Pepper Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Przyłączam się do prośby CMQ, Jako, że produkt zapowiada się na przyszłoroczny hit fajnie by było zebrać maksymalną ilość informacji odnośnie aplikacji, czasu potrzebnego do pełnego wyschnięcia etc. Producent podaje, że po wytarciu czas pełnego wyschniecią to 3 godziny w temperaturze 15 stopni, jednocześnie zaleca unikania mycia przez następne 12 godzin ( rozumiem że tym samym unikania np deszczu przez 12 godzin bo pewnie chodzi ogólnie o kontakt z wilgocią ? ) Co do topowania CQuartz naturalnym woskiem też uważam, że nie ma powodu aby tego nie robić natomiast tracimy w ten sposób rewelacyjne odprowadzanie wody jakie ma sam CQuartz. I tu moje kolejne pytanie do Juliana, czy mieliście już może jakieś doświadczenia z Aquartz - ReLoad Spray Sealant, polecanym przez producenta właśnie jako rodzaj uzupełnienia/ detailera na CQuartz ? Mnie osobiście nie przeszkadza mocno sealantowy look więc jeśli Aquartz - ReLoad Spray Sealant nie ogranicza właściwości jakie ma sam CQuartz to skłaniałbym się raczej do takiego combo niż do warstwy naturalnego wosku.
julian Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 postaram się dziś wrzucić pierwsze zdjęcia po aplikacji. powierzchnia powinna być przygotowana jak najlepiej, im mniej rys, tym lepszy efekt pracy z produktem. przed nałożeniem koniecznie dokładnie odtłuszczona. więcej informacji wkrótce;)
CMQ Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Ja myślę że i tak zamówię. Najdalej po zimie nałożę, ale może uda się wykorzystać halę z ogrzewaniem w firmie i dobre serce szefa i załatwi się temat zima.
link2jack Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Najwazniejsze pytanie - KIEDY W POLSCE?
julian Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 link2jack, ustalenie precyzyjnej daty jest kwestią najbliższych tygodni. na pewno produkt się pojawi. nie ukrywam, że zapowiada się niezły prezent gwiazdkowy dla detailerów pierwsze poglądowe zdjęcie produktu: http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... ht=cquartz auto po trasie ca. 800KM, większość w deszczu i po krajowej 7, gdzie z racji na przebudowy pełno błota...
AutoDetailing Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Widziałem auto, w którym na jednej połowie maski był Cquartz, a na drugiej dobry wosk. Po przejechaniu kilkuset kilometrów w trudnych warunkach pogodowych różnica na korzyść tego pierwszego była ogromna.
julian Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Marcin, przyjrzyj się dokładnie linkowi na DW. widziałeś nie auto, tylko TO auto
Tomasz KRK Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Widziałem auto, w którym na jednej połowie maski był Cquartz, a na drugiej dobry wosk. Jeżeli to jest to auto z linku juliana, to słowa Frutta i dobry wosk jakoś moim zdaniem do siebie nie pasują
julian Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Tomasz KRK Carnauba, nie no, jest dobry. bardzo ładnie pachnie.
Tomasz KRK Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Fakt, do wąchania pierwsza klasa, i na półeczkę, żeby ładnie pachniało w garażu.Ale na lakierze? Fuj
AutoDetailing Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Dokładnie, widziałem TO auto Pisząc "dobry wosk" miałem na myśli poziom, na jakim jest pozycjonowany przez producenta i niektórych Forumowiczów
Marco Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Słuchajcie ale co to właściwie jest za specyfik. Bo mnie to zajeżdża DB. I nie żebym negował właściwości tego cuda bo wygląda to naprawdę nieźle.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 30 Października 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Tomasz KRK Carnauba Jeżeli to jest to auto z linku juliana, to słowa Frutta i dobry wosk jakoś moim zdaniem do siebie nie pasują Jak zobaczyłem opis zdjęcia to chciałem dokładnie to samo napisać Robiąc test na odpychanie wody i brudu chciałbym zobaczyć porównanie np z : - Zymol Glasur - RG 55 - lub jakimś konkretnym Sealant-em Kolejna sprawa to czy mocno zmniejszy się odpychanie po zastosowaniu popularnych QD. Jak dla mnie to najważniejsze w tym produkcie jest czy faktycznie chroni przed swirl-ami , efekt wizualny zrobi się czymś innym
julian Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 taki wosk akurat był na aucie, cóż poradzić. kolejne porównania w najbliższym tygodniu. popularne QD nie zaszkodzą, pytanie tylko, po co ich używać? bo trwałości powłoki raczej nie przedłużą, sama w sobie jest wystraczająca. można używać firmowego detailera. aha, CQuartz można też warstwować, właśnie to testujemy.
maly_marcin Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Testujcie, testujcie i opisujcie
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 30 Października 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 julian, Uzywac QD tak jak jest przy zwykłym wosku czyli żeby nadać po myciu świeżego blasku, chyba że CQ Po każdym myciu jest tak samo świeży jak zaraz po nałożeniu. Marco, Mam trochę podobne myśli, jestem ciekaw jakie będą minusy tego produktu, skoro potrafi mieć 20 mikronów grubości to co się będzie działo na masce od kamieni , będą odpryski jak w lakierze Jeżeli okaże się bez wad to salony detailingu będą miały dużo mniej roboty A my, ludzie którzy lubią jeździć padem i mikrofibrą po lakierze, co my będziemy robić Jedna porządna korekta, potem tylko co 6 miesięcy CQ i tyle Coś z tym musi być nie tak
senz Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Marco, Mam trochę podobne myśli, jestem ciekaw jakie będą minusy tego produktu, skoro potrafi mieć 20 mikronów grubości to co się będzie działo na masce od kamieni , będą odpryski jak w lakierze Te info o 20mikronach to pewne ? Bo na stronie podaje ze ta nano-powłoka ma od 0.5-1mikrona grubości. Co raz bardziej mi się ten środek podoba. Można go używać na wszystkim -lakier, szkło, plastiki, uszczelki, skóra. Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - jak z wydajnością tej 30ml buteleczki ? Ale pewnie doczekamy się wszystkich odpowiedzi w najbliższym czasie
Pepper Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 julian, Uzywac QD tak jak jest przy zwykłym wosku czyli żeby nadać po myciu świeżego blasku, chyba że CQ Po każdym myciu jest tak samo świeży jak zaraz po nałożeniu. Dokładnie dlatego dopytuję ciągle o Aquartz - ReLoad Spray Sealant, czyli dedykowany detailer. Mam twardą wodę i jak dobre by nie były właściwości " Anti Calcium Effect " to nie wierzę, że nie będe miał water spotów i że auto po myciu będzie wyglądało jak w dniu aplikacji.
.::SCR::. Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Marco, Mam trochę podobne myśli, jestem ciekaw jakie będą minusy tego produktu, skoro potrafi mieć 20 mikronów grubości to co się będzie działo na masce od kamieni , będą odpryski jak w lakierze Te info o 20mikronach to pewne ? Bo na stronie podaje ze ta nano-powłoka ma od 0.5-1mikrona grubości. To info zasłyszane - dlatego pasowałoby potwierdzenie.
Administrator Evo Opublikowano 31 Października 2010 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Z tego co rozmawiałem z Julianem wynikało że zdecydowanie chodzi o 0,5-1 mikrona niż o 20um.
.::SCR::. Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Pewnie tej osobie się coś pomyliło Ciekaw jestem jak będzie się sprawował w porównaniu do innych supersealantów typu Gtechniq, itp.
DOC Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Panowie a jak z kwestia zmycia tego wynalazku? Zalozmy, ze cos nam sie odwidzi/przestanie podobac/etc. to bedzie jakas mozliwosc usuniecia czy trzeba bedzie sie wspierac polerka?
kanar Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 heh 20 mikronów trochę przesada, to by było jak warstwa bezbarwnego lakieru, dało by się polerować jak by się porysowało
Tomasz KRK Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 taki wosk akurat był na aucie, cóż poradzić julian testujecie cquartz w porównaniu z woskiem który był na aucie wcześniej? Dziwne. Jak długa ta Frutta tam leżała?
senz Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Panowie a jak z kwestia zmycia tego wynalazku? Zalozmy, ze cos nam sie odwidzi/przestanie podobac/etc. to bedzie jakas mozliwosc usuniecia czy trzeba bedzie sie wspierac polerka? Na ich stronie jak i na DW piszą że papier ścierny 3000 albo mocno ścierne pasty.
Rekomendowane odpowiedzi