mario Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Mam pytanie dotyczące odkurzenia podsufitki, a nie prania. To nowa podsufitka i w dodatku czarna (GTI). Nie jest brudna. Zastanawiam się jak ją odświeżać w przyszłości, ale bez namaczania. W volkswagenie golfie (najlepszym aucie na świecie) ona mocno siedzi i nie ma obawy nawet gdybym użył odkurzacza. Proszę o podpowiedzi.
aras Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ja mam pytanie, moja siostra miała kiedyś praną podsufitkę u jakiś magików (samochód z włoch) i po jakimś czasie zaczęła odpadać, teraz jak były upały to podsufitka cała opadła wygląda to mniej więcej tak ale na całej podsufitce http://desmond.imageshack.us/Himg251/sc ... es=landing I teraz pytanie, czy da się ją jakoś podkleić czy lepiej zedrzeć ją i położyć nowy materiał? Komu to najlepiej zlecić, jakiemuś tapicerowi (siostra mieszka w innym mieście - Grudziądz)?
Thomas Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 lepiej ją zerwać całąi pobawić się z ponownym przyklejeniem ... wygląda to też tak jakby warstwa materiały odkleiła się od "tektury " tej sztywniejszej warstwy ... trzeba by było ściągnąć i zobaczyć
pieter7 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Moim zdaniem lepiej ją sciągnąć do końca bo wiadać że zbyt czysta nie jest i położyć nowy materiał.
Fancivi Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 chyba najlepiej zerwac i nowy material, mozna tapicerowi albo jak ma sie troche zdolnosci kupic jakis material i zrobic samemu. Ja z kolega obkleilismy materialem tapicerskim na gabce cieniutkiej i mocnym klejem do tapicerek. Trzyma sie z 2 lata bez problemu ale zabawy troche przy tym bylo.
maya Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 arasto honda civic ? jeśli tak to nie zajmuj sobie głowy i kupuj drugą podsufitkę, koledze bez prania po paru latach się odkleiła
aras Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 samochód to golf IV, chyba powiem siostrze żeby dała do jakiegoś tapicera, żeby ściągnął materiał, stary klej no i żeby przeczyścił, potem niech nałoży nowy klej no i może materiał. Trochę ta zabawy wyjdzie €
kulassadam Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Podczas prania podsufitki w fordzie mondeo mk2 zaczęła mi się odklejać podsufitka. Czy znacie jakieś sposoby aby naprawić moje błąd (za bardzo namoczyłem).
m1chal Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 mondeo mk2 i audi 80 to najgorsze auta pod tym wzgledem, praktycznie zawsze sie odklei
yukon Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 kulassadam, zrywasz całą i kleisz od nowa.
Shaman Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Używał ktoś do prania podsufitki środka VAX Ultra +? Kumpel prał tym dywan i sofy w domu. Wyszły super. Zastanawiam się, że może przeczyścić tym właśnie podsufitkę.
raggaman Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 mondeo mk2 i audi 80 to najgorsze auta pod tym wzgledem, praktycznie zawsze sie odklei A także Audi A4 B5 Audi A3 8L BMW E36 to już nagminna kwestia sufit i boczki drzwiowe Honda Civic ( angielka ) Jaguary Opadają sufity bo wiadomo, że materiał jest klejony do gąbki ( 1,5-2 mm ).. gdzie podczas klejenia klej troszeczkę spulchni gąbkeczkę. Powisi to sobie 10 lat nad głową kierowcy, słoneczko poświeci, raz na jakiś czas pranko uskutecznione z konkretnym przemoczeniem i "dywan nad głową gotowy " Na opadające sufity jest jedna rada.. klej ( wersja na pędzel jeśli nie mamy pistoletu i kompresora ) materiał podsufitkowy ( dostosować sprężystość/ rozciąganie materiału do naszego sufitu [ głębokie przetłoczenia ect.] ) rękawy do góry i kleimy Masakryczną kwestią jest oczyszczenie sufitu z mokrego kleju zmieszanego z gąbką Z mojego doświadczenia wiem, że doklejanie już wiszącego materiału to troszkę głupota..bo możemy zniszczyć "dechę" sufitu..a wtedy jak już położymy nowy materiał to będą dołki i efekt lipny. Także po mojemu jak prać stary sufit to wyjęty z auta i położony materiałem do góry.
