Moderator rychu Opublikowano 31 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Impulsator, Ja wymieniałem bo jak jest stalowy to za chwilę zgnije kawałek dalej, no chyba że z tworzywa to się można pobawić ale trzeba by wiedzieć z jakiego tworzywa żeby dobrać odpowiedni klej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Znalazłem, że poxilina nadaje się do klejenia zbiorników paliwa. Spróbuję, jak nie to znowu będę musiał nowy kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 31 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Impulsator, Czytałem ulotkę na swojej i nie znalazłem informacji czy wrażliwa na paliwo ale rozpuszczalniki wytrzymuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 w tym Galeria Gocław tak? Ile dam mycie co i jak masz jakieś info? Tak jest, chyba 29 pln, nazywa sie MB auto spa, na stronie powinni miec cennik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsk Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Posiadam wosk Turtle Wax ICE (wiem że cudów nie czyni i mało wytrzymały). Odbieram auto od lakiernika niedługo po lakierowaniu paru elementów (pajączki, rysa po kluczyku na całym boku do blachy). Czy ten wosk wystarczy do zabezpieczenia lakieru, czy może lepiej zainwestować w tester Dodo Juice jakiegoś (co lepsze do białego lakieru)? Nie posiadam jeszcze polerki mechanicznej więc ręcznie nie zamierzam czynić na tym etapie (na wiosnę zaopatrzę się w jakieś narzędzie). Auto stoi w garażu więc nie zamarza za często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 lepiej zainwestować w tester Dodo Juice Tyle, że wcześniej trzeba dobrze umyć auto a do tego też trzeba kilka gadżetów... poczytaj troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 lepiej zainwestować w tester Dodo Juice Lepiej. Z Dodo może to być np. Dodo Juice Diamont White. Pamiętaj, że przygotowanie lakieru przed położeniem wosku jest bardzo ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 rsk, Turtle Wax Ice daje bardzo ładny efekt wizualny ale tak ja napisałeś efekt jakieś dwa tygodnie ... [ Dodano: 31 Styczeń 2011, 22:23 ] Mam pytanie, pewnie troche glupie, przed woskiem dobrze jest przejechać samochód clinerem albo ipa, w przypadku ipa rozumien ponieważ lakier bedzie dobrze odtłuszczony i wosk dobrze się związe z lakierem, ale w przypadku clinera lakier bedzie dość tlusty i wosk w tym przypadku tak że dobrze zwiąże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Turtle Wax Ice mam ochotę nabłyszczać nim nadkola w samochodzie, po tym jak popracuje APC i umyje po zimie dokładnie cały ten syf tam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 mam ochotę nabłyszczać nim nadkola w samochodzie, po tym jak popracuje APC i umyje po zimie dokładnie cały ten syf tam...._________________ ooo dobry pomysł, też tak zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsk Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Turtle Wax Ice mam ochotę nabłyszczać nim nadkola w samochodzie, po tym jak popracuje APC i umyje po zimie dokładnie cały ten syf tam.... Z plastików bardzo ładnie wyciąga. O ile lakier wiadomo, są lepsze, to grill, listwy i inne duperele ładnie robi na czarno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Turtle Wax Ice mam ochotę nabłyszczać nim nadkola w samochodzie, po tym jak popracuje APC i umyje po zimie dokładnie cały ten syf tam.... Z plastików bardzo ładnie wyciąga. O ile lakier wiadomo, są lepsze, to grill, listwy i inne duperele ładnie robi na czarno. ja akurat mam coś do czarnych plastików, typu gril czy dokładki, a właśnie ICE będzie produktem gdzie użyje go w miejscu gdzie mi szoda wszystkiego innego bo i tak nic tam długo nie wytrzyma.... Jedno jest pewne, następny raz te 50 PLN bym lepiej wydał, ale takie były początki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 ale takie były początki a sięgając po niego na półkę człowiek myślał że już lepiej swojego auta nie odpicuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 a sięgając po niego na półkę człowiek myślał że już lepiej swojego auta nie odpicuje dokładnie ja jak kupiłem auto, wpadłem do norauto i co najlepsze kupiłem mu btw. mój ten ICE już w garażu 2x przemarzł i troche podgnił ale na nadkola sie przyda. (zapomniałem u nim ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ice lepiej naczernia niż Bumper Care i jak muszę zrobić coś szybko to leci ICE, trwałości nie porównuję bo ICE to takie awaryjne wyjście bardziej. Pytanie jak użyję AG SRP to jest sens na to nakładać Black Hole czy odrazu wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 1 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Czym i w jaki sposób doczyścić wżery w wydechu o takim http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1413099607 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 jakąkolwiek pastą do polerowania metalu. Może być autosol lub cokolwiek innego (np zielona pasta polerska jeżeli polerujesz maszynowo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Autosolem próbowałem i ręcznie nie da rady tego zrobić, może są jakieś mini nakładki do wiertarki aby to zrobić/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ja używałem to tego nakładki bawełnianej na wiertarkę. Z castoramy za 15 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Witam, czy można używać detailera last touch megsa do czyszczenia plastików, kokpitu wewnątrz auta? Jeśli tak to rozcienczać z wodą czy sam płyn bez rozcienczania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Autosolem próbowałem i ręcznie nie da rady tego zrobić przeleć najpierw papierem ściernym, powiedzmy 500, 1000, 1500, 2000, 2500 i wtedy autosol, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baccara Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Mam pytanko jeżeli pozwolicie... czy istnieje jakiś instruktarz na forum jak wykonać dobre zdjęcia rys na lakierze... Mam do dyspozycji lustrznakę sony ale nie jestem zadowolony ze zdjęc które wykonałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 wydaje mi sie że to takie fotki musi być lakier dobrze oświetlony jakiś halogenem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baccara Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 niby oświetlone autko jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi