proton789 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 ja tak samo, aplikatorem/gąbką nie dojdę w każde miejsce a tak to pędzelek i jazda
wojtoo Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Uzywam gabki ze zdjecia. Bardzo podobna do tej z aplikatora megsa, twarda. Hi endurance gel naklada sie naprawde dobrze-nakladam wezsza strona Gabki do mycia sie rozlatuja i wchlaniaja za duzo zelu
Pit_Krk Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Ja z kolei używam gąbkowych ścinek, które dostałem od znajomego tapicera. Są różne rodzaje tych gąbek więc trzeba potestować, które najbardziej nam odpowiadają. Po użyciu brudna gąbka idzie do kosza, więc zawsze mam nowy i czysty aplikator.
dominiq Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Te aplikatory z Megsa są fajne, ale mało trwałe. Mój się szybko rozleciał. Teraz używam zwykłego aplikatora.
Rosemeyer Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 A ja po wyprobowaniu roznych aplikatorow przerzucilem się na gabki janka niezbędnego. Kupuję je w paczkach po jakieś 5zeta za 5 czy 6szt i nie bawie sie już w zadne ich czyszczenie, pranie itp-po prostu je wyrzucam
ultratouch Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Szukam jakiegoś nowego aplikatora do opon. Gąbki kuchenne w jakiejkolwiek postaci mi nie podchodzą. Do tej pory od 3 lat używałem takiego aplikatora: Jest już zużyty dość mocno i szukam czegoś nowego. Używał ktoś aplikatora NO MESS? Jakieś opinie bądź porównania?
kamilgt Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 ultratouch, Ja właśnie kupiłem, jak odbiorę to napiszę parę słów
Lucas_UK Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Te aplikatory z Megsa są fajne, ale mało trwałe. Mój się szybko rozleciał. Teraz używam zwykłego aplikatora. Potwierdzam to co kolega napisał, są fajne ale strasznie nie trwałe, do tego według mnie gąbka jest zbyt płytka mam namyśli to ,że jak trzeba miejscami gdzieś bardziej przycisnąć to plastikowa obudowa trze o oponę, a w raz z zużyciem się gąbki aplikacja staje się niemal ,że niemożliwa.
dominiq Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mój wygląda identycznie. Mam plan aby wywalić tę megsową gąbkę i wstawić w to miejsce jakąś inną, twardszą. Tylko jeszcze nie wiem jaką. Bo w sumie aplikator sam w sobie fajny.
SJake Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja polecam NO MESS - faktycznie dają radę Używam go od roku i zużycie minimalne. W tym tygodniu czeka go pierwsze czyszczenie.
proton789 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 najlepszy aplikator do opon to pędzel ;d
SJake Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 najlepszy aplikator do opon to pędzel ;d Zależy od dressingu. Aplikatory gąbkowe mają taką przewagę, że pozostają nasączone dressingiem przez długi czas. Dzięki takiemu rozwiązaniu używamy produktów ekonomiczniej.
proton789 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 No chyba że tak ale zależy to tez od profilu opony i od naciągu. Parę razy użyłem gąbek i nie podeszło mi to do gustu wole pędzel, a mój dressing do opon to Nielsen Brillance.
Marcin_ko7 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Próbował ktos pojemnika tego typu Mam taki z dawnych czasów i zastanawiam sie czy nie wylac resztki czernidła i wlac Brillance'a...
kamilgt Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Marcin_ko7, to wszystko zależy od Twoich preferencji, jak Ci odpowiada taki sposób aplikacji to zrób tak jak mówisz
kubik Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dużo zależy od opony. Np.na coninentalach strasznie gąbki lecą,bo mają taką strukturę
DS_Tomek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Te aplikatory z Megsa są fajne, ale mało trwałe. Mój się szybko rozleciał. Teraz używam zwykłego aplikatora. Potwierdzam to co kolega napisał, są fajne ale strasznie nie trwałe, do tego według mnie gąbka jest zbyt płytka mam namyśli to ,że jak trzeba miejscami gdzieś bardziej przycisnąć to plastikowa obudowa trze o oponę, a w raz z zużyciem się gąbki aplikacja staje się niemal ,że niemożliwa. Patrzę na te zdjęcia i nie wiem co powiedzieć Mój "No Mess Applicator" ma dokładnie 2,5 roku, używam go często i... I poza lekkim wyobleniem rantu gąbki nie widać po nim śladu użycia ! Ten ze zdjęcia wygląda jakby się rozpuścił... Jakiego dressingu z nim używałes ?
ultratouch Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Na zdjęciach to nie NO MESS tylko meg'sowy.
DS_Tomek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Na zdjęciach to nie NO MESS tylko Meg'sowy. Miałem na myśli megsowy, on się faktycznie nazywa Zero-Mess, pokręciłem Tak czy inaczej u mnie żyje i ma się dobrze !
escimo Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Faktycznie ten megsowy wygląda jak by go jakiś środek żrący zjadł. Też mam taki aplikator i wszystko jest z nim OK.
dominiq Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Moje identycznie zjadło a używałem tylko i wyłącznie z - uwaga - Meguiar's Hot Shine Tire Gel
escimo Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 dominiq, Może jakieś resztki mocnego APC zostały na oponie i zjadło gąbkę?
DawPi Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Na moim megsowym był tylko endurance i też wygląda podobnie. Kosz. Mam te zielone po 7zł i jest gitarka.
dominiq Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 dominiq, Może jakieś resztki mocnego APC zostały na oponie i zjadło gąbkę? Raczej nie ma takiej opcji. W ogóle to aplikator się skończył zanim dojechałem do 1/4 butelki Hot Shine.
Rekomendowane odpowiedzi