Administrator Evo Opublikowano 26 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Zda, ale ekonomicznie to się średnio kalkuluje. Każdemu polecałym kompresor do wspomagania suszenia, rewelacyjna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 jodan jak najbardziej. wszyscy mówią o tym na forum możesz spokojnie wydmuchać wodę ze wszystkich zakamarków, nawet wskazane jeszcze przed woskowaniem. tylko kompresorem, nie zauważyłem, że chodzi Ci o sprężone powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Dzięki chłopaki, może kupowanie puszki za 10zł średnio się kalkuluje, ale mi na pewno bardziej niż kupienie kompresora i używanie go tylko w tym celu( innego zastosowanie u siebie nie widzę) no i pozostaje kwestia jego przechowywania, natomiast sprężone powietrze w puszce, które ma oficjalnie inne zastosowanie niż wydmuchiwanie wody zawsze można zamówić na firmę jako sprzęt biurowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 możesz kupić taki malutki kompresor pod zapalniczkę, nie wiem jak się to spisuje , nie używałem , ale gdzieś widziałem takie cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 yesfan, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 IPA do rozrobionego koncentratu Megs glass cleaner. Dodawał ktoś? Chyba poprawi nieco właściwości czyszczące/odtłuszczające i "odparowywanie resztek". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Megs Glass Cleaner moim zdaniem sam w sobie odparowuje tak dobrze że nie ma potrzeby dodawania IPA. Za to praktykowałem cos takiego z Nielsen Blue Window, faktycznie poprawiało to szybkość odparowania, bez zmniejszania siły czyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witol Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Czy efekt "mycia na szybko" przy pomocy VP neutral snow foam z opryskiwacza ręcznego i spłukanie wężem ogrodowym będzie porównywalny z myciem na bezdotykówce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Witol: nie, będzie gorszy. W wężu masz bardzo małe ciśnienie w porównaniu do myjki ciśnieniowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Znacie coś budżetowego co nadawało by się do nabłyszczania pedałów ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Nabłyszczenie chyba nie jest bezpieczne w przypadku pedałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Jeśli używa się wodnistych dressingów to nie ma problemu. SV Pneu bardzo fajnia odżywia gume na pedałach,nie zmieniajac przy tym przyczepności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Czy stosowanie wosku syntetycznego (Ultimate quik wax) na przemian z naturalnym (#16) nie jest niczym "złym"? Przy obecnych temperaturach, bez ciepłego garażu klasyczne nanoszenie wosku mija się z celem, także pozostaje mi tylko środek typu "quick". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 16 to nie jest wosk naturalny, tylko w najlepszym wypadku hybryda Jeśli położysz UQW jako uzupełnienie już nałożonego 16 to wszystko będzie ok, natomiast w drugą strone może to zaowocować słabą wytrzymałością 16. Dopóki nie zrobi się cieplej używałbym tylko UQW,który podobnie jak inne woski w sprayu jest idealnym rozwiązaniem na tą pore roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Czyli jeżeli dobrze zrozumiałem to pedały można nabłyszczać każdym dresingiem na bazie wody ? To jeszcze jedno pytanie które dresingi są na bazie wody a nie silikonu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Evo, przed kolejnym położeniem #16 pójdzie oczywiście glinka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 No to schemat glinka - cleaner - 16 - za jakiś czas UQW jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Czy efekt "mycia na szybko" przy pomocy VP neutral snow foam z opryskiwacza ręcznego i spłukanie wężem ogrodowym będzie porównywalny z myciem na bezdotykówce?No nie ,ale jeśli masz nawoskowane auto to spokojnie taki prewash będzie skuteczny.Ale bez mycia "zasadniczego" ręcznego się nie obejdzie.Zresztą po myjni bezdotykowej w wielu przypadkach tez nie.O końcówce do węża nie wspominam bo to chyba zrozumiale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Jaka jest różnica poza nazewnictwem HARD WAX vs SOFT WAX? trwałość? konsystencja? sposób aplikacji? sposób docierania. Proszę o rozjaśnienie przez kogoś światłego w tym zagadnieniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 28 Lutego 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 konsystencja Światły raczej nie jestem, ale to jest wg. mnie wyróżnik. Chętnie jednak posłucham również innych wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Jaka jest różnica poza nazewnictwem HARD WAX vs SOFT WAX? trwałość? konsystencja? sposób aplikacji? sposób docierania. Proszę o rozjaśnienie przez kogoś światłego w tym zagadnieniu... Cytat kolegi Kubz z tego tematu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=837 Dostałem odpowiedź od Pana Macieja Piętowskiego z dodojuice.pl : "Różnica miedzy twardym a miękkim woskiem odnosi się do konsystencji te miękkie nadają się do aplikacji za pomocą dłoni z tymi twardszymi jest tak że trzeba nieco więcej popracować aby je rozprowadzić dłońmi . Dodatkowo Twarde woski charakteryzują się nieco większą wytrzymałością na lakierze za to miękkie dają lepszy efekt wizualny na lakierze. Co do warstwowania wosków tak jeżeli chcemy nakładać dwa woski miękki i twardy to w kolejności twardy a na to miękki , w teorii powinno to nieco polepszyć efekt wizualny , idealnie jest odczekać między warstwami 24 h w związku z tym że jest to trudne w wielu przypadkach minimalnym zalecanym czasem to 2h przerwy między każdą przerwą." Bo rozumiem że Hard Wax = twardy, Soft = miękki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Ok, dzięki Czyli tak jak się spodziewałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Który glaze będzię lepszy do czarnego i zielonego auta: 1) 3M 05990 (05991 jeśli maszynowo) 2) Poorboy's Black Hole ?? Lepiej nakładać maszyną czy ręką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 kiedy sie uzywa PB PP? przed kazdym woskowaniem czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 czy na CAR-LACK 68 - NANO SYSTEMATIC CARE mogę położyć #16? czy lepiej to albo to? mam próba carlacka ale nie wiem czy kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi