Tommy Lee Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 ale jak można warstwować Prixa chyba mialo być PC1
Administrator Evo Opublikowano 24 Lipca 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 warstwowanie AIO Fajnie, że Ci humor dopisuje Lektura do poduszki : http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=10656 Niestety większość zdjęć nie działa, ale z tego jak jest przeprowadzony test i komentarzy pod nim, można jasno wywnioskować że warstwowanie AIO jak najbardziej ma sens więcej pokory zanim zaczniemy wyśmiewać innych.
canta8 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 Masz Evo zupełną rację. Kiedyś jeden fachowiec pouczył mnie,że kiedy stosuję Vanilla Hand Glaze to pierwszą warstwę stosuje jak ścierny cleaner. Czyli wiadomo-do wypracowania. Kiedy zrobię całe auto,podchodzę do drugiego podejścia ale stosuję juz jako glaze,czyli - miękki pad i nie wypracowuję ale nakładam. Aż wierzyc się nie chce jak inaczej wygląda samochód. Po co swysmiewać jak się nie wie?
Artih Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Evo, może mi o warstwowaniu AIO pisać ktokolwiek, nawet Ty a i tak mnie do tego nie przekonasz. AIO kładę w celu zamaskowania niedoskonałości lakieru - jedna warstwa dobrego AIO w zupełności wystarcza do takiego "odświeżenia" wizualnego lakieru i po tym wolę położyć dwie warstwy wosku dla lepszego zabezpieczenia niż ... AIO, które może wosk co najwyżej osłabić.
mario704 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Jak masz aio z carnauba np dodo juce nfs i na to położysz wosk typu colli czy nawet nattys to go oslabisz?....nie męcz już bo nie masz racji.Sealent może tak bo woli jałowe podłoże ale nie naturalny..
canta8 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Nie mówimy tu o Twoich przekonaniach. Mówimy o tym,że można tak robic,że robią tak ludzie w poważnych firmach detailingowych.Nie chcesz to rób po swojemu.Tylko po co rzucasz tu takie teksty:Skończmy głupie dyskusje - i warstwowanie AIO Dzięki temu,że ludzie słuchają tu fachowców-praktyków,że stosuja sposoby wydawałoby się niewiarygodne detailing się rozwija. A takie teksty jak Twoje,wyśmiewanie zdania innych spowodują,że na tym forum zaczną dominować pytania:jakie wiadro domycia auta.
Artih Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Tak, od początku piszę o selantach na AIO - jak Cię coś męczy to zawsze możesz nie czytać.
Sucre Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Już od dłuższego czasu widzę agresywne i niemiłe podejście Aritha na forum. Weź chłopie na wstrzymanie i wyluzuj bo ciężko się czyta Twoje posty.
tazman Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 wczoraj warstwowałem Trippla, sposób zdecydowanie się sprawdza, szczególnie na elementach które miałem bardziej zapuszczone, czyt. dach
mario704 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 u mnie po 2 warstwach SRP lusterka też odżyły
mateuszk Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 mario704, kładłeś może na SRP, CG BWW Vintage ? Pytam się ile to posiedzi. Tak przyjemnie mi się pracowało ostatnio z SRP, że aż powróciły mi chęci do dalszego pucowania, moje zapały nieco ostudziło ciężkie polerowanie UC, muszę przetestować z lekkim spryskaniem aplikatora.
PitBull89 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Powiedzcie mi czy po nalozeniu BH recznie moge na to polozyc odrazu wosk nl PB RED czy cleaner i nastepnie wosk??
powalla Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Clener usunie Ci tego BH , wiec lec bez cleanera.
