mutra Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Szakal:chodzi Ci o dejonizator do wody? Przedewszystkim musisz wiedzieć ile wody Ci schodzi dziennie/tygodniowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 mutra, Dokładnie to chodzi mi o odwróconą osmoroze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Z RO daj sobie spokój bo to Ci zrujnuje kieszeń. RO zużywa sporo wody i ma słabą wydajność. A do myjni nie trzeba idealnie czystej wody, tylko wody miekkiej. I to nawet nie zupełnie miękkiej tylko bez soli wapnia i magnezu. Masz jakiś konkretny problem z wodą (zacieki, plamy)? Do czego potrzebujesz tej wody? Do wszystkich procesów czy tylko do finalnego płukania? Opcji jest kilka: Dejonizator, żywice jonowymienne, polifosforany. A wszystko tak naprawde sprowadza się do tego ile tej wody zużywasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 mutra, Powiedzmy że około 15-20 m3 wody miesięcznie, a chodzi mi o to żeby jak wysuszę samochód to gdy jeszcze coś wyleci z uszczelek to żeby nie było śladów ... masz może jakieś linki do takich dejonizatorów które się sprawdzą na myjni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac56 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Panowie-pomóżcie! Dziś zrobiłem pełną korektę lakieru:mycie, glinka,polerka,cleaner (Dodo Juice Prime) i na to chciałem dać FK Hi Temp (próbka). Położyłem, po kilku minutach starłem (jak podeschło). I tu pytanie:jak rozumieć określenie CURE TIME-czy to znaczy, że ze spolerowaniem nałożonego sealanta musze czekać do jutra, czy zrobiłem dobrze, ale pełną trwałośc FK uzyskuje po 24h? [ Dodano: 20 Marzec 2011, 14:44 ] Drugie krótkie pytanie: polerka -rotacja Silverline skacze podczas polerowanie-trudno uzyskać piękne, wypracowane smugi jak na filmach instruktażowych. Za mało pasty, za slabo trzymam, złe nachylanie do powierzchni? Chwała Bogu-lakier wytrzymał, SSR1 za wiele nie pomógł ale też nie narobiłem szkód. Pozytyw-lakier pięknie piszczał po potarciu palcem i mogłem od razu nakładać FK bez cleanera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 jac56, Producent zaleca odczekanie 24 i więcej godzin PRZED położeniem drugiej warstwy, specjaliści z portalu autopia mówią o przedziale 12-24h do pełnej gotowości przed położeniem drugiej warstwy. Oczywiście pierwszą warstwę możesz spolerować już po kilku/kilkunastu minutach, ten "długi" cure time odnosi się do warstwowania wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 jac56 jakiego masz backing plate? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac56 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Rinse&Shine-DZIĘKI-czyli robiłem dobrze! Backing Plate mam za 10zł z Leroya -czy to może być przyczyna podskakiwania polerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 to jest na 99% przyczyna, miałem tak samo. wszystko jest opisane w innym temacie. kup lepszego bp i maszyna będzie chodziła miodzio. druga sprawa to przyczepić równo pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Szakal: tutaj masz przykładowy zmiękczacz do 4tys litrów http://sklep.aqua-woda.pl/zmiekczacz-wo ... -p-67.html Musiałbyś się "wgryźć" w temat bo IMO nie ma sensu zmiękczać wody używanej do pre-washu. IMO przede wszystkim powinieneś sobie przekalkulować czy: 1. nie taniej byłoby używać nabłyszczacza takiego jak na myjniach 2. Zastosowanie polifosforanu nie byłoby tańsze i prostsze - możesz kupić na próbę wkład do przyłącza pralki i sprawdzić czy rozwiązuje Twoje problemy jeżeli z kalkulacji wyszłoby że opłaca Ci się zapłacić te 3-5 tys za zmiękczacz to musisz zwrócić uwagę na to żeby miał wystarczającą dla Ciebie wydajność dobową i chwilową (l/min). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac56 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 W życiu bym nie przypuszczał..... To BP jest leciutkie i wyważone a amortyzacja powinna być na padzie (Lake Country biała) Prawdę powiedziawszy chciałem wymienić znów na DA.... Pewnie jednak masz rację-dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 uwierz mi, że mam mój też wygląda ładnie i prosto ale pracuje już zupełnie inaczej. też miałem chwilę zwątpienia i myśl o przerzutce na DA ale po zakupie flexipads nie ma takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam Panowie , Mam kilka pytań : Ile korków Duragloss Car Wash Concentrate #901 powino sie dawać na ok 5-7 wody (wiekszego wiaderka na razie nie mam ;/ ) Kiedy najlepiej dawać ten szampon jak woda leci z kranu czy jak już jest wiaderko pełne ??? Jak prać mikrofibry oraz rekawice RACEGLAZE MERINO WASH MIT ( przepłukanie wodą z mydłem albo z płynem starczy czy wyprać z proszkiem ??? Czy ręcznik jan niezbędny do podłóg farbuje ( jak tak to jak go prać oddzielnie czy z innymi mikrofibami w 30 stopniach np ??? Dzięki z góry za odp Pozdrooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 20 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 901 na taką ilość wody ja daję 25ml do pustego wiadra i dopiero leję wodę.Woda lejąc się ładnie rozpuszcza szampon z wiadra i z kieliszka (np.takiego do leków z podziałką) którym dozuję szampon [ Dodano: 20 Marzec 2011, 17:54 ] MF podobno można prać w 90 stopniach ale ja nie próbowałem. Swoje piorę w 60 stopniach jak się uzbiera pełen tzw wsad do pralki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Panowie i Panie w jakiej temperaturze można glinkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 20 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Im cieplej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Im cieplej tym lepiej Ja rozumiem tylko takie bezpieczne minimum to np. 15 stopni tak jak dla wosku czy cieplej jeszcze musi być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 20 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Po pierwsze zależy jaką masz glinkę czy twardą czy miękką , po drugie jeżeli jest hłodno to możesz ją moczyć w ciepłej wodzie wtedy staje się miękka po trzecie nie ma jakiejś granicznej temperatury a po czwarte im cieplej tym lapiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Tak, wiem o tych uwarunkowaniach ale myślałem np. że poniżej +14 już nie bardzo to wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Byle by "poślizgator" do glinki nie zamarzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Marco, mówisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 podrzuci ktoś plik z konturami auta żebym mógł zapisać wartości? wiem, że było ale nie mogę znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 http://img213.imageshack.us/img213/3699/carplan9br.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Evo dzięki i gratuluję nowej rangi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Powiedzcie mi czy foliowe naklejki pod antenę CB szkodzą? Tzn. matowienie odparzanie się lakieru itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi