mutra Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 loctite produkuje specjalny zestaw do tego. (nr. kat 3863) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 do klejenia ścieżek możesz kupić klej przewodzący prąd, chyba w każdym sklepie motoryzacyjnym i elektronicznym. miejsce przerwania można znaleźć poprzez włączenie ogrzewania jak będzie zamarznięta szyba i obserwacji, cała ścieżka będzie zamarznięta a w miejscu przerwania powinno odtaje jeśli nie jest zbyt szerokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja kiedyś próbowałem naprawić ścieżki tym lakierem przewodzącym,ale niestety nic to nie dało. Moze źle coś zrobiłem. Nie wiem. W każdym razie nie zaczęły grzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 MetalMagnes, ja kleiłem ścieżki grzewcze klejem specjalnym do tego z dodatkiem srebra bodajże,kosztował ok 10zł w motoryzacyjnym,nakładało się to pędzelkiem i zdawało egzamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zasanawiałem się też nad Wurth płynne srebro, firma w miarę. http://www.wurth.pl/katalog2/karty/7_A0890%20104.pdf [ Dodano: 30 Grudzień 2010, 15:12 ] bucki, widziałem na allegro te kleje, ale zastanawiam się czy nie dołożyć do wurtha, bo widziałem go kiedyś za 30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek600kv Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 wujek600kv, Zdjęcie byłoby bardzo pomocne, a już przynajmniej informacja z jakiego materiału są listwy. to coś drewnopodobnego, takie coś jak tu tylko czarny kolorhttp://allegro.pl/listwa-ozdobna-listwy ... 77993.html i rysy są na tej obudowie od skrzyni biegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jak umyję auto to po spłukaniu czekać aż wyschnie samo, czy wycierać MF ? Kiedy nałożę np. UC to potem spłukiwać i znów wycierać ? Wosk wcierać aż do momentu kompletnego wypracowania ? Takie mi się 3 pytanka nasunęły po dzisiejszej robótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jak umyję auto to po spłukaniu czekać aż wyschnie samo, czy wycierać MF ? A jak się kąpiesz to czekasz aż wyschniesz? Oczywiscie ze wycierac. Zwlaszcza w lecie kiedy moga postac trudne do usuniecia water spoty.Kiedy nałożę np. UC to potem spłukiwać i znów wycierać ? Chodzi o Ultimate Compound od Megsa? Wcierasz praktycznie do zniknięcia produktu. Następnie wycierasz resztki fibrą. Umyć można ale niekoniecznie. Wosk wcierać aż do momentu kompletnego wypracowania ? Absolutnie nie! Wosk nakładasz jak najcieńszą warstwa-na lakierze musi być widoczna mgiełka. Po ok 10min spolerowujesz wosk miękką fibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 No to dzięki Ja po UC jeszcze przemyłem, po myciu wytarłem, a wosk chyba trochę za długo wcierałem, no nic, jutro znów powalczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 ja po UC cilner odrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zastanawia mnie jeszcze jedno: Kiedy nałożę np. UC Ultimate Compound Meguiars ,bo chyba o tym mowa, to nie jest środek który się nakłada. To pasta polerska którą się wypracowuje w lakier celem usunięcia niedoskonałości. A ty co z nim robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 ja jeden element tarłem dobre kilkanaście minut aplikatorem z mf, teraz na wiosne spróbuje gąbki tricolora. [ Dodano: 30 Grudzień 2010, 22:01 ] ps. zauważyłem że owiele lepszy efekt daje gdy wypracujemy uc, wytrzemy, i znów to samo zrobimy, niż trzemy długo "tą samą paste na elemencie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zastanawia mnie jeszcze jedno:Kiedy nałożę np. UC Ultimate Compound Meguiars ' date='bo chyba o tym mowa, to nie jest środek który się nakłada. To pasta polerska którą się wypracowuje w lakier celem usunięcia niedoskonałości. A ty co z nim robiłeś?[/quote']Dokładnie to co napisałeś. Tyle że pucowałem nią, potem zmyłem i ponownie wypracowałem na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 potem zmyłemNie ma potrzeby zmywać resztek UC,zresztą należy to robić tak żeby ich prawie nie było. Na koniec wystarczy przetarcie suchą MF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Panowie czym wypolerować końcówkę tłumika na lustro? Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autosol-najtańsza opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 tańszy jest k2 aluchrom, i nawet niezła pasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 tańszy jest k2 aluchrom, i nawet niezła pastaDokładnie! W tamtym roku czyściłem śruby aluminiowe Aluchromem, w tym roku będę czyścił Autosolem. Po pierwszym czyszczeniu Autosolem stwierdzam, że nie ma żadnej różnicy!Zdecydowanie bierz K2 Aluchrom! Według mnie tak samo dobry i tańszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Spróbuję którejś z tych past w takim razie. A powiedzcie mi jak ją stosować i jak się do tego zabrać bo będę to robił pierwszy raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Spróbuję którejś z tych past w takim razie. A powiedzcie mi jak ją stosować i jak się do tego zabrać bo będę to robił pierwszy raz... Ja robiłem to ręcznie, tutaj masz mój test;-)http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=1968 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 ja mam jeszcze hot rims od megsa do aluminium, fajna pasta i ładnie pachnie tylko cenowo trochę żle wychodzi, końcówkę najpierw papierem ściernym później pastą, gdzieś jest temat o polerowaniu felg, poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 bierz K2 ja polerowałem tym felgi na padzie z filcem, za tą cenę nie kupisz nic lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theScorp Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Jest jeszcze pasta automax. Wypolerowalem tym felgi. Tubka kosztuje jakies 3 pln i naprawde dobrze mi sie nia pracowalo. Na koniec probowalem wspomnianym K2 i efekty byly moim zdaniem gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Ja u siebie właśnie używałem automax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Co lepiej wziasc Silverline z Amazona czy POWERTEC PT88003 w promocji teraz w SCS /?? jest za 215 zl?? bedzie to moja pierwsza polerka mechaniczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi