jedna z legend przekazywanych z ust do ust? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 chudy, mi Finis Wax wytrzymał na luzie od 2 stycznia do września i jeszcze by trochę pociągnął (jedna warstwa; auto garażowane; ok. 8-9 tys. km; cleaner DG #652). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 bardziej miałem na myśli fusso, finis kosztuje więcej, niż zamierzam wydać kiedykolwiek na wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 50 pln plus przesylka to duzo? (za tyle u partnerow forum masz w normalnej cenie, bez znizek - oczywiscie sampler, ale i tak na kilka samochodow wystarczy). Ja akurat mam pacjenta - srebrne Polo 6R, co prawda nie Finis Wax a AutoBalm ale lezy od lipca i ma sie niezle. Bez zadnych qd ani bsd w miedzyczasie, samochod sporo jezdzi i stoi pod chmurka. Oczywiscie myty w tym czasie ilestam razy (nie jestem wlascicielem). Ja na ta zime u siebie klade Fusso - zobaczymy, w koncu producent deklaruje 12 m-cy, wiec niech przelezy przez zime od pazdziernika i bedzie ok. Planuje cleaner Squeaky Clean od Duraglossa. Na innym lezy HiTemp + TW GlossGuard - nalozony we wrzesniu, sprawdzimy jak tutaj pojdzie (samochod garazowany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 colli ma wielką puchę, łatwą aplikację i dużą wytrzymałość. nie widzę powodu przepłacać za inny produkt. interesuje mnie fusso ze względu na lepsze odpychanie brudu - stąd pytanie o wytrzymałość. nie lubię testować produktów, lubię mieć dobrze zabezpieczony samochód i spokojną głowę przy możliwie małym wysiłku i wydatku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 [..] lubię mieć dobrze zabezpieczony samochód i spokojną głowę przy możliwie małym wysiłku i wydatku:) U nas z tego co pamietam Fusso pojawilo sie w polowie zimy, wiec nie wiem czy znajdziesz relacje z potwierdzeniem trwalosci tego Softa, pewnie predzej na DW. Ja zaryzykuje (a pozniej poszukam sobie cieplego garazu zeby zmienic na cos innego jesli z jakichs powodow Fusso nie da rady - chociaz nie wiem dlaczego mialoby nie sobie nie poradzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Na innym lezy HiTemp + TW GlossGuard - nalozony we wrzesniu, sprawdzimy jak tutaj pojdzie (samochod garazowany). Cos mi mówi,że pod koniec kwietnia będziesz na Forum pytał,czym to zdjąć z lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a4370146 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Witam, zastanawiam się nad takim zestawem http://sklep.motogo.pl/pl/p/Collinite-4 ... fibra/1305 nada się na zimę czy jeszcze coś musiał bym dokupić ? Wystarczy wymyć auto szamponem i zastosować coś do lotnej rdzy czy muszę używać jeszcze jakiś środków do mycia by potem położyć ten wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszk Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Glinka i cleaner jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a4370146 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Glinka i cleaner jeszcze. http://sklep.motogo.pl/pl/p/ValetPRO-Ye ... a-100g/616 a cleaner jaki najlepiej dla osoby początkującej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Na innym lezy HiTemp + TW GlossGuard - nalozony we wrzesniu, sprawdzimy jak tutaj pojdzie (samochod garazowany). Cos mi mówi,że pod koniec kwietnia będziesz na Forum pytał,czym to zdjąć z lakieru W zadnym razie -ten samochod ma miec jak najlepsza ochrone na jak najdluzszy czas (z tego co mam w swoim arsenale) - ale zobaczymy czy do kwietnia dociagnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociek25 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 witam chciałbym dobrze zabezpieczyć lakier srebrny przed zimą czy taki zestaw to dobry pomysł : SG iron off SG T&G DG 601 DG Track claw racing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 30 Września 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 bociek25, Na zimę Track Claw'a zmień na #111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi