kanar Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Ja maszynowo się jeszce nie odważyłem ale planuję przy pierwszej okazji No weż pan maszyny i nakładaj, bajka jest. Na niebieskim 3m i bardzo miękkim lakierze może zostać delikatny, ledwo widoczny holo, lepiej użyć czarnej. Mi się najlepiej pracuje na obrotach niskich (1bieg), wolne przejazdy bez pośpiechu.
cash Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Ręczna aplikacja to byl koszmar, maszyna duzo łatwiej. Uważam odwrotnie kwestia umiejętnego dysponowania środkiem i wprawy
dzinkins Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 No weż pan maszyny i nakładaj, bajka jest. Na niebieskim 3m i bardzo miękkim lakierze może zostać delikatny, ledwo widoczny holo, lepiej użyć czarnej kiedyś tak mnie straszono - uważaj, uważaj bo zaschnie, poleruj po 1s tak mi zostało - ale teraz be obaw przy pierwszej okazji leci może jutro
snap Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 panowie nie robcie jaj ze hdc kladziecie recznie kto jak kto ale Wy
julian Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Na niebieskim 3m i bardzo miękkim lakierze może zostać delikatny, ledwo widoczny holo, lepiej użyć czarnej. Mi się najlepiej pracuje na obrotach niskich (1bieg), wolne przejazdy bez pośpiechu. sama prawda, Krzysztof wie co mówi, trochę się tych kokosów nawąchaliśmy jak lakier jest np. czarnym akrylem, to polecam pracować na obrotach najniższych i ich nie zmieniać. jeśli metaliczny/perłowy, śmiało można trochę podgonić przechodząc na okolice 1100-1300obr.
SJake Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 uważaj, uważaj bo zaschnie, poleruj po 1s bo to prawie prawda... Ja ostatnimi czasy robię to na czarnych Venturach po elemencie, czasem dwóch (dach i maska po pół) i ścieram kilka sekund po odłożeniu maszyny. Reszta jak wyżej - FESTO 1-2 bieg i go go
dzinkins Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 dzinkins napisał/a: uważaj, uważaj bo zaschnie, poleruj po 1s bo to prawie prawda... zgadza się dlatego bałem się podejść z maszyną
maciek-m Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 HDC lubi karbowane pady? Czy lepiej podchodzić na standardowym finiszu?
ENERGY_NET Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 maciek-m, standardowym finiszu
Piciosz Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ja zawsze ręcznie jadę i problemów z tym nie ma, na karbowanych padach zawsze miałem problem z zasychaniem właśnie, ale fakt trzeba znów spróbować
Dark Knight Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Czarny 3M mowa była o kodzie 05729 czy 09378 ?, na razie ręczna walka pochłania u mnie lekko pół dnia ale z każdą kolejna aplikacją nabieram coraz większej wprawy
voldi22 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ja robię na karbowanym czarnym i nic nie zasycha.
bartb Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 tez robiłem czarnym karbowanym i było git
bbarti Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Piciosz A ile HDC schodzi Tobie przy ręcznej aplikacji na Twoją Polówke
kanar Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 No trochę się Julianie nawąchaliśmy Dla mnie najlepszy efekt jest gdy wypracujesz padem maksymalnie tak, że już nie ma nic do wycierania po przejeździe. Lakier dostaje wtedy taki power look, że jajca urywa. Czas aplikacji na sedana wielkości A4 to jakieś 25 minut na spokojnie. [ Dodano: 17 Kwiecień 2012, 21:35 ] Używam go też do oczyszczenia szyb bocznych i tylnej jeśli kładę na nie wosk.
JM63 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dla mnie najlepszy efekt jest gdy wypracujesz padem maksymalnie tak, że już nie ma nic do wycierania po przejeździe A ja tak zachodziłem w głowę, co źle robię, że nie ma tej znanej z opowiadań, groźnej warstwy, którą trzeba od razu polerować, bo zaschnie i trzeba będzie skuwać Tyle, że u mnie przy ręcznej aplikacji. Tak z ciekawości- czemu wosk, a nie NW na szyby?
kanar Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Czemu wosk? A nie wiem, tak jakoś przejąłem od Juliana nawyk woskowania szyb, dobry wosk na bocznej szybie siedzi dość długo a nawoskowanie szyby to sekunda w porównaniu np z aplikacją carlacka.
Administrator Evo Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Czas aplikacji na sedana wielkości A4 to jakieś 25 minut na spokojnie. Kanar, ale to chyba jak lecisz na dwie maszyny, po jednej na ręke
JM63 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 A muszę sprawdzić w takim razie Gdzieś na DW czytałem, że np Body Wrap'a nie zaleca się stosować na szyby, bo 'dodatki poprawiające wygląd' mogą narobić trudnych do usunięcia zacieków, stąd ciekawość odn. wosku.
kanar Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Evo challenge accepted powiedz gdzie i kiedy Zwykłe woski dają radę, a jak gdzieś nie polecają to pewnie wiedzą co mówią Ja nigdy z tym produktem styczności nie miałem.
Moderator Eryczek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dark Knight, ja używam 3M 09378 i nic nie zasycha - polecam! HDC idzie też na szyby i na to Destiny - nie powoduje żadnych zacieków ani przebarwień. NW nie nakładałem jeszcze Za dużo zachodu przy tym jak dla mnie Przednia szyba też jest czyszczona HDC ale zostawiam ją już oczywiście bez wosku kanar - gratuluję rutyny - ja śmigam Accorda przez godzinę
Pavlik Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ja ostatnio HDC aplikowałem na czarnym waflu, rozprowadzenie 600 a potem na 900 aż do zaniku. Czy dobrze> nie wiem...wciąż się uczę.
julian Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 pół godziny na auto to czas możliwy do osiągnięcia przy dokładnym wypracowaniu ale raczej bez zbędnych przerw;) mi ostatnio z papieroskiem, przy wybitnym obijaniu się, zajęło to 40minut z docieraniem, więc nie ma się czego bać. Jedna ważna uwaga: jeśli gdzieś zaschnie HDC, bo np. daliśmy go znacznie za dużo, to najlepszą metodą usunięcia go jest ponowne użycie HDC.
Administrator Evo Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 ale raczej bez zbędnych przerw;) O to to, tu właśnie leży pies pogrzebany ,z przerwami jest różnie
snap Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 jeśli gdzieś zaschnie HDC, bo np. daliśmy go znacznie za dużo, to najlepszą metodą usunięcia go jest ponowne użycie HDC a strzal z qd ?
Rekomendowane odpowiedzi