MatthewG Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Lekkie zabrudzenia: psikam APC i wycieram mikrofibrą (najpierw wilgotną, później suchą) Mocniejsze zabrudzenia: psikam APC, szoruje pędzelkiem i wycieram mikrofibrą (najpierw wilgotną, później suchą) Ja dokładnie tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Co się stanie jak dodam płatki carnauby do CG Butter Wet Wax? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Jak myjecie deskę w środku auta apc? Przed nałożeniem dresingu 1. psikacie nim i wycieracie MF? 2. psikacie na mf/aplikator z mf i wycieracie kokpit? 3. rozrabiacie w misce i moczycie mf i myjecie? . 1 oraz 2 zależy jak, gdzie, itp Ja to robię w ten sposób: Lekkie zabrudzenia: psikam APC i wycieram mikrofibrą (najpierw wilgotną, później suchą) Mocniejsze zabrudzenia: psikam APC, szoruje pędzelkiem i wycieram mikrofibrą (najpierw wilgotną, później suchą) [ Dodano: 27 Październik 2012, 20:45 ] Co się stanie jak dodam płatki carnauby do CG Butter Wet Wax? Sprawdź , ale nie oczekuje ze nagle SV CR z tego będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Października 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Co się stanie jak dodam płatki carnauby do CG Butter Wet Wax? Po co ? Tak czy inaczej nie zrobisz z tego pasty, co najwyżej trochę gęściejszą papke która straci własciwości użytkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 myślałem, że zrobię twardy wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrrcin Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Czy woskiem FINISH KARE 1000P Hi-Temp mogę nawoskować chromowane końcówki wydechu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 ja bym smarował wytrzyma raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Czy woskiem FINISH KARE 1000P Hi-Temp mogę nawoskować chromowane końcówki wydechu? Możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 kamilgt, musiał byś rozgrzać go do 80C aby Ci się te płatki stopiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupszczelisty Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Czy ktos uzywal Zymol Auto Wash Natural Concentrate 48 FL oz (1,42L)? Co jest wart i jak sie sprawuje, opinie sugestie mile widziane. Link http://www.zymol.com/new2012autowash.aspx Przepraszam za brak polskich znakow ale jestem za granica. Pozdrawiam Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Października 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 kupszczelisty, o szamponie bylo juz kilka informacji na forum. Reasumujac: fajny zapach, dobre domywanie, swietny poslizg i "zakup zasadny z ekonomicznego punktu widzenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam. Małe pytanie. U którego z partnerów forum dostanę jednoczeście 1Z EINSZETT Eisteau i koncentrat zimowy Sonax-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Checio Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam. Małe pytanie. U którego z partnerów forum dostanę jednoczeście 1Z EINSZETT Eisteau i koncentrat zimowy Sonax-a A to jakiś problem przejrzeć oferty sklepów ? Szanuj czas innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 przejrzałem ale nie znalazłem dwóch ofert jednocześnie...pytam bo mogłem przeoczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam. Prickbort MAC 124 a Sanesolv Extra-jaka jest różnica między tymi produktami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam Jeżeli używam po całej procedurze mycia pastę menzerna 4000 (albo 3000) (w celach nabłyszczenia i zlikwidowania małych swirlów- średnią gąbką), to przed woskowaniem jeszcze raz muszę myć auto? Czy mogę brać się za cleaner i woskowanie?? Chodzi mi o oszczędność czasu al nie kosztem jakości. Ewentualnie po paście przetrzeć mokrym ręcznikiem i do sucha. Mogę tak zrobić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 28 Października 2012 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 pawelg303, Śmiało bez mycia od razu Cleaner, chyba że zostanie ci pełno pasty w zakamarkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Dzięki CAR CRAZY, chyba że zostanie ci pełno pasty w zakamarkach W tej kwestii jest ok, może lekkie zapylenie ale przelecę wtedy pojazd mokrym ręcznikiem do osuszania i jak ewentualnie pasta gdzieś zajdzie to na mokro indywidualnie. Jeszcze jedno pytanie: Przykład jakiegoś wosku (nie AIO), który mógłbym nałożyć maszynowo (znowu chodzi o czas), ale żeby był równie wytrzymały pod względem użytkowania, podkreślając głębię (np tak jak PB NB, oczywiście w przypadku ciemnych kolorów). Liczy się każde 10 minut :-) Z góry dziękuję. Pozdrawiam Z góryu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam.Prickbort MAC 124 a Sanesolv Extra-jaka jest różnica między tymi produktami? Oba równie skuteczne, śmiało brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salwinek91 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Drodzy forumowicze, poszukuję tematu na forum o lustrzankach. Wiem, że gdzieś był ale nie mogę go znaleźć. Znalazłem temat ,,Jaki aparat do autodetailingu?" ale to nie jest chyba to co kiedyś czytałem, chyba że część postów poleciała do kosza i dlatego Jak coś wiecie o tym temacie to dajcie znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Salwinek91, ten? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=3697 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salwinek91 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Swoop, chyba ten, dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomqq Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam! Mam auto z nie za dobrym stanem blacharki i lakieru. W przyszłym roku będe go robił, ale chciałbym go jakoś zabezpieczyć przed zimą. Czy naniesienie samego wosku da mi jakąś ochrone, czy to po prostu bez odpowiedniego przygotowania nic nie da?? Bo nie chce się brać za polerke bo w niektórych miejscach jest już mało lakieru.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 ziomqq Polerka a zabezpieczenie lakieru to jakby dwie różne sprawy. Odpuść korekte, ale przygotuwując auto pod wosk nie zapomnij o dekontaminacji, glince, cleanerze a dopiero później wosk - na sam koniec. Czytaj forum, dużo czytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomqq Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Typowego cleanera nie mam. Mogę zrobić tak: mycie auta, glinkowanie, ipa, wosk i meguiars quik detailer?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi