kubik Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 mam pytanie,nie mam maszyny do polerowania ale w pon oddaje samochod do malowania maski i zderzaka i koles robi tez polerke tylko mowi ze farecla a chcialbym mu uc podrzucic i zeby zrobił uc? to dobry pomysl? i poznije bym przyjechal polozyl cleaner sam i wosk,co sadzicie o tym? Zawsze to mniejsze spustoszenie,ew.lepsze wyprowadzenie spustoszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalll Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 tzn co miales na mysli? koledze robil polerke(farecla) i fajnie to wygladalo lecz ja chce UC(lepszy) + cleanerem pozniej i wosk,zda egzamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 tzn co miales na mysli? koledze robil polerke(farecla) i fajnie to wygladalo lecz ja chce UC(lepszy) + cleanerem pozniej i wosk,zda egzamin? Nie ma pojęcia lepsza pasta. Farecla jest gruboziarnista i robi spustoszenie,które trzeba wyprowadzić,no i trochę syf wkoło UC jest ok,ale nie jest tak mocną pastą,więc jak farecla,dlatego może strzelić 2 etapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalll Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 ok a jezeli chodzi o reczne polerowanie to moze byc UC+aplikator tricolor pozniej cleaner: SONUS PAINTWORK CLEANSER + wosk FK 1000 ,na moja srebrna audi a3 starsza buda,bedzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 no ba, fk na takich jasnych jest mega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalll Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 a jednak sam cleaner idzie pozniej na to wosk o ktorym mowa;) a3 ma gruby lakier i do polerki recznej jest czasochlonny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Co po UC zrobić przed nałożeniem wosku colli476? Czy nic nie trzeba czy cleanerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafarszczak Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Panowie Passat b5Fl 2001 rok kolor czarny, powie mi ktos czy jest sens traktowac to recznie UC ? jaka ma twardość lakieru passat ogólnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piti_1979 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Z tego co tu piszą to lakier należy do twardych. Przy ręcznej robocie krzywdy mu nie zrobisz. A czy jest sens? UC ładnie usunie oksydacje z lakieru, odświeży go. Nie wiem w jakim stanie masz lakier, ale jeżeli jest zapuszczony, to będzie widać różnice, więc jest sens. Jak masz UC na stanie, to nie zaszkodzi zrobić próbę np na zderzaku z tyłu. A jak nie masz i zastanawiasz się czy warto kupić to pooglądaj relacje w dziale PSB i wnioski wyciągnij sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Lepszy do pracy ręcznej jest Megs 101.Sprawdzono. Lepiej tnie od UC i od 105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzyy Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 rustin, zdecydowanie przydałoby się to przelecieć cleanerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafarszczak Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Lepszy do pracy ręcznej jest Megs 101.Sprawdzono. Lepiej tnie od UC i od 105 moge prosić pełną nazwe tego megsa 101 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Meguiars M101 Foam Cut Compound Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Cięcie pod łapą Panowie i tak się skończy na zakupie maszyny,nie ma co się męczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Najprawdziwsza z prawd, od kiedy mam DA nie mogę uwierzyć, że kiedys robiłem to ręcznie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafarszczak Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 sami wiecie ze reczna praca przy aucie i na koncu efekt jaki by nie był i tak jest super zadowalający... i satysfakcjonujacy. Koniec konców Meguiars UC jest słabszy, mniejj agresywny od Foam cut Compound ? i da mi lepszy efekt przy polerowaniu recznym na lakierze od passata b5 ? Rysy pokazane na tych fotkach zdołam usunąć poprzez polerowanie reczne? kondycja lakieru myśle ze nie jest najgorsza co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mongolski Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 mnie tez czeka delikatna poprawa kondycji lakieru przed black hole i Coli 476 - chce to zrobic wyłacznie recznie, na poczatek glinka -tylko co do lakieru zeby nie narobic szkod, holi oraz swirli.. zastanawiałem sie nad Megsem UC i poorboy's ssr2.. kolor to Ming blue pearl effect -LZ5L -audi a6 c5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 2 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Glinka -tylko co co lakieru zeby nie narobic szkod holi oraz swirli.. Nie wiem jaki lakier, ale jesli tak miekki jak czarny, to jest duza szansa, ze nawet dosc miekka glinka narobisz balaganu Daruj sobie UC i SSR2 i lec po prostu BH i woska oraz zbieraj na maszyne i rob korekte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mongolski Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 jest to taki granat, w sloncu wchodzi we fiolet ;] ming blue pearl effect -lz5l -audi a6 c5 chciałbym poprostu zebrac utleniona warstwe lakieru, lekko nablyszczyc powierzchnie i usunac mikro ryski -mysle ze powinienem uzyc jakiegos srodka lekkosciernego przed BH i Coli.. dla przykladu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Czytam i czytam i czytam temat ponieważ drażnią mnie już lekkie swirle powstale po moim nieumyślnym myciu szczotką Posiadam Ibiza 6L kolor szary/grafitowy nie posiadam maszyny do polerki mechanicznej, ale myślę, że z czasem i do tego dojdzie ze przez moje dobre oko będzie wykonana dobra polerka tymczasem musze zrobić to ręzcznie i tutaj mam pytanie badz ocenienie moich planów Umyte wyglingowane auto po tym "polerka" UC na średnim bądz twardym padzie po tym zabiegu cleaner i jakiś wosk Myślicie, że da to w miare zadowalający efekt? No i czy UC wkońcu maskuje czy też coś tam poleruje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 UC poleruje i maskuje. Wszystko zależy ile włożysz w to pracy. Kolejność jaką podałeś wyżej jest dobra. PS nie myj auta szczotką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InspektorKot Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Różnica będzie na pewno widoczna, a jak bardzo to zależy od tego jak się przyłożysz. W dziale Pokaż swój blask jest kilka relacji z ręcznej korekty np. Punto lub Lexus ( znalezione na szybko ), więc możesz się przyjrzeć. Prawdopodobnie lakier w Seacie należy do twardych jak w VW, więc praca może być ciężka Sam będę wiosną ręcznie walczył z lakierem za pomocą UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mongolski Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 po recznym "przejechaniu" UC efekt jest, ale zapewne maszyna zrobilaby to lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruczyk Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Panowie mam w swoim zestawie UC i Scratch X 2.0 i mam wrażenie ze SX zostawia większe rysy niż UC a miedzy palcami wydaje się łagodniejszy. jak to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Jakiego pada użyć na polerce orbitalnej do UC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi