Skocz do zawartości

Krótkie pytanie- krótka odpowiedź część 2

kuflik

Rekomendowane odpowiedzi

To ja bym umył jakiś większy panel (np maskę albo drzwi) piana+szampon, przetarł IPA i zobaczył ile tych rys tak naprawdę jest. Nigdy nie miałem styczności ze środkami których używałeś, więc nie wiem na ile wypełniają rysy, ale na pewno zaraz ktoś się wypowie na ten temat ;)

• Odpowiedzi 751
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Fibra Poorboysa jest mniejsza przede wszystkim,jeśli chcesz jej używać do osuszania to nie bardzo się nadaje. Do Fluffy Dryera nie można jej porównać. Fluffy ma znacznie dłuższe włosie ale rzadsze. Poorboys to bardzo dobra jakościowo szmatka ale raczej do polerowania. Ja używam jej do detailera.

Jakiej twardości jest mniej więcej ta szczotka do czyszczenia padów CG porównując np do twardosci szczoteczek do zębów?? Medium,hard?? Czy zwykła szczoteczka do paznokci może być?? Czego Wy używacie??

Mat

czy aby na pewno ta twarda strona aplikatora Tri Color nadaje się do bezpiecznej pracy z UC ? Bo jakaś ona taka dość twarda w dotyku :o Ktoś tak pracował ?

bez śmiechów proszę :P tak się tylko zastanawiam czy aby na pewno tą twardą stroną trzeć, żebym szkody nie zrobił żadnej :P

aaa i jeszcze jedno - UC nada się bez problemu do np. przepolerowania szybki od liczników czy tam np. tylnich świateł ? :)

ja wziąłem tą Tricolor od ShowCarShine (niebiesko biała) ale to ta sama stuktura co Monstershine i jak dla mnie to ta twarda część wcale taka mięciutka nie jest... chociaż ja dopiero raczkuje w detalingu i to są moje subiektywne odczucia ;)

omg nie przesadzajcie. wszytko jest dla ludzi. bez obrazy, czasami jak czytam posty niektórych użytkowników to wydaje mi się, że na siłę chcą zrobić z siebie kompletne ciamoty :mrgreen: glinka w rękę i do dzieła nie ma się co bać. ostatecznie można oprawić auto w ramkę i nie jeździć :/

Mam pytanko, jak wy używacie zapachów do aut, mam na myśl poorboys pinacolada, bo pisze żeby spryskać fotele, podsufitkę i dywaniki rozproszonym strumieniem, ale jak ustawić w dołączonym atomizerze aby był rozproszony strumień..? :oops:

Bo próbowałem i cały czas leci ciągły pojedyńczy strumień.. :oops:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.