cash Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Na zrobienie vw golfa potrafię zużyć prawie 1/3 butelki. To mi tyle gdzieś na 8 aut idzie widać że kochasz swoje auto i mu nie żałujesz Kilka z nich również kocham
yacek _b Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dzisiaj wreszcie znalazłem czas na wyglinkowanie auta ( stoczniowy syf na lakierze ) , udało mi sie kupić od jednego usera 50 ml HDC , miałem duuże obawy czy dam radę - praca ręczna aplikatorem zymola , ale było nawet OK. Robiłem małe partie i środka dawałem skąpo , kropla wielkości 20 gr. ściereczka na ramieniu w pogotowiu do wypolerowania , w razie Niemca jak by coś przyschło , ale było dobrze jak środek był ledwo widoczny polerowałem , może źle robiłem , ale połysk naprawdę extra . Fakt ręcznie trzeba się namachać . Temperatura powietrza 15 C .
mario448 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam Może i w niewłaściwym miejscu zadam pytanie ale mam nadzieję, że linczu nie będzie. Odpowiedzi jednoznacznej nie znalazłem, temu pytam. Czy auto zabezpieczone CQuartzem, przed aplikacją wosku (dla czystej i nieopisanej radości samego smarowania ) można potraktować HDC bez obawy naruszenia Quartzu? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
mario448 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
TADEK14 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 A co myślicie o tym żeby na hdc położyć coli
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 TADEK14, wiem że to prowokacja ale i tak odpowiem swego czasu Evo pisał, że HDC pod "sztuczniaki" się raczej nie nadaje - musisz poszukać cleanera dedykowanego do sealantów
jukojuko Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Witam , na ile starcza HSC ? Interesuje mnie przybliżona ilość cztery pięć samochodów? A oczywiście buteleczką 250ml.
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Maja 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 jukojuko, byla dyskusja na ten temat na forum w zaleznosci czy uzywane recznie czy maszynowo oraz jak duze auto, na raz idzie max 25 ml mozna oczywiscie wiecej o ile masz pare w reku zeby to wypracowac
krz_p Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 z każdym kolejnym smarowaniem będziesz nakładał mniej butelką 250 ml to minimum te 10-12 razy posmarujesz
neclocus Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 w pkt. 2 instrukcji 'obslugi' HD-C producent umiescil slowa 'no circular pattern' wielu z Was uzywalo specyfiku na 'rotacji', zatem nie przejmowac sie powyzszym zapisem? jesli tak to jaka byla intencja producenta? przepraszam za dzielenie wlosa na czworo ale intryguje mnie to ; ) pozdrawiam
julian Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 neclocus, przy pracy ręcznej faktycznie lepiej jest wykonywać proste ruchy. przyczyna ta sama, co przy myciu - robiąc jakąkolwiek rysę o kolistym kształcie, zawsze pod jakimś kątem padania promieni świetlnych będziemy ją widzieć - prostą znacznie rzadziej. ale maszyną czy rotacyjną czy oscylacyjną jak najbardziej można, wręcz jest to wskazane.
ma_ko Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Czy sam z siebie HDC kropelkuje?? Dziś złąpał mnie deszcz pomiędzy woskiem , a HDC i nie schowałem do garażu auta.Po deszczu ukazały mi się piękne kropelki... Faktem jest że na powierzchni ponad rok temu położyłme 3 warstwy CQ
Tomek WRO Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 ma_ko, z HDC chyba jest tak, że woda go zmywa. Lepiej go nie moczyć i odrazu woskować
Barman Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 chłopaki szykuje się do stosowania HD i tak czytałem wszystkie strony i nie znalazłem czy po przejechaniu po plastiku zostaje biały ślad??
escimo Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Barman, nie do końca biały, ale brudzi plastiki
malkolm Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 musisz oklejać plastiki niestety, inaczej się nie da
Pavlik Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Jak to się nie da? Trzeba uważać i ju, a czasem nie być zbyt nadgorliwym
Moderator Eryczek Opublikowano 6 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Ręcznie Panowie, ręcznie kłaść
escimo Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 Ja ostatnio na rotacji kładłem, bo leń mnie dopadł
rickson Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 A ja na DA, w jednej ręce papieros - w drugiej maszyna
kubik Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 A ja na DA, w jednej ręce papieros - w drugiej maszyna Tak jest ,ja tylko bez papierosa Kładłem pierwszy raz i się nauczyłem,że z tym przysychaniem coś na rzeczy jest,ale potem już ok
Rekomendowane odpowiedzi