wobbjack Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Adbl apc pro śmiało bierz, tylko uważaj na stężenie żeby nie było za mocne do wnętrza. Do czyszczenia skóry są dedykowane środki. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 [ref]wobbjack[/ref], APC też można spokojnie do skór, tylko mocno rozcieńczone
wobbjack Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 [ref]wobbjack[/ref], APC też można spokojnie do skór, tylko mocno rozcieńczone No tak ale po co jak można powiększać kolekcje Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Pusiak Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 Witam, jest to moja pierwsza zabawa z APC. Posiadam zwykłego ADBL i chciałem nim poczyścić komorę silnika. Psikam np na kielichy amortyzatorów, potem rozpracowuję pędzlem, a efekt jest beznadziejny- tzn jest biały matowy nalot. Robię coś źle (słabe stężenie? 1:50 - 60), czy to po prostu trzeba później jakimś qd przejechać? Pozdrawiam
Gesiu_15 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 [ref=#ff3366]Pusiak[/ref], stężenie zacznij od 1:4 bo z tego co piszesz to słabe stężenie Poczytaj forum i będziesz wszystko wiedział .
Fredi88 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 701499 Psikam np na kielichy amortyzatorów, potem rozpracowuję pędzlem, a efekt jest beznadziejny- tzn jest biały matowy nalot. Robię coś źle No ale wypłukujesz to wszystko potem wodą tak? Czy zostawiasz do wyschnięcia ?
MyszuFF Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 Ja mam APC z ShinyGarage... jest to moje pierwsze APC i sam nie jestem tez jakims profi detailerem ale moje amatorsko-zaawansowane potrzeby ogarnia w 100% i do tego bardzo ladnie pachnie uprzyjemniajac prace.... najlepiej sprawdzil sie na jasnych plastikach w lexusie (doly drzwi) okopane od butow po poprzednim wlascicielu... nic innego co mam niechcialo tego zmyc.
Urlak Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 też zamówiłem z ADBL( myślałem nad PRO ale zwykły brałem - nie wiem czy dobrze zrobiłem czy pro się nadaje do czegoś prócz silnika) , wcześniej miałem Z SG i też było bardzo przyjemne w pracy i zapach mega.. Pytanie z tych cukiereczków Jak rozrobić APC od ADBL najlepiej przypuśćmy: 1. Do komory Silnika (plastiki itd) 2. Boczki i deska wszystkie przyciski w aucie + pedały i nakładki jakieś tam inne plastikowe 3. Do czego jeszcze mogę użyć? Wiem że to do wszystkiego ale tak na chłopski rozum xD bo prócz komory silnika i całego środka chyba tyle?
zdrowy_zab Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Do komory: około 1:5 Do środka - ja stosuję 1:10 Możesz użyć też do czyszczenia podsufitki, zewnętrznych plastików...
bolek89 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Szybkie pytanie ADBL APC czy NIELSEN CYCLONE APC ? Jako dressing chce położyć NIELSEN FINESSE. Może ktoś miał styczność z tymi produktami i może je porównać?
Arkeolowy Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]bolek89[/ref], excede
Gesiu_15 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]bolek89[/ref], Excede polecam
strumen Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witam, czy ktoś z was używał na plastikach w Citroenie C5 z 2010 roku green stara od kocha? Deska jest taka jakby miekka gabka czy coś takiego w kolorze czarnym albo moze nawet bardzo ciemno siwym, planuje dać na początek 1:20 albo nawet wiecej do środka a na wneki 1:10 albo moze mniej nawet. Bede rozrabiał z woda demi. Pozdrawiam
Ipkol Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witam, czy ktoś z was używał na plastikach w Citroenie C5 z 2010 roku green stara od kocha? Deska jest taka jakby miekka gabka czy coś takiego w kolorze czarnym albo moze nawet bardzo ciemno siwym, planuje dać na początek 1:20 albo nawet wiecej do środka a na wneki 1:10 albo moze mniej nawet. Bede rozrabiał z woda demi. Pozdrawiam Może nie na C5 ale stosowałem Koch Green Stara na miękkich plastikach xc60. Jeśli masz jakieś obawy to polecam również FUNKY WITCH YELLOW BROOM - fajny, delikatny, a przy tym skuteczny. Dedykowany do wnętrz. Mimo, że GS pachnie mi całkiem przyjemnie to nawet do pięt nie dorasta cytrynowemu aromatowi Yellow Broom. A jeśli już łączysz czyszczenie cytrynowym YB z jabłuszkowym dressingiem od SG to praca się robi naprawdę mega przyjemna !
srebrzak Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jakim stezeniem mozna smialo jechac plastiki wewnatrz auta( bmw e83) wlasnie tym green starem?
Ipkol Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Generalnie 1:15 do 1:20. Ale miałem jakiś czas temu rozrobione na zewnątrz 1:10 i użyłem go we wnętrzu i nic się nie stało.
Dystrybutor Detailer's Magic Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jeżeli chcesz delikatne APC do wnętrza z świetnym i nie męczącym zapachem , polecam zainteresować się naszym APC Magic.
strumen Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Witam, czy ktoś z was używał na plastikach w Citroenie C5 z 2010 roku green stara od kocha? Deska jest taka jakby miekka gabka czy coś takiego w kolorze czarnym albo moze nawet bardzo ciemno siwym, planuje dać na początek 1:20 albo nawet wiecej do środka a na wneki 1:10 albo moze mniej nawet. Bede rozrabiał z woda demi. Pozdrawiam Może nie na C5 ale stosowałem Koch Green Stara na miękkich plastikach xc60. Jeśli masz jakieś obawy to polecam również FUNKY WITCH YELLOW BROOM - fajny, delikatny, a przy tym skuteczny. Dedykowany do wnętrz. Mimo, że GS pachnie mi całkiem przyjemnie to nawet do pięt nie dorasta cytrynowemu aromatowi Yellow Broom. A jeśli już łączysz czyszczenie cytrynowym YB z jabłuszkowym dressingiem od SG to praca się robi naprawdę mega przyjemna ! Dzieki bardzo za odpowiedz zobacze na razie tego kocha a pozniej moze cos dedykowanego do wnetrza. Na poczatek dam jednak moze 1:25 dla spokoju a zawsze mozna zwiekszyc a na to poloze nielsena finesse i zobaczymy co z tego bedzie pozdrawiam Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Fitte Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]strumen[/ref], z tego co pamietam, miałem niezły strach z tą deską. Część deski po kontakcie z wodą/apc zmienia kolor na 'niebieski' i czasem potrzeba nawet godziny az całkowicie odparuje i przywróci swój pierwotny kolor także się nie wystrasz
strumen Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]strumen[/ref], z tego co pamietam, miałem niezły strach z tą deską. Część deski po kontakcie z wodą/apc zmienia kolor na 'niebieski' i czasem potrzeba nawet godziny az całkowicie odparuje i przywróci swój pierwotny kolor także się nie wystrasz Najpierw zobacze gdzies w niewidocznym miejscu zeby jaj nie bylo Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
strumen Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witajcie, mam pytanie najprawdopodobniej głupie a mianowicie rozrobiłem dzisiaj kocha w stezeniu 1:25 i wydaje mi się ze chyba jest za słaby bo na mf nie bylo żadnego brudu i do tego słabo się pienił. Spsikałem, wypracowałem pędzelkiem i starłem mf i pozniej druga do sucha i zabardzo nie było różnicy. Jakim sposobem mogę dopasować sobie odpowiednie stęzenie? Po czym będzie widać że jest odpowiednie?
Kryman Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Jeżeli piszesz o Green Starze to masz jak byk, że: Zastosowanie :W zależności od zanieczyszczenia: Zewnętrzne części pojazdu i czyszczenie silnika: 1:5 do 1:30. Wnętrze pojazdu, tekstylia: 1:10 do 1:20. Więc próbuj, jeśli do wnętrza, to zrób sobie 1:15 i zobacz jakie będą efekty, jak niewystarczające to odpowiednio zmniejszaj, aż do uzyskania pożądanych rezultatów. Po czym widać, że jest odpowiednie? Po tym, że powierzchnia jest czysta
Moderator BiałyGTi Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witajcie, mam pytanie najprawdopodobniej głupie a mianowicie rozrobiłem dzisiaj kocha w stezeniu 1:25 i wydaje mi się ze chyba jest za słaby bo na mf nie bylo żadnego brudu i do tego słabo się pienił. Spsikałem, wypracowałem pędzelkiem i starłem mf i pozniej druga do sucha i zabardzo nie było różnicy. Jakim sposobem mogę dopasować sobie odpowiednie stęzenie? Po czym będzie widać że jest odpowiednie? zwieksz stężenie dolewajac koncentratu . Zobacz 1:20 czy podoła
strumen Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Okej, dzięki za odpowiedz ;p Cos bede jutro kombinował. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi