Skocz do zawartości

Krótkie pytanie- krótka odpowiedź część 2

kuflik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 751
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Posiadam wosk Turtle Wax ICE (wiem że cudów nie czyni i mało wytrzymały). Odbieram auto od lakiernika niedługo po lakierowaniu paru elementów (pajączki, rysa po kluczyku na całym boku do blachy). Czy ten wosk wystarczy do zabezpieczenia lakieru, czy może lepiej zainwestować w tester Dodo Juice jakiegoś (co lepsze do białego lakieru)? Nie posiadam jeszcze polerki mechanicznej więc ręcznie nie zamierzam czynić na tym etapie (na wiosnę zaopatrzę się w jakieś narzędzie). Auto stoi w garażu więc nie zamarza za często.

rsk, Turtle Wax Ice daje bardzo ładny efekt wizualny ale tak ja napisałeś efekt jakieś dwa tygodnie ...

[ Dodano: 31 Styczeń 2011, 22:23 ]

Mam pytanie, pewnie troche glupie, przed woskiem dobrze jest przejechać samochód clinerem albo ipa, w przypadku ipa rozumien ponieważ lakier bedzie dobrze odtłuszczony i wosk dobrze się związe z lakierem, ale w przypadku clinera lakier bedzie dość tlusty i wosk w tym przypadku tak że dobrze zwiąże ?

Turtle Wax Ice
mam ochotę nabłyszczać nim nadkola w samochodzie, po tym jak popracuje APC i umyje po zimie dokładnie cały ten syf tam....

Z plastików bardzo ładnie wyciąga. O ile lakier wiadomo, są lepsze, to grill, listwy i inne duperele ładnie robi na czarno.

Turtle Wax Ice
mam ochotę nabłyszczać nim nadkola w samochodzie, po tym jak popracuje APC i umyje po zimie dokładnie cały ten syf tam....

Z plastików bardzo ładnie wyciąga. O ile lakier wiadomo, są lepsze, to grill, listwy i inne duperele ładnie robi na czarno.

ja akurat mam coś do czarnych plastików, typu gril czy dokładki, a właśnie ICE będzie produktem gdzie użyje go w miejscu gdzie mi szoda wszystkiego innego bo i tak nic tam długo nie wytrzyma....

Jedno jest pewne, następny raz te 50 PLN bym lepiej wydał, ale takie były początki :song:

a sięgając po niego na półkę człowiek myślał że już lepiej swojego auta nie odpicuje

dokładnie :) ja jak kupiłem auto, wpadłem do norauto i co najlepsze kupiłem mu :)

btw. mój ten ICE już w garażu 2x przemarzł i troche podgnił ;) ale na nadkola sie przyda. (zapomniałem u nim :()

Ice lepiej naczernia niż Bumper Care i jak muszę zrobić coś szybko to leci ICE, trwałości nie porównuję bo ICE to takie awaryjne wyjście bardziej.

Pytanie jak użyję AG SRP to jest sens na to nakładać Black Hole czy odrazu wosk ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.