PitBull89 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Clener usunie Ci tego BH , wiec lec bez cleanera. Ok dzieki a czy trwalosc bedzie taka sama czy bh oslabi wosk?
krzychu2805 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 PitBull89, BH osłabi wosk.
mario704 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 mario704, kładłeś może na SRP, CG BWW Vintage ? Pytam się ile to posiedzi. Tak przyjemnie mi się pracowało ostatnio z SRP, że aż powróciły mi chęci do dalszego pucowania, moje zapały nieco ostudziło ciężkie polerowanie UC, muszę przetestować z lekkim spryskaniem aplikatora. Niestety kładłem na to 2x natty's blue.Narazie po 2 tys km po autostradzie ,dwóch burzach(raczej oberwania chmór) i 3 myciach wosk spisuje się świetnie-dobrze kropelkuje i trzyma wet look. Jakieś 2 tyg temu kładłem. Raz po myciu zastosowałem tylko Qd pro detailer od CG
PitBull89 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Takie szybkie pytanko co polecacie do pracy recznej co ladnie zamaskuje swirle ?? Czasem potrzebuje zrobic autko na szybko i brak czasu np. Na przelecenie UC na maszynie
mateuszk Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Chociaż osobiście jeszcze nie testowałem to poczytaj o Bilt Hamber Auto Balm http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=3269 Również możesz sprawdzić SRP (super się nim pracuje), Cherry Glaze.
rojass Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 PitBull89, a jaki kolor lakieru ? Jeśli ciemny to może PB Black Hole, jak jasny to PB White Diamond ( oba testowałem i wypadły bardzo fajnie ).
tazman Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 jak koledzy powyżej, albo BH auto balm (jest teraz dostępny u kilku partnerów za 36 zł. 50ml) lub dużo łatwiejsze w pracy, tylko mniej trwałe AIO, z tych najpopularniejszych i dobrze wypełniających rysy to Cherry Glaze, Tripple czy też SRP
widmo82 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 Jestem po pre wash, szamponie, glince, myciu... dziś w świetle naturalnym ujrzałem coś takiego jak na fotkach. To ślady po glince? Maska 2mc temu była polerowana. Pierwszy raz glinkowałem i na pierwszy rzut poleciała maska. Wydawało mi się, ze jest dobrze wyrobiona, pryskałem pod nią dość mocno wodą (ciepłą) z paroma kroplami szamponu neutralnego Shiny Garage Sleek & Bubbly a samą glinke co kilkga przegnieceń wrzucałem do ciepłej wody na chwilę. Może kilka ruchów zrobiłem otępiałą i brudniejsza glinka, ale starałem sie tego unikać jak wynika z opisu powyżej. Czy spokojnie moge aplikować Wolfgang Paintwork Polish Enhancer, IPA i na koniec Colli 476s i będzie OK? Czy coś zrobić jeszcze? Mam jeszcze Poorboy's Black Hole, ale nie planowałem używania go pod Colii. Przed moja ingerencją w auto nie widziałem tego. Tuż po polerce poleciał kiedyś na auto wosk 3M.
Sekundka Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 mogłeś mocniej przycisnąć w tym miejscu mi to wygląda na ślady po glince, bo miałem identyczne Ja mam pytanie do obytych w temacie AF Tipple...ostatnio na szybko przed weselem kuzynki przeleciałem całe auto i przykryłem to dodo blue velvet. Całe autko wyglinkowane i przygotowane jak trzeba, pierwszy problem jest taki że na bokach auta praktycznie niczego nie ma...trzy dni po zrobieniu 700km umyłem auto i tafla wody, czar prysł.. o co kaman? drugi problem to po dwóch dniach wyszły białe ślady na plastikach gdzie wyjechałem aplikatorem, nie potrafię tego usunąć żadną prostą chemią..pomocy
widmo82 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 Nie wiem co to było, ale już pierwsze delikatne ruchy Wolfgangiem załatwiły sprawę Co do śladów po glince, to jak pisałem wyżej, bardzo dbałem o jej stan ze względu na fakt, że to moje pierwsze podejscie do woskowania i zanim zrobiłem kolejny ruch to myśłałem 5x czy jest OK Spanikowałem
W1Michal Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 co lepiej maskuje tripple czy SRP ? a może raczej brak róznic ?
Tefugioss Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 a może mi ktoś powiedzieć czy da rade zamaskować ryse po ostrym narzędziu prawdopodobnie do podkładu? rana wyczuwalna pod paznokciem
Rekomendowane odpowiedzi