wojti91zmc Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Szybkie pytanko, na dniach będę wypożyczał odkurzacz piorący, pranie kanap w domu, dywanów i foteli w aucie. Jestem lajkime w tych sprawach więc jaki sprawdzony zestaw polecicie? Zastanawiam się nad: 1.adbl pre spray + szczotka na wiertarkę +płukanie textile rinse 2.Excede heavy duty 2 in1, jako pre spray 1.:20+szczotka + płukanie ekstrakcyjne 1:100 Pozdrawiam.
marcineke Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @wojti91zmc Excede dobry produkt, ale stężenie stanowczo 1:10, płukanie może być 1:100, dość długo produkt był nie dostępny, a teraz widzę że się pojawił.
Rafal9304 Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Ktoś już używał CarLab Rapid Textile Wash ?
MMCzysci Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca Cześć,Problem - koci mocz.Czy najskuteczniej wyprać, żeby nie śmierdziało? Jakiś enzymatyczny prespray?Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Artek Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca https://mrcleaner.pl/zapachy-i-odswiezacze-powietrza/chemspec-kill-odor-plus-neutralizator-zapachow-3-8l?gad_source=1&gad_campaignid=378215722&gclid=EAIaIQobChMIjfCmzoznjQMV6FCRBR0ehB5YEAMYAiAAEgJaevD_BwE od siebie polecam z czystym sercem
MMCzysci Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca Dziękuję, zamówię. Samo pranie niestety usunęło zapach w 2/3, może 3/4, chociaż nie szczędziłem środków, z kilkukrotnym płukaniem myjką włącznie.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
MMCzysci Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia Kupiłem ten środek i niestety jestem zawiedziony. Rozrobilem 1:3, czy 1:4 - tak, jak zaleca producent przy takim typie zabrudzeń. Powiem tak - może prana powierzchnia śmierdziała Odour Killem po praniu, ale za to po czasie zaczęła z powrotem śmierdzieć moczem. Znajomy twierdzi, że żaden z tych środków przy moczu mu nie pomógł, ewentualnie można próbować octem, albo sodą.Nie wiem, czy trzeba podejść do zagadnienia hardkorowo, czyli np. użyć koncentratu i zostawić na długo do namoknięcia, czy prościej będzie szukać drugiego dywanika w internetach - zależy mi, żeby zostać przy oryginalnym komplecie.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia @MMCzysci usuwałem tym produktem ostatnio zapach po papierosach w aucie … na noc obficie spryskałem materiały i zamknąłem auto i tak zostawiłem od rana, potem wietrzyłem pół dnia. Znów spryskałem i zostawiłem na noc i na drugi dzień wietrzyłem. Następnie pranie: kill odour plus jako pre spray kill odour citrus jako płukanka. wiadomo też ozonowalem. Zapach znikł , ale jak wystawiłem auto na słońce, to po czasie delikatnie jeszcze wracał, więc wietrzyłem i po kilku dniach było już ok, że właściciele nic nie czuli. A na czym ten koci mocz ? Jeśli fotel , to mogło wsiąknąć w gąbkę
MMCzysci Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia Chyba ozonowanie to słowo klucz. W moim przypadku chodzi o dywanik i kawałek wykładziny pod dywanikiem. Być może powtórzę proces z użyciem Twojego schematu, ale powątpiewam, że to coś da Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Artek Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia ja to stosowałem właśnie bezpośrednio nie rozrabiając zostawiając na około godzinę - później oczywiście pranie itp -pacjentem była kanapa - zapach kociego moczu nie wrócił bo odwiedzam tych znajomych co jakiś czas ..... inny przypadek to kanapa w samochodzie na której był wożony kotek właśnie - podobna sytuacja- tylko właśnie psiknąłem rano jak dostałem samochód - czyszczenie i pranie popołudniu - zapach przez właściciela juz nie wyczuwalny ....
moto3650 Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia Usuwałem kiedyś mocz mysi z bagażnika. Na końcu wylądował na tej dykcie saigers cide, po godzinie saigers z presprayem enzymatycznym, po 30min to wypłukałem. Zapach zszedł, ale nie od razu. Tylko, że na tej dykcie z bagażnika to, aż pływało. Nie żałowałem. Z gumy jest ciężko usunąć zapach mysiego moczu. Z uszczelek itd.
Rekomendowane odpowiedzi