mar3 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 może dla lepszego czyszczenia użyć mniejszego stężenia np 1:8 albo 1:7 no takie stężenie mniej więcej zrobiłem opędzlowałem szyby w samochodzie - ładnie wyszło mycie tym środkiem przypomina mi prace QD na lakierze tzn. szybko odparowuje, nie zostawia smug
przemek882 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 przednią szybę z zewnątrz wyczyściłem CHEMICAL GUYS WINDOW CLEAN i zaczęły dziwnie skakać wycieraczki spotkaliście się z czymś takim?
bolz Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Megs contentrate traktuję również jak QD czy LSP do szyb czyli jeśli są zakurzone, srak naptaka itp. Do czyszczenia zaświnionych szyb używam Tenzi Glass. Świetnie doczyszcza jednak zostawia smugi i trzeba się napracować żeby był efekt. Dlatego najpierw "na sztukę" tenzi a później dla efektu megs 1:10 i szyby jak nowe a wkład pracy minimalny
Moderator psemo Opublikowano 30 Marca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 przemek882, Używam od roku i nigdy z czymś takim się nie spotkałem
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 przemek882, Używam od roku i nigdy z czymś takim się nie spotkałem U mnie też nic takiego nie występuje.
bartekmlawa Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 przemek882, Używam od roku i nigdy z czymś takim się nie spotkałem U mnie też nic takiego nie występuje. Potwierdzam. Bez względu na to, czy rozcieńczany, czy też nie, nic takiego nie miało miejsca.
przemek882 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 dziękuje za odpowiedzi kupiłem nowe wycieraczki i problem zniknął
mar3 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Wczoraj i dzisiaj było konkretne mycie dwóch samochodów, jeden nie miał mytych szyb od ho ho może być i rok gruba warstwa kurzu i innego syfu ... muszę powiedzieć, że Meguiars Glass Cleaner daje rade, rewelacja wystarczą dwie ściereczki, jedną na mokro z płynem a drugą polerowanie, idzie szybko a efekt powala - zero smug chociaż do przedniej warto mieć coś mocniejszego jak jest uwalona od robali
ziomek4007 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ja zakupiłem ostatnio Jana Niezbędnego i jestem naprawdę zadowolony...zero smug i mazów...najpierw MF z Meguiars Glass Cleaner, a później polerowanie Jankiem
JarekZKA Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgadza się co do Janka i Meg Glass Cleaner co prawda w moim przypadku NXT ale jest super, natomiast dziś pokuśiłem się o AG Car Glass Polish i mimo wielu pozytywnych opinii na forum ja mam negatywną. Czyści dość dobrze ale pierwszy raz usłyszałem dziś wycieraczki, no i niby ma nie być smug a jednak są. Zrobię jeszcze jedno podejście i jak nie wyjdzie to zostanę przy Meg, na tylną i boczne szyby dodatkowo rain-x bo to super sprawa
miHoo79 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Mleczko AG jak dla mnie pozycja obowiązkowa na regale. Wcieram aplikatorem gąbkowym i zostawiam do wyschnięcia. Środek szyb czyszczę w poprzek, zewnątrz pionowo. Przy wycieraniu nie ma problemu, z której strony jest niedotarte. Do wycierania szyb polecam jednak gładką szmatkę z mikrowłókien a nie janka, który potrafi na szybach zostawiać mikrowłókna.
przemas22 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Janek z jednej strony ma krótsze z drugiej dłuzsze włosie. Szyby jade krótszym nigdy mi nic nie gubił. Mozliwe ,że nowy przed praniem ma ten problem
miHoo79 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Janek z jednej strony ma krótsze z drugiej dłuzsze włosie. Szyby jade krótszym nigdy mi nic nie gubił. Mozliwe ,że nowy przed praniem ma ten problem U mnie zaczęły gubić wyprane kilkukrotnie
ziomek4007 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ja mam Janka do okien zielonego...a dokładniej coś takiego: Jedyne co mnie trochę denerwuje to do przejechaniu wycieraczkami (po umyciu Meguiars Glass Cleaner Concentrate ) przez chwilę na szybie pozostaje taka jakby smuga, która znika po 1- 2sek w trakcie jazdy. Zauważyłem to dzisiaj, a wczoraj pierwszy raz myłem tym płynem szyby (wcześniej cliny itp. i problemu nie było)
pro rider Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Dzisiaj przetestowałem Fluffy Dryer i jestem zadowolony naprawdę ładnie chłonie wodę
Shmatan Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Mleczko AG jak dla mnie pozycja obowiązkowa na regale. Dostałem ostatnio próbkę nowego produktu temachem (jeszcze nie wprowadzony do sprzedaży) - nazwą nazwiązuje do AG (glass polish), ale ma kosztować ok 10zł w 250ml opakowaniu (ok 16zł za 500ml) i jedyna różnica którą zauważyłem to zapach (mniej przyjemny) i fakt że w przeciwieństwie do AG się wogóle nie pyli ;] Podobnie jak autoglym jest cholernie wydajne - wszystkie okna w domu umyłem zużywając ok 50ml
AUDI-A8 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ja mam Janka do okien zielonego...a dokładniej coś takiego:Obrazek Jedyne co mnie trochę denerwuje to do przejechaniu wycieraczkami (po umyciu Meguiars Glass Cleaner Concentrate ) przez chwilę na szybie pozostaje taka jakby smuga, która znika po 1- 2sek w trakcie jazdy. Zauważyłem to dzisiaj, a wczoraj pierwszy raz myłem tym płynem szyby (wcześniej cliny itp. i problemu nie było) Też mam taką ściereczkę do szybek . wszystko ok;) A mam pytanie jak ją pierzesz ?
ziomek4007 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A mam pytanie jak ją pierzesz ? ciepła woda i mydło
wojtoo Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 ja uzywam microfibry firmy ACT. myje sie tylko wodą(ewentualnie wczesniej preparat pozniej woda) zadnych smug nie mam
przemas22 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Jako środek moge polecic Shiny Garage Glass Cleaner. Dostałem go w gratisie przy zamówieniu. I jest naprawde dobry, łatwo radzi sobie nawet z silniejszym brudem, wydajność też wysoka
TADEK14 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Ja używam Monster Shine Glass Touch By Evolon wraz z Meguiar's Glass Cleaner Concentrate i jestem mega zadowolony łatwo usuwa bród i nie zostawia smug
MatthewG Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 SURF CITY GARAGE Clearly Better Glass Cleaner, polecam
fosek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Mam nowe auto i chciałem w nim wyczyścić szyby. Zrobiłem tak. wymyłem auto szmponem od Megsa z woskiem i nie wytarłem do sucha. Dopiero po jakiejś chwili zlałem szybę wodą i przetarłem mf. Zostały na szybie plamy po wodzie cholernie trudne do usunięcia. Próbowałem to zmyć jakimś budżetowym środkiem do szyb i nie pomogło. Najgorzej że położyłem na to rain x i przetarłem. Teraz mam jeden wielki syf na szybie. plamy po wodzie i smugi po rain x. Pomózcie jak i czym to wszystko zmyć i nie uszkodzić nowej szyby.
barti Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 ja takie plamy usuwam zawsze AG Car Glass Polish i bezproblemowo znikają :-) nie wiem tylko jak to będzie w przypadku RainX..
matherr Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 dzisiaj w całej mojej historii pierwszy raz zdarzył mi się przypadek, że auto wyschło nim zostało osuszone, myte szamponem duragloss plus karcher oczywiście, płyn do szyb i ani twarde ani miękkie mf na nic się zdały przy próbie ich umycia, na szybach bardzo duże zacieki. Proszę o poradę czym to ruszyć jak również już stare zaschnięte krople jeszcze z dawnych czasów
Rekomendowane odpowiedzi