shinekamcar Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 witam chciałem się podzielić efektami użytych środków jakie dostałem wraz z zakupionym George od kolegi poorboy , gdyż nie wiele jest na ten temat , do prania tapicerki użyłem jako prespray APC Stockmeier KT22 w stężeniu 1:10, oraz Proszek do prania tapicerki i dywanów - Carpet Cleaner EX-1 15g na 5litrów roztworu jaki urzyłem , temperatura oczywiście odpowiednia, pacjentem były fotele i tylna kanapa Fiata Punto II dość zmęczone i poplamione bóg wie czym i na dodatek jakąś parafiną w płynie przynajmniej tak twierdził właściciel; odrazu sorka za jakość zdjęć ale robione były na szybkości. KT22 urzyłęm również do bonetownia podsufitki która już po pierwszym przetarciu pieluchą tetrową pokazała co w sobie ma.... Nie mam dużego doświadczenia i było to moje dopiero któreś pranie ale efekty naprawdę zadowalające wszystkie zacieki znikneły brud fajnie się rozpuścił a ekstrakcja ładnie płukała i wydaje mi się ze żadnych zacieków nie było przy tym fajny zapach EX1. Efekt po Efekt po praniu zadowalający fotele odżyły, w niektórych miejscach na zdjęciach fotele mogą być delikatnie wilgotne
Dante05 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Świetnie wyszło Dużo razy przeciągałeś ekstrakcją?
shinekamcar Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Najpierw wyciągałem prespray.....a później ekstrakcja powiedzmy że dwa może trzy przejazdy w najbrudniejszych miejscach dopóki nie widziałem że przestaje wyciągać brud ale .... prespray tylko na początku porządnie wyszczotkowany widać było jak w miejscach obejmowania plam podczas szczotkowania bardziej sie pienił i tak jakby wchodził w reakcje, dość fajnie schodziło )
radek7155 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 shinekamcar a ile czasu ci zeszło na pranie bo fotele nie wyglądały tragicznie ?
shinekamcar Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Calosc czyli odkurzanie ...czyszczenie plastików oraz fotele z podsufitka ok 5-6 godzin ....co prawda nie patrzylem a zegarek jak zaczolem ale same fotele wydaje mi sie ze ok 2 godzin a moze mniej
siwy1988_88_88 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 JA również używam chemii od forumowego kolegi poorboya i naprawdę jestem zadowolony z tych produktów, tym bardziej ze cena niska a dobra chemia
shinekamcar Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 mam pytanko jakie najbardziej popularne czy tez potrzebne odplamiacze które mogły by się przydać podczas prania tapicerek samochodowych? jak narazie posiadam w arsenale -Hevy Duty Carpet Clener -APC Stockmeier KT22 - do ekstrakcji Carpet Cleaner EX-1 myślałem żeby dokupić jeszcze chemspec enz all do usuwania zabrudzeń typu białkowego i do tego płukanka formula 90 ewentualnie co można by dołożyć do tego? I czy można np najpierw spryskać pre sprayem do zabrudzeń ogólnych(np KT22 ) wyszczotkować a potem po kilku nastu minutach oprysk z enzalla i na samym końcu płukanka ma to sens czy ta chemia mogła by się gryźć
siwy1988_88_88 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 chemspec enz all tez posiadam i normalnie później robię płukankę EX-1 ( wiadomo jak masz kase to nie zaszkodzi miec rowniez i formuly 90) Do uzupełnienia zestawu przydało by Ci się Tersus SR201 -Żel usuwający plamy z gumy do żucia, smoły, smaru, niektórych rodzajów tuszu, kleju, oleju i innych substancji podatnych na rozpuszczalniki. Oraz, na reszte plam chemspec dye gone - stosunków bardzo drogi produkt ale według mnie jeden z lepszych na rynku
shinekamcar Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 siwy1988_88_88, dzieki za odpowiedź....podpowiedzial bys mi jak urzywac odplamiaczy bo jakos jeszcze nie mialen z nimi doczynienia....stosuje sie je dopiero po presprayu i wykonanej ekstrakcji jak cos nie zejdzie nakladamy punktowo na plamę??
rafalk Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Panowie, czy jest możliwość aby enz-all był przeterminowany?
zunio84 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Przymierzam się do kupna dwóch presprayów. Jeden do typowo białkowych plam Chemspeca Enz-all i do tłustych Tersus PR101. I teraz moje pytanie: czy mogę zastąpić Enz-alla Tersusem PR951 nie tracąc na jakości bo chcę zamówić z jednego źródła i nie płacić za dostawy każdego środka z osobna?
Mateusz_1991 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 U mnie fajnie sie spisal valet pro carpet cleaner. Srodek do prania tapicerki, aczkolwiek mozna tego uzyc jako pres spray poprostu wiecej srodku wzgledem wody
ploosh Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Kupilem zestaw Tersus PR101 oraz EX850. Czy nie bedzie sie to zbyt mocno pieniło w George?
mati73 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Potrzebuje prespray do usuniecie plam tłustych, mleko i takie tematy. Brać enz-all czy jest jakaś alternatywa ? Priorytetem jest dla mnie skuteczność działania, mniej cena. Wypłukiwane będzie prochem s777
hazel Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Cześć, mam do słabszych zabrudzeń jako prespray i ekstrakcję Valet Pro HDCC, do silniejszych enzall i formula 90, co powinienem jeszcze dokupić żeby nie zaskoczyła mnie jakaś plama?
Dimmu Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 My mamy jeszcze Power Burst z Prochemu i Pr 101 Tersusa. Do tego odplamiacze 105 i 106 i Mega Gel Tersus. Większość rzeczy usuwamy takim zestawem. Chemspec ma bardzo fajny zestaw odplamiaczy tylko cena w okolicach 800zł odstrasza
deeeejw Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 W jakich proporcjach najlepiej rozrabiać Nielsen Nap Low Foam używając go W ODKURZACZU Karcher SE 4001? Zbiornik - 4l. Myślałem o jakichś 250ml - to dobry pomysł?
patryk88 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Chemspec ENZ-ALL poradzi sobie z tłustym plamami?
zajkos10 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Ostatnio przeprałem auto nowym zestawem od chłopaków z ADBL i szczerze moge polecic , to co miał usunąć to usunał bez problemu
luca-lukasz Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 To dobrze bo właśnie przymierzam się do zakupów ADBL
patryk88 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Jak rozrabiacie enz-all. Żeby uzyskać 1litr roztworu?
Ipkol Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Chemspec Enz-All występuję również w opakowaniach 0,68kg. Dla mnie to wystarczająca ilość do użytku domowego. Wiecie gdzie mogę kupić takie opakowanie? W popularnym portalu aukcyjnym jest tylko zestaw: Chemspec Formula 90 + Enz-All (2*0,68 kg) za niecałą stówkę z przesyłą.
Rekomendowane odpowiedzi