m1chal Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 A także Audi A4 B5 posiadam audi a4 b5 .... piore podsufitke co roku od 3 lat.... i to maszyną! ojciec tez posiada b5 i takze ją piore czasami... pozatym mam duzo klientow do prania z róznych for internetowych w tym oczywiscie mialem kilka audi a4 b5 i nigdy nic sie nie działo! wiec nie wiem skad masz takie informacje ... to samo tyczy sie audi a3 z tych pozostalych to nie mialem bo siedze glownie tylko na forach grupy VAG a jezeli nie wierzysz to zapraszam do mnie... podstawie Ci kilka A4 i A3 do ponownego prania podsufitek (które wczesniej robilem i takich co wczesniej nie robilem tez sie znajdzie) i to nie jest tak, że specjalnie uważam przy praniu podsufitek czy cos.... po prostu spryskuje, szczotkuje, sciagam karcherem puzzi
raggaman Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 wiec nie wiem skad masz takie informacje ... to samo tyczy sie audi a3 Jakby Ci tu powiedzieć.. robię takie podsufitki dla klientów ( głównie handlarzy ), którzy po zakupie auta starają się doprowadzić je do większego stopnia czystości, piorą i wszystko opada. Sam miałem A4 B5 parę lat temu, prałem odkurzaczem piorącym nie wnikając w to czy się przemoczy czy nie..i nic nie odlazło. Nie ma co porównywać bo są różne stany aut.. moje obecne Audi jest z 1998 roku...a podsufitkę ma w stanie wręcz salonowym. Ja tylko napisałem jakie sufity najczęściej mam do roboty więc nie ma się co kolego spinać
m1chal Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 po prostu nigdy sie nie spotkalem z tym zeby w jakiejs audi a4 b5 odkleila sie podsufitka... ani na forach. ani wśród znajomych, ani przy wlasnych doświadczeniach... ale wiadomo, polak potrafi jak cos sam chce zrobic, to i pewnie może mu sie odkleić. jak dla mnie w audi a4 b5 jest bardzo trwala podsufitka do prania (i jest na gąbce!) wiec tym samym nie mozna pisac, ze w tych autach sie odkleja
raggaman Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Każdy ma swój punkt widzenia oparty na doświadczeniu i przy tym zostańmy kończąc wymianę zdań
preplin Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Jestem nowy i chce tylko potwierdzenia czy dobrze rozumuje:) Moze byc taka technika? - Rownomiernie spryskac atomizerem podsufitke presprayem np pr101(odczekac minute) - miękką szczotka (np do butów) trzec podsufitke ( 40cmx40cm) - po czym ten kawałek wytrzeć pieluchą - przetrzec mikrofibra Czy przy takiej technice bedzie dobrze?
piotr-gdansk Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 nie pr101 tylko jakimś do kapsułkowania
odin88 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 pr 101 trzeba wypłukac najlepiej mc 99 i metodą bonetowania [ Dodano: 10 Sierpień 2012, 14:44 ] co do puszczania podsufitek to na 100 % audi 80 b4 nie b5 i honda civic przed praniem i tak trzeba obejrzec podsufitke jak gdzies odchodzi ( jest opadnięta) to nie piorę. A do prania odkurzacza jeszcze nie używałem tylko ręczna robota
mlody15422 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 jaki polecacie srodek do podsufitki?
iivo Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 jaki polecacie srodek do podsufitki A czytałeś ten temat
mlody15422 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 tak czytalem ale mam mieszane uczucia i chce zeby mi doradzic
iivo Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 tak czytalem ale mam mieszane uczucia i chce zeby mi doradzic To ja mogę ci polecić Tenzi Top Perfekt tani i dobry Prałem ostatnio podsufitkę w omedze i jestem zadowolony z efektu
pieter7 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 RM 760 - używam 3 lata i jak narazie za kazdym razem
m1chal Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 ja ostatnio spróbowałem z ciekawości VP HDC i jakos słabo to szło z podsufitką
Rekomendowane odpowiedzi