Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś już porównanie Meg's Glass Cleaner Concentrate a ten nowy płyn Rise & Shine? Pilnie potrzebuję zakupić do użytku samochodowego, jak i domowego.

Opublikowano
Ma ktoś już porównanie Meg's Glass Cleaner Concentrate a ten nowy płyn Rise & Shine? Pilnie potrzebuję zakupić do użytku samochodowego, jak i domowego.

mam jeden, drugi (R&S) już do mnie leci, podzielę się opinią :)

Opublikowano

M4ciek, ja rowniez nie umiem sie zdecydowac;p wiec jak przyjdzie paczka prosze o szybki test i porownanie do megs-owego;)

edit:

M4ciek, i co jak ten plyn od rise and shine :?:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie można zdobyć piankę Prestone do szyb? We Tesco w Magnolii we Wrocławiu nie ma już od długiego czasu :/

(Jeżeli kiedykolwiek były w Tesco a nie mi się pomyliło coś :D)

Opublikowano

dw4463757, ja widzialem w careffure czy jak sie to pisze :D

testowal ktos w koncu ten plyn od rise and shine??

Opublikowano
czy ten preparat do szyb jest dobry Chemical Guys Window Clean?

Osobiście ja i moja żona jesteśmy bardzo zadowoleni :) :) jest bezpieczny dla przyciemnianych szyb nie zawiera amoniaku, ciągle wracam do tej pozycji by była zawsze była na półce !!!

• Moderator
Opublikowano
czy ten preparat do szyb jest dobry Chemical Guys Window Clean?

Osobiście ja i moja żona jesteśmy bardzo zadowoleni :) :) jest bezpieczny dla przyciemnianych szyb nie zawiera amoniaku, ciągle wracam do tej pozycji by była zawsze była na półce !!!

Potwierdzam, produkt godny uwagi :good:

Opublikowano

Wax Paradise, a jakimi padami nanosić ten środek?"Rain-X"?

Wrócę jeszcze na chwilę do DG Nu-Glass'a. Czy nie lepiej zamiast średnio twardą gąbką, jak pisał WaxParadise, nanosić go dyskiem polerskim do szyb? Takim:

flexipads-glass-polishing-disc-75mm-dysk-polerski-do-szkla.jpg

Chodzi mi o nakładanie mechaniczne :ad: . Ma to sens zamiast średnio twardego pada :?::?:

Opublikowano

g.pajak, Nu Glass ma to do siebie, że już przy pracy ręcznej tricolore daje dobre rezultaty. Filc tu raczej zbędny.

Opublikowano

Dobra Kilka osób prosiła o test R&S Blue Diamond a więc proszę bardzo :)

Najpierw kilka informacji wstępnych a mianowicie pacjent to szybki w mojej corsinie środek rozcięczyłem w stosunku 1:8 R&S przewidują możliwość rozcięczania 1:10 a dla mocnego brudu 1:5 więc rozcięczyłem tak po środku. Zapaszek alkocholowy ale nawet przyjemny nie drażnił co potwierdziła moja druga połówka

Przechodzimy do testu:

Diamencik i pomocnik w postci Janka

2a861ffa0c5f7894med.jpg

Pacjent ślady po wczorajszym deszczyku

20558ee8bcf6d803med.jpg

17673f9adef4dda8med.jpg

Do roboty 3 strzały na szybe + 1 na jana

b3de4de72fd42434med.jpg

I mamy Diament

f690a74913ffc7ddmed.jpg

2e26896732739f8emed.jpg

Teraz wnętrze ślad po navi chyba sprzed 2 miechów wiem wiem po prostu zawsze jak czyściłem auto umykało mi to

Przed

fe3f014cd036adf5med.jpg

Po

b290666428bbd78dmed.jpg

Zdjęcia w trochę większej rozdziałce - http://www.fotosik.pl/u/siqor/album/1040944

Wrażenia z pracy z produktem jak najbardziej pozytywne ładnie czyści, fajnie się z nim pracuje wystarczy kilka ruchów obracamy ściereczke i kilka ruchów suchą strona i gotowe i nie pozostawia smóg przynajmniej nie zauważyłem ich teraz pod słońce sprawdzę jeszcze jak się ściemni w świetle reflektorów czy nie widać jakiś mazów. Jeszcze mała uwaga jestem zielony i to mój pierwszy test tak wiec jeżeli popełniłem jakieś błędy w samym teście lub jego przedstawieniu proszę walić prosto z mostu.

