siwyjac Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Nie raz robiłem korektę pod chmurką. Jak ma się głowę na karku i troszkę cierpliwości to wszystko musi się udać. No, chyba, że podwórko to prawie piaskownica albo wieje halny... w zeszłym roku robiłem swoją pierwszą w życiu korektę i w dodatku pod chmurką i nie było najmniejszego problemu. zresztą z tego co pamiętam to Justyna też robiłe korektę (polonez, toledo) pod chmurką.
kiaad Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 może ilość nałożonej pasty na klapę bagażnika ?? to chyba było jeszcze zanim zaprosili "ekipę" od detalingu z poprzednich sezonów ? nie ma się co dziwić każdy generalnie uważa, że na bogato to podstawa ;-) zamiast marnować czas na dwie delikatne warstwy raz, a konkretnie.
kamil_rosen Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Pasty co nie miara i kantem pada jechał dość konkretnie Faktycznie, przypominam sobie ale to początki były, później pewnie była fala oburzenia i teraz robią inaczej. I ten lakiernik już trochę lepiej ogarnia "polerkę" a w którymś odcinku chyba z Alfą walnęli konkretny detailing z powłoką kwarcową chyba za 2 koła więc można
bgs Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 w którymś odcinku chyba z Alfą walnęli konkretny detailing z powłoką kwarcową chyba za 2 koła więc można Tak, odcinek ze Spider’em Alfy
czarekcw Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2014 Moim zdaniem PH nie jest wyznacznikiem szamponu. Mylem wieloma szamponami zroznym PH i nigdy nie mialem problemu ze 'zjadaniem' wosku. Odpisałem, że lepiej dla wosku, aby tym czym myjemy miało obojętne ph. A ten na to: Skoro to jest hobby to nie widze przeciwskazan mycia samochodu np. dimmerem i woskowania co 2 tygodnie Czasami wlewam 100 ml na litr wody trucka i nie zauwazylem roznicy w 'slabosci' wosku.
Griffe Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2014 Stevie Wonder tez by roznicy nie widzial
Barista Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Skróciłem troszkę :-) Myjnia, z której korzystam to myjnia samoobsługowa, taka ciśnieniowa myjka, czyli automat do wrzucania monet z silnym strumieniem wody na końcu kija. Dokładniej to myjnia na Zaciszu: Samoobsługowa myjnia na Zaciszu. Bardzo to wygodne, bo samemu decyduje się o tym jak umyje się własny samochód. Do wyboru mamy kilka programów mycia: Programy mycia Pierwszy to po prostu woda pod ciśnieniem. Drugi to woda ze środkiem czyszczącym, trzeci to ochrona lakieru i czwarty to nabłyszczanie. Kilka razy korzystałem z takiego mycia postępując zgodnie z kolejnością cyferek. Czasem omijałem nabłyszczanie, jak zabrakło pieniędzy. Cały samochód myłem za około 20 zł. Bardzo dokładnie. Kiedyś miałem mniej pieniędzy i umyłem za 10 zł przyspieszając ruchy Dziś postanowiłem umyć samochód za 3 zł. Wcale nie zamierzałem szybciej się uwijać tylko wyciągnąłem wnioski z eksperymentu. Myjka ciśnieniowa działa na zasadzie usuwania zanieczyszczeń z powierzchni lakieru wodą pod dużym ciśnieniem. Doszedłem do wniosku, że w takim wypadku kompletnie nie ma znaczenia, czy ta woda zawiera w sobie jakieś dodatkowe substancje, bo głównym powodem usunięcia zanieczyszczeń jest ciśnienie wody. To tyle teoria. W praktyce okazało się, że jednak pewne znaczenie ma zmiękczenie wodą z płynem myjącym brudu na lakierze. Umyłem samochód bardzo dokładnie samym nabłyszczaczem. Po wyschnięciu znalazłem kilka zacieków, ale takie zacieki znajdowałem również po myciu wszystkimi programami. Następnym razem nauczony doświadczeniem wrzucę 1 zł i obleję cały samochód płynem myjącym. Po kilku minutach z pewnością rozmiękczy brud i będzie można dorzucić 2 zł, żeby spłukać nabłyszczaczem pianę. Razem 3 zł. Proste? Zobaczymy jak sprawdzi się w praktyce.
booohal Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ale cebulak to musiał napisać Arith, to raczej cytat.
Artih Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Nie skumałem zatem ... żadnego " " nie widziałem więc
kamil_rosen Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ale sama nazwa wskazuje, że to "Cytat z forum Volkswagena" Więc cytat. Zresztą Jak by sam to napisał na takim forum to by chyba zrobił z siebie kompletnego ignoranta tak w ogóle to gość ma dobrą teorię tylko na "papier" internetowy nie potrafi tego przenieść Chodziło mu o to, że pierwsze opianuje auto odczeka aż mu zmiękczy brud i wtedy dopiero opłuka Czyli chce działać zgodnie ze sztuką, ale sam o tym nawet nie wie Ale doszedł do tego na podstawie obserwacji
kamilgt Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 No właśnie, sposób dobry, więc o co chodzi ? ja za dwójaka bym nie opłukał fury dokładnie, ale sam pomysł dobry
booohal Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 ja za dwójaka bym nie opłukał fury dokładnie No właśnie. A dla niego jest to samo co kiedyś za 20zł...
Barista Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Faktycznie, znaczki "..." mi gdzieś umknęły, dobrze że niektórzy rozkminili to właściwie. Ja myję własnymi zabawkami na dwa wiadra na bezdotyku blisko domu :-).
Aivars Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Kolejny temat pojdzie do ignorowanych na tym forum
Artih Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Urażony nazwą tematu ? Jak dla mnie możesz ignorować całe forum.
Aivars Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Urażony nazwą tematu ? Nazwa tematu? W ogole, bardziej glupotami tutaj wypisywanymi. Jak dla mnie możesz ignorować całe forum. A jak dla mnie mozesz pisac co Ci sie podoba a ja moge miec to w najglebszym powazaniu, prawda?
g.pajak Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Artih napisał/a: Urażony nazwą tematu ? Nazwa tematu? W ogole, bardziej glupotami tutaj wypisywanymi. Przeciez te "mądrości" wypisywane są na innych forach, również VW, a tutaj są tylko "cytowane" a nie tworzone
Aivars Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Artih napisał/a: Urażony nazwą tematu ? Nazwa tematu? W ogole, bardziej glupotami tutaj wypisywanymi. Przeciez te "mądrości" wypisywane są na innych forach, również VW, a tutaj są tylko "cytowane" a nie tworzone Ja wiem, ale chodzi wlasnie o to, jakie cytaty sa tu wrzucane. Tak szczerze Ci powiem, ze nie chce mi sie w sumie tlumaczyc. Jak dla mnie EOT i peace
Altay Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 z pewnego forum bmw, podobno dobrze ''przepastowany''
manio49 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Pasta tempo na zmywaku Albo cif
Artih Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Farecla G3 we "wprawnych" rękach też takie ała robi
diablo228 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Odp: Mycie mojego BMW 1. Spłukujesz auto wodą o niskim ciśnieniu aby pozbyć się piachu z lakieru. 2. Myjesz auto sposobem na dwa wiadra. 3. Wyciersz krople wody z karoserii miękkim ręcznikiem z mikrofibry czy jak to się tam nazywa. 4. Nakładasz na każdy element karoserii wosk i po wyschnięciu polerujesz go. Mój sposób to polerowanie watą, nie pozostawia żadnych rys. Po tym zabiegu auto błyszczy się jak psu jaja. 4 punkt czyli woskowanie możesz robić raz na miesiąc. Wysłane z mojego GT-I9070 prosta porada na temat pielęgnacji Bmw, pobrane z forum Bmw
Rekomendowane odpowiedzi