Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dzisiaj był pierwszy test po naprawie, na reszcie chodzi tak jak powinna i trochę zmieniła dźwięk bo jest cichsza. Ale ciekawe jak długo. Oficjalnie wymieniony szczotko-trzymacz i szczotki stare części zwrócili za nowe zapłaciłem hehe. Co dokładnie robili nie napisane, czas od oddania przedstawicielowi do powrotu po naprawie dokładnie tydzień. Dobrze ze żółty chińczyk jest w zapasie :mrgreen:

Opublikowano
Mi ostatnio wpadła w oko polerka Flexa i co mnie bardzo cieszy obroty zaczynają się od 380. Ogólnie wygląda na bardzo ergonomiczną.

Również mocno interesuję się nowym Flexem. Myślę, że będzie to moja następne maszyna. Taki udoskonalony Shinex Festoola, wiadomo, że Flex robi polerki dla Festool, więc spodziewam się że mnie nie zawiedzie. Lubię polerować trzymając rękę na "głowie" maszyny, i w Makicie przeszkadza mi to że ta lubi się grzać ponieważ jest metalowa. We Flexie "głowa" jest ogumowana i wygląda na znacznie bardziej ergonomiczną.

Do tego dochodzi system chłodzenia, dobry zakres prędkości i rozsądne rozlokowanie przycisków.

• Dystrybutor
Opublikowano

jest jeszcze DYNABRADE mniej znana niż makita czy festool ale jak masz możliwość podjechania do jakiegoś dystrybutora w twojej okolicy to polecam zerknąć.

Opublikowano
wiadomo, że Flex robi polerki dla Festool

A skąd masz takie informacje? Przecież TTS nie dopuszcza do siebie żadnych innych firm.

Opublikowano

Brałem tego Perlesa pod uwage przy zmianie polerki,, jednak nie mogłem sie do konca przekonać do niej. W tych pieniądzach już niewielka granica dzieli Cie do maszyn bardziej znanych, rozpowszechnionych i w dodatku sprawdzonych.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dziwnie wyglada ta polerka, nie ma raczki do trzymania a chwytajac ja na koncu zaslania sie kratki wentylacyjne.

rączka boczna w zestawie, a sam układ maszyny podobny moim zdaniem do METABO PE 12 175 - można trzymac "za głowę" co mi wydaje się bardzo wygodne, otwory wentylacyjne praktycznie w tym samym miejscu co we wspomnianym Metabo

[ Dodano: 15 Marzec 2011, 18:29 ]

Brałem tego Perlesa pod uwage przy zmianie polerki,, jednak nie mogłem sie do konca przekonać do niej. W tych pieniądzach już niewielka granica dzieli Cie do maszyn bardziej znanych, rozpowszechnionych i w dodatku sprawdzonych.

strasznie mnie ona kusi :-] do Makity jeszcze jakieś 250 zł, do Metabo jeszcze więcej :)

Opublikowano

Rogo, nie mialem na mysli glowki, lecz koniec od strony gdzie wchodzi kabel. Na tym zdjeciu dokladnie widac, ze reka zaslania sie otwory wentylacyjne.

Perles_UP3142RE_01_s.jpg

Opublikowano

firmek - popatrz na wspomniane Metabo, tam jest tak samo jaki i jeszcze w paru innych modelach polerek, pytanie jest też takie czy fachura ze zdjęcia trzyma sprzęt prawidłowo (gąbkę raczej lipnie prowadzi :D )bo gdzieś czytałem że ten czrny pierścień na obudowie to guma która ma zapobiegac poslizgowi. Wracając do otworów wentylacyjnych to są po obu stronach obudowy i na jej tylnej części więc raczej nie da się ich całkowicie ręką zasłonic. Dodatkowo producent daje 3 lata gwarancji więc chyba przemyślał sprawę.

No i te 2,2 kg :o

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie która wg Was jest najcichsza ? Najlepsza kultura pracy? W żadnych specyfikacjach nie ma info o głośności...

Zakładasz stopery i po sprawie :)

Opublikowano

A w moim uchu festoola RAP150 pobił Flex PE14-2 150 - z tym, że flex był nowy a festool już miał za sobą z 1000h.

Opublikowano
a to dałeś dałeś porównanie

No coż :mrgreen: W sumie to takie dwujajowe bliźniaki - jeden tylko miał za sobą rok używania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może się ktoś wypowiedzieć na temat :

FEIN WPO 14-15 XE,

wpo1415xepolerkafein.jpg

Metabo PE 12-175,

metabo.jpg

FLEX PE 14-2 150 .

flexyf.jpg

Myślę nad zmiana maszynki. Dla mnie najważniejszym elementem jest wygodny uchwyt na główce polerki. Dlatego np nie biorę pod uwagę makity,czy tez polerek z uchwytem typu 'ucho" którymi pracuje mi się niewygodnie.

• Dystrybutor
Opublikowano

Mam Flexa, idealna maszyna, praktycznie nie widzę w niej żadnych wad, cicha, lekka i bardzo ergonomiczna, uchwyt bardzo wygodny, wykonany z przyjemnego materiału.

Jednym słowem ta polerka to arcydzieło :)

Opublikowano

Mam metabo, doskonała maszyna jednak ergonomia kuleje.

Regulacja obrotów w debilnym miejscu oraz potrafi się zgrzać przy długiej pracy i na kilka minut wyłączyć (zabezpieczenie). Ja się już do tego przyzwyczaiłem i potrafię zmienaić obroty małym palcem nie obracając polerki..

Fein bardzo przyjemny, jednak też jakoś tak nie do końca mi leży.

W sumie docelowo to właśnie Flex lub Festool wleci;p O

Opublikowano

Jesli Metabo sie grzeje to odpada. Wlasnie ciekaw jestem tego Feina,bo marka dobra ale jakos tak malo popularna. A sprzet wyglada sympatycznie. Aczkolwiek cenowo podobnie do Flexa wiec wybor jest raczej oczywisty.

xkem,tak to nowy model.

Ciekaw jestem tez

FLEXa XC 3401 VRG.

polerkikatoweflexxc3401.jpg

To model DA ,ale chyba bez porównania z np Kestrelem. Może ktoś z Was testował? czy charakteryzuje się lepszą skutecznością niż klasyczna rotacja? A może wręcz odwrotnie?

• 11 miesięcy temu...