Opublikowano
Nu Glass ma to do siebie, że już przy pracy ręcznej tricolore daje dobre rezultaty. Filc tu raczej zbędny

Dzięki za odpowiedz, Tricolora nie osiadam i nie widzę większego sensu kupowania go skoro mam maszynę :ad: Generalnie już wcześniej Nu-Glass'a nakładałem aplikatorem Megsa takim jak do wosku i spolerowywałem mikrofibrą. Szyby wyszły kryształ - co jest dla mnie śmieszne ujawniło się b. dużo "kropek" śladów od uderzeń kamieni :shock: Rezultat był dobry ale patrzę pod kątem:

a) jeszcze lepszego efektu

b) ułatwienia sobie (przyspieszenia) pracy

Czyli co, jeśli maszyną to pad finishingowy czy wogóle pomysł z maszyną w tym wypadku bez sensu? :?::?::?:

Dobra Kilka osób prosiła o test R&S Blue Diamond a więc proszę bardzo

cz@rek, Fajny tescik, masz może (lub ktoś inny) porównanie do do tak chwalonego Megs'owego Glass Cleanera? Chodzi mi konkretnie o tego:

meguiars-glass-cleaner-concentrate-38l-bardzo-wydajny-koncentrat-gratis-mikrofibra-do-szyb.jpg

Zastanawiam się właśnie jaki płyn do codziennego czyszczenia szyb kupić :dontknow:

Opublikowano

dzinkins, dzięki za odpowiedź.

Na razie produkt Megsowy jest "namber łan" na mojej liście, ale dalej jeszcze szukam...

Opublikowano
Na razie produkt Megsowy jest "namber łan" na mojej liście, ale dalej jeszcze szukam...

Myślę że kupując 3,8l za ok 125zł masz 38l produktu - taniej to chyba nic nie wyjdzie :o

Brać kogoś do spółki bo 38l starczy do końca świata :D

Opublikowano
Myślę że kupując 3,8l za ok 125zł masz 38l produktu (...) starczy do końca świata :D

Przekonałeś mnie chyba :-] A faktycznie rozcieńczenie 1:10 daje radę?

Opublikowano
cz@rek, Fajny tescik, masz może (lub ktoś inny) porównanie do do tak chwalonego Megs'owego Glass Cleanera? Chodzi mi konkretnie o tego:

Niestety mam porównanie narazie tylko do produktów oferowanych w marketach a te bije na głowę, ale czy 38l płynu do szyb naprawdę ci jest potrzebne mnie zeszło tego co zrobiłem hmm tyle co nic nie zauważyłem różnicy między przed i po

Opublikowano
Myślę że kupując 3,8l za ok 125zł masz 38l produktu

Ponad 41 litrów ;)

A faktycznie rozcieńczenie 1:10 daje radę?

Jak najbardziej. Odkąd mam ten płyn, to powierzchnie szklane w domu raczej ja obsługuje :)

Opublikowano
Myślę że kupując 3,8l za ok 125zł masz 38l produktu (...) starczy do końca świata :D

Przekonałeś mnie chyba :-] A faktycznie rozcieńczenie 1:10 daje radę?

Jak by co, możemy się dogadać jeśli chodzi o Megsa bo też był bym zainteresowany :)

Opublikowano
Myślę że kupując 3,8l za ok 125zł masz 38l produktu - taniej to chyba nic nie wyjdzie

Brać kogoś do spółki bo 38l starczy do końca świata

mialem probke i byla rewelacja dotego ten zapach:)

a rozcienczacie z woda zdemineralizowana??

Opublikowano
jak to rozdzielimy między Ełkiem, Łodzią, a Wrocławiem

Nie Łodzią tylko Sosnowcem. :)

Panowie, mogę odebrać osobiście ten płyn w MrCleaner.pl w Katowicach, rozdzielić i rozesłać. Zapłacicie tylko koszt przesyłki, który i tam musielibyście zapłacić gdyby płyn był kupowany przez internat...

dw4463757, Swoop, Co wy na to? :-]

BTW, Proponuję przejść na PW z dalszym umawianiem, co by nie śmiecić w temacie...