Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Uzywam gabki ze zdjecia. Bardzo podobna do tej z aplikatora megsa, twarda.

Hi endurance gel naklada sie naprawde dobrze-nakladam wezsza strona

Gabki do mycia sie rozlatuja i wchlaniaja za duzo zelu

2edb26d6e570a07b.jpg.63568abb64fc45d99a81c23f8ae5c19c.jpg

Opublikowano

Ja z kolei używam gąbkowych ścinek, które dostałem od znajomego tapicera.

Są różne rodzaje tych gąbek więc trzeba potestować, które najbardziej nam odpowiadają.

Po użyciu brudna gąbka idzie do kosza, więc zawsze mam nowy i czysty aplikator.

Opublikowano

Te aplikatory z Megsa są fajne, ale mało trwałe. Mój się szybko rozleciał. Teraz używam zwykłego aplikatora.

Opublikowano

A ja po wyprobowaniu roznych aplikatorow przerzucilem się na gabki janka niezbędnego. Kupuję je w paczkach po jakieś 5zeta za 5 czy 6szt i nie bawie sie już w zadne ich czyszczenie, pranie itp-po prostu je wyrzucam

Opublikowano

Szukam jakiegoś nowego aplikatora do opon. Gąbki kuchenne w jakiejkolwiek postaci mi nie podchodzą. Do tej pory od 3 lat używałem takiego aplikatora:

durafoam-contoured-large-tire-dressing-applicators-5-pack_3015_300.jpg

Jest już zużyty dość mocno i szukam czegoś nowego.

Używał ktoś aplikatora NO MESS? Jakieś opinie bądź porównania?

Opublikowano
Te aplikatory z Megsa są fajne, ale mało trwałe. Mój się szybko rozleciał. Teraz używam zwykłego aplikatora.

Potwierdzam to co kolega napisał, są fajne ale strasznie nie trwałe, do tego według mnie gąbka jest zbyt płytka mam namyśli to ,że jak trzeba miejscami gdzieś bardziej przycisnąć to plastikowa obudowa trze o oponę, a w raz z zużyciem się gąbki aplikacja staje się niemal ,że niemożliwa.

IMG_2021.JPG.638e3d87f2ed7ef99226b61fb5bae9cc.JPG

Opublikowano

Mój wygląda identycznie. Mam plan aby wywalić tę megsową gąbkę i wstawić w to miejsce jakąś inną, twardszą. Tylko jeszcze nie wiem jaką. Bo w sumie aplikator sam w sobie fajny.

Opublikowano

Ja polecam NO MESS - faktycznie dają radę :good:

Używam go od roku i zużycie minimalne. W tym tygodniu czeka go pierwsze czyszczenie.

Opublikowano
najlepszy aplikator do opon to pędzel ;d

Zależy od dressingu. Aplikatory gąbkowe mają taką przewagę, że pozostają nasączone dressingiem przez długi czas. Dzięki takiemu rozwiązaniu używamy produktów ekonomiczniej.

Opublikowano

No chyba że tak ale zależy to tez od profilu opony i od naciągu. Parę razy użyłem gąbek i nie podeszło mi to do gustu wole pędzel, a mój dressing do opon to Nielsen Brillance.

Opublikowano

Dużo zależy od opony.

Np.na coninentalach strasznie gąbki lecą,bo mają taką strukturę

Opublikowano

Potwierdzam to co kolega napisał, są fajne ale strasznie nie trwałe, do tego według mnie gąbka jest zbyt płytka mam namyśli to ,że jak trzeba miejscami gdzieś bardziej przycisnąć to plastikowa obudowa trze o oponę, a w raz z zużyciem się gąbki aplikacja staje się niemal ,że niemożliwa.

Patrzę na te zdjęcia i nie wiem co powiedzieć :o

Mój "No Mess Applicator" ma dokładnie 2,5 roku, używam go często i... I poza lekkim wyobleniem rantu gąbki ;) nie widać po nim śladu użycia !

Ten ze zdjęcia wygląda jakby się rozpuścił... Jakiego dressingu z nim używałes ?

Opublikowano

Faktycznie ten megsowy wygląda jak by go jakiś środek żrący zjadł. Też mam taki aplikator i wszystko jest z nim OK.

Opublikowano
dominiq, Może jakieś resztki mocnego APC zostały na oponie i zjadło gąbkę? :o

Raczej nie ma takiej opcji. W ogóle to aplikator się skończył zanim dojechałem do 1/4 butelki Hot Shine.