Muti Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Zamknij na maksa i odkręc jak najmniej zeby cos leciało i nacisnij mocno spust.Bo jak lekko naciskasz to nie ma cisnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 no właśnie próbowałem i dalej ciągły strumień.. Może zepsuty atomizer..? Bo tej niebieskiej nasadki nie ściągać prawda? [ Dodano: 9 Luty 2011, 17:08 ] Zamknij na maksa i odkręc jak najmniej zeby cos leciało i nacisnij mocno spust.Bo jak lekko naciskasz to nie ma cisnienia. Ok, działa czasami człowiek gubi się wykonując najprostsze czynności.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRUŚ Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 mam pytanko czy POORBOY'S WORLD BLACK HOLE i MEGUIARS SHOW CAR GLAZE... wzajemnie się wykluczają ?? bo miałem zamiar zrobić tak : -mycie -glinka -uc megsa -black hole -potem megs SCG -coli 915 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 tak,te produkty sie dubluja,nie ma sensu stosowac ich razem. Jesli bedziesz dzialal UC recznie to naloz BH -ma wypelniacze w sobie wiec ukryje to czego nie usunales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRUŚ Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 tak myślałem ...dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 mam taki "plan" mycie > glinkowanie > UC > SRP > Colli i teraz 2 pytanka: 1) czy po UC umyć samochód czy od razy nakładać SRP (bo po UC zostają olejki, zgadza się ? i nakładać na nie SRP czy wymyć samochód ?) 2) czy jeżeli podczas glinkowania bym zrobił jakieś hologramy to czy po ręcznej pracy z UC je bez problemu usunę ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 1) według mnie nie jest to konieczne 2) tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 MEGUIARS GOLD CLASS TRIM DETAILER jak z jego wytrzymałością ? Sprawdzi się na nadkola ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordan Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 czy płynem do szyb Clin można wyczyścić deskę rozdzielczą bez obaw o jakieś " kwiatki"? gdzieś na necie ktoś polecał ten sposób i faktycznie sprawdziłem to na jednym plastiku - efekt super - ściągneło mleczko do deski i plaka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 12 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 gdzieś na necie ktoś polecał ten sposób Na "necie" polecają też polerowanie wosku watą i psikanie plaka na karoserie. Płyn do szyb jest do szyb,nie do plastików. Koszt APC to 30 zł, to naprawde niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Czy AUTOSOL Metal Polish jest na tyle silną pastą aby usunąć zarysowania z powierzchni chromowanych czy nadaje się tylko do odświeżenia/nabłyszczenia czyli bieżącej pielęgnacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinCe Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Czy AUTOSOL Metal Polish jest na tyle silną pastą aby usunąć zarysowania z powierzchni chromowanych czy nadaje się tylko do odświeżenia/nabłyszczenia czyli bieżącej pielęgnacji? jeżeli są to bardzo delikatne rysy to zejdą ale nie nastawiaj sie za bardzo na porazające efekty. Bardziej do nabłyszczania, odświeżenia polerki ta pasta sie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Co do autosola to polerują nią felgi po paieprach ściernych więc czy taka słaba jest to bym się spierał. Zresztą w tym tyg. będę polerował własnie ową pastą swoje bbs więc zdam relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 polerują nią felgi po paieprach ściernychAle ja pytałem o chrom..a nie o aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinCe Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 też polerowałem niejedne felgi , autosolu również używałem i jak nie masz dobrze przygotowanej powierzchni papierami to pastą rys nie usuniesz, oczywiście jakieś tam usunie bo to lekko ścierna pasta ale nie głebsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Żeby nałożyć Poorboysa NL trzeba wyczyścić plastiki i td. APC, czyli rozcieńczam APC poorobysa 1:15 i psikam bezpośrednio na plastiki i przecieram mikrofibrą czy może psikam na mikrofibrę i przecieram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Dobrze jest wyczyścić APC. Rozcieńczasz i psikasz na mikrofibrę, lub najlepiej na pędzel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordan Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 mam pytanie odnośnie mikrofibr - jakiej używać do nakładania środków do deski rozdzielczej, plastików, tapicerki skórzanej we wnętrzu? z tego co widziałem w hipermarketach to takie marki jak sonax czy nigrin do wnętrza (oraz szyb) dedykują takie mikrofibry o bardzo krótkim włóknie... jakich Wy używacie? jaką wybrać aby nie wchłaniała za dużo środka i wygodnie się nią pracowało/nakładało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Jordan ja do nakładania środków na deskę rozdzielczą/plastiki zastosowałabym aplikatory z MF lub bawełny. Według mnie nakładanie tego MF jest nie wygodne bo ona się albo zawija albo rozkłada. Natomiast te MF z fotek są idealne do szyb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Generalnie do nakladania dresingow sprawdzaja sie aplikatory. Sa wygodniejsze i bardziej ekonomiczne bo nie wchlaniaja tyle srodka co szmatka. Zaleznie od plastikow, do tych z struktura cos z dluzszym wlosiem, czyli np fibra, do plaskich moze byc zolty aplikator megsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 ja mam te zielone sonaxa (ona jest do szyb) i według mnie mało do czego się nadaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordan Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 tak właśnie myślałem o tych aplikatorach bawełnianych czy z mikrofibry, ale w błąd wprowadziły mnie wypowiedzi tutejszych użytkowników typu: "nakładaj mikrofibrą", "ja psikałem na mikrofibrę i potem wcierałem", także trochę zbaraniałem, ale widać to taki skrót i jak jest się w temacie to nie ma problemu ze zrozumieniem Dodatkowo ostatnio nakładałem mleczko do deski aplikatorem gąbkowym i średnio wygodnie się to robiło (być może wina temp. bo było jakieś 7st) i to także mnie trochę skołowało A więc OK. zaopatrzę się w aplikatory z mikrofibry i problem rozwiązany a tak odnośnie tych "płaskich" fibr - co sprawia, że są dobre do szyb? jest lepszy "poślizg" przy "tarciu" niż w przypadku grubszych? mam taką jedną fibrę u siebie, ale nie testowałem jej na szybach... PS. Justyna, pozdrawiam płeć piękną na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal__lodz Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Zamierzam ręcznie potraktować swoje auto UC + 3M UF + tri color. Pytanie: czy tester 100ml Ultrafiny wystarczy profilaktycznie po UC na średniej wielkości auta - ford focus mkI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krz_p Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 przy ręcznej pracy z UC to ultrafina nie jest ci potrzebna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 czy tester 100ml Ultrafiny wystarczy profilaktycznie po UC na średniej wielkości auta Wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi