mutra Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 To ja bym umył jakiś większy panel (np maskę albo drzwi) piana+szampon, przetarł IPA i zobaczył ile tych rys tak naprawdę jest. Nigdy nie miałem styczności ze środkami których używałeś, więc nie wiem na ile wypełniają rysy, ale na pewno zaraz ktoś się wypowie na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 POORBOY'S WORLD MEGA-MEGA-PLUSH używa ktoś ? bo chciałbym kupić ale mam jeszcze na oku SHOWCARSHINE FLUFFY DRYER 90X60CM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Fibra Poorboysa jest mniejsza przede wszystkim,jeśli chcesz jej używać do osuszania to nie bardzo się nadaje. Do Fluffy Dryera nie można jej porównać. Fluffy ma znacznie dłuższe włosie ale rzadsze. Poorboys to bardzo dobra jakościowo szmatka ale raczej do polerowania. Ja używam jej do detailera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Jakiej twardości jest mniej więcej ta szczotka do czyszczenia padów CG porównując np do twardosci szczoteczek do zębów?? Medium,hard?? Czy zwykła szczoteczka do paznokci może być?? Czego Wy używacie?? Mat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Szczoteczki do rak. Niezbyt twarda będzie dobra.Taka bym powiedział średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Dzięki Mat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Czy ty musisz zawsze podpisywać Swojego posta Mat? Wiemy jak masz na imię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Nie bardzo rozumiem w czym to przeszkadza, przeciez nie nabija ekstra postow za podpis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Dobrze,specjalnie na Twoją prośbę Marco, nie będę tego robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 czy aby na pewno ta twarda strona aplikatora Tri Color nadaje się do bezpiecznej pracy z UC ? Bo jakaś ona taka dość twarda w dotyku Ktoś tak pracował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 7 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Nie,nikt nie pracował, wszyscy polecają w ciemno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Nie,nikt nie pracował, wszyscy polecają w ciemno On na prawdę myślał, żę my polecamy coś co mamy? Przecież ktoś to musi testować a wszystkiego nie kupimy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 bez śmiechów proszę tak się tylko zastanawiam czy aby na pewno tą twardą stroną trzeć, żebym szkody nie zrobił żadnej aaa i jeszcze jedno - UC nada się bez problemu do np. przepolerowania szybki od liczników czy tam np. tylnich świateł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 7 Lutego 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 tak się tylko zastanawiam czy aby na pewno tą twardą stroną trzeć, żebym szkody nie zrobił żadnej Myślę, że jeśli uda Ci się zrobić tym jakąś szkodę, to będziesz pierwszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 7 Lutego 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Przecież ta gąbka wcale jakaś specjalnie twarda nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 ja wziąłem tą Tricolor od ShowCarShine (niebiesko biała) ale to ta sama stuktura co Monstershine i jak dla mnie to ta twarda część wcale taka mięciutka nie jest... chociaż ja dopiero raczkuje w detalingu i to są moje subiektywne odczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 W jednym temacie wyczytałem o zrobieniu halogramów glinką Czym jest to spowodowane i co robić aby nie narobić kuku przy czyszczeniu lakieru glinką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 7 Lutego 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Arek_, stosować glinkę w wersji soft, często zagniatać, obficie moczyć powierzchnię, działać z wyczuciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 7 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Hm, mi się jeszcze nie udało zrobić w 100% całego auta glinką tak żeby nie zostawić hologramu,a zawsze stosuje dużo lubrykanta itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Czyli ryzyko jest, w razie powstania halogramów bez problemu usunie się je ręcznie za pomocą sr1, sr2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 7 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 ooo fuck mogłem tego nie czytać... teraz boje się glinkować auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 omg nie przesadzajcie. wszytko jest dla ludzi. bez obrazy, czasami jak czytam posty niektórych użytkowników to wydaje mi się, że na siłę chcą zrobić z siebie kompletne ciamoty glinka w rękę i do dzieła nie ma się co bać. ostatecznie można oprawić auto w ramkę i nie jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Spoko jak ja glinkowałem pierwszy raz auto to miałem kisiel w majtach żeby nic nie porysować i dawałem przesadnie dużo szamponu z autolandu na glinke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Mam pytanko, jak wy używacie zapachów do aut, mam na myśl poorboys pinacolada, bo pisze żeby spryskać fotele, podsufitkę i dywaniki rozproszonym strumieniem, ale jak ustawić w dołączonym atomizerze aby był rozproszony strumień..? Bo próbowałem i cały czas leci ciągły pojedyńczy strumień